Lexmark lanserer miljøsimulator

Ifølge en undersøkelse uført av Ipsos på oppdrag for Lexmark, er ikke mindre enn 90 prosent av Europas ansatte bekymret for hvordan utskriftene påvirker miljøet. Lexmark melder at de derfor har utviklet en økosimulator som hjelp til å forstå hvilken miljøbelastning utskriftene gir. Lexmark mener verktøyet skal hjelpe næringslivet med å ta et sterkere miljøansvar og redusere sine karbonutslipp.
Økosimulatoren beregner miljøeffekten av en brukers utskriftsatferd i form av mulig påvirkning på drivhuseffekten og uttynning av ikke-fornybare naturressurser.
Simulatoren stiller først spørsmål om utskrifter per dag og hvordan skriveren benyttes, for eksempel om det benyttes tosidige utskrifter og høykapasitetstoner. Siden regner den ut påvirkningen på miljøet gjennom en livssyklusanalyse (LCA) av en Lexmark-skriver.
– Vår livssyklusanalyse viser at papiret relativt sett står for størst påvirkning, men vår satsing går lenger enn det, uttaler Carolina Schattauer Rhamnose, miljøansvarlig hos Lexmark. Vi krever at alle deler av produktets livsløp evalueres for sin miljøpåvirkning, sier hun.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: 

Ny digitalpresse til In-Trykk automatiserer produksjonen ytterligere

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressebilder

In-Trykk er et lite og tradisjonsrikt printsenter lokalisert sentralt i Oslo. De leverer digitaltrykk i alle formater til en lojal kundemasse i sitt nærområde – som kan være ganske stort. Firmaene ligger tett i tett i sentrale Oslo og de trenger printtjenester fortøpende.

Publisert av: