Kodak vedtar økonomisk plan

PUBLISERT: 3 april 2009
OPPDATERT: 3 april

Under sitt årlige strategimøte presenterte Kodak en plan som gir et tydeligere fokus på investeringer i digital teknologi og styrking av inntektsbringende aktiviteter. I tillegg har de identifisert nye forretningsmodeller utenfor de tradisjonelle kjerneområdene. Selskapet startet 2009 med 2,9 milliarder dollar i kontantbeholdning og ingen større gjeldsposter til forfall før mot slutten av 2010. I slutten av januar kunngjorde de en omlegging av driften som skal gi 300 til 350 millioner dollar i årlige besparelser, samt bidra til ytterligere effekter av selskapets driftsportefølje.

– Resultatene av våre digitale produkter er sterke og selskapets balanse er solid, uttaler Antonio M. Perez, styreformann og administrerende direktør i Eastman Kodak Company. Han legger til at de ikke ser umiddelbare endringer i økonomien, og derfor tar forholdsregler for å optimalisere produktporteføljen og produkter som genererer en positiv kontantstrøm. – Kodak vil bli en mindre og mer lønnsom virksomhet, og vi vil fortsette å ta markedsandeler innenfor vår digitale virksomhet, sier Perez.

Les videre

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

Scandinavian Print Group ekspanderer ytterligere

Scandinavian Print Group (SPG) med hovedkontor i Skarpnäck utenfor Stockholm kjøper danske Step Print Power.
Esben_Mols_Kabell

Hatlehols Grafiske tok over Unitrykk

Nytt fra Sunnmøre: Hatlehols Grafiske AS tok over Unitrykk AS fra 1. juni.
102646849

Canon presenterer ny inkjetpresse og samarbeid med Heidelberg

Canon hadde noen overraskelser i ermet da de sparket i gang Drupa med en pressekonferanse, og Sign&Print var selvsagt på plass. Det var flere nyheter som ikke er nevnt tidligere.
canon_drupa_01

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1