X-Rite vedtar lønnsomhetsplan

PUBLISERT: 11 mars 2009
OPPDATERT: 21 mars

n43815-x-rite_web

X-Rites resultater for fjerde kvartal 2008 var lavere enn forventet. Selskapet melder derfor at de har revidert sine prognoser for 2009, og planlegger betydelige kutt. X-Rite har også vedtatt en ny plan for å øke fortjenesten. For året under ett forventer de en omsetning på rundt 260 millioner USD, noe som representerer en nedgang på rundt 7,7 prosent i forhold til i fjor. Den nye lønnsomhetsplanen forventes å gi opp til 20 millioner dollar i besparelser, og er i stor grad basert på beslutninger tatt i april i fjor. Planen omfatter en raskere avvikling av anlegget i italienske Brixen, som de annonserte i november i fjor. I tillegg til avviklingen av tjenestene som nedleggelsen innebærer, vil 90 stillinger bli fjernet, og flere grupper av ansatte vil få redusert arbeidstid. Selskapet melder også at de vil endre sin virksomhetsfokus og effektivisere utvalgte virksomhetsområder. I tillegg forsøker selskapet å effektivisere produksjonen og redusere sine logistikk- og komponentkostnader.

Les videre

Webinarserie om bærekraft i praksis

Bærekraft, hva betyr det egentlig og hvordan kan jeg bidra? Det er utgangspunktet når Trykt i Norge inviterer til et bærekraftprogram for Grafisk bransjeforening sammen med Maria Peltokangas i Corporate Good.
Maria

100 eksemplarer av Revoria Press PC1120 installerte i Europa

Fujifilm har nå gjort sin installasjon nummer hundre av sin flaggskipsprinter Revoria Press PC1120 i Europa. Tonerpressen har vunnet flere utmerkelser gjennom årene.
revoria-pc1120

NIZE equipment blir Elitron-forhandler

NIZE Equipment, en nordisk distributør av storformatskrivere, skjæremaskiner og programvare, kunngjør et nytt strategisk partnerskap med Elitron, den italienske giganten innen digital skjæreteknologi.
Elitron_NIZE_Equipment

Agfa og EFI innleder samarbeid: "En milepæl"

Det globale strategiske partnerskapet beskrives i en felles pressemelding som en milepæl innen inkjetbasert storformatprinting. I praksis betyr dette at Agfa integrerer EFIs rull-til-rull-system i sitt sortiment, og at EFI vil tilby Agfas hybridmaskiner med inkjetteknologi.
EFI-Agfa-2-1024x683

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag