Lexmark lanserer miljøsimulator

Ifølge en undersøkelse uført av Ipsos på oppdrag for Lexmark, er ikke mindre enn 90 prosent av Europas ansatte bekymret for hvordan utskriftene påvirker miljøet. Lexmark melder at de derfor har utviklet en økosimulator som hjelp til å forstå hvilken miljøbelastning utskriftene gir. Lexmark mener verktøyet skal hjelpe næringslivet med å ta et sterkere miljøansvar og redusere sine karbonutslipp.
Økosimulatoren beregner miljøeffekten av en brukers utskriftsatferd i form av mulig påvirkning på drivhuseffekten og uttynning av ikke-fornybare naturressurser.
Simulatoren stiller først spørsmål om utskrifter per dag og hvordan skriveren benyttes, for eksempel om det benyttes tosidige utskrifter og høykapasitetstoner. Siden regner den ut påvirkningen på miljøet gjennom en livssyklusanalyse (LCA) av en Lexmark-skriver.
– Vår livssyklusanalyse viser at papiret relativt sett står for størst påvirkning, men vår satsing går lenger enn det, uttaler Carolina Schattauer Rhamnose, miljøansvarlig hos Lexmark. Vi krever at alle deler av produktets livsløp evalueres for sin miljøpåvirkning, sier hun.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Samarbeidet mellom Koenig & Bauer og Durst bærer frukter

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Koenig & Bauer Durst GmbH hadde nylig verdenspremiere på den moduloppbygde VariJET 106. Det er en digital arkmaskin for kartongmarkedet. Den er, som firmanavnet antyder, utviklet i et fellesskap mellom trykkerileverandøren Koenig & Bauer og Rolls Roycen blant storformatprintere – Durst.

Publisert av: 

Future Book Forum 2021: Transformering av den trykte boken gjennom bærekraftig innovasjon

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressebilde

Bærekraft blir viktigere og viktigere for alle aktører i bokbransjen. Med det økte fokuset på bærekraft handler årets Canon Future Book Forum om å fremme bærekraftig innovasjon i alle deler av forlagsbransjen – fra hvordan bøker produseres, distribueres og er tilgjengelige for deres avtrykk på vår hverdag.

Publisert av: 

Fra glade gubber til e-handel

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilde

System for virkelig å kunne e-handle med trykksaker. Og da også komplekse former for emballasje. Det er dette det tyske selskapet Cloudlab gjør i år. Dette raskt voksende selskapet – fra 50 ansatte i vår til 75 nå – brukes av de tyske nettrykkeriene, samt trykkerier rundt om i verden og siden en tid tilbake nå også flere steder i Skandinavia.

Publisert av: