Bedre avisrepro på Lillestrøm

Nr1 Trykk på Lillestrøm besluttet rett før påske å investere i programvaren Alwan CMYK Optimizer ECO. Valget ble i følge leverandøren Stein Raaness AS tatt etter grundige blindtester og en testperiode med en av trykkeriets aviser.

Leverandøren hevder at Alwan CMYK Optimizer er det eneste produktet i markedet som dynamisk håndterer hver enkelt grafikkfil individuelt. Det skal bety at programvaren tar for seg ett bilde eller ett flatraster av gangen, og vurderer innholdet opp mot trykkeriets trykkprofil. I denne prosessen sjekkes områder som fargerom, ICC-profil, dynamisk kontrast, skarphet og fargemetning. Ut fra resultatet lager programmet en ny ICC-profil som gir optimalt resultat på trykk. Repro er da bygget opp akromatisk, og i henhold til den maksimale fargemengden som er ønskelig for det valgte papiret.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *