Neopost kjøper Kontur Document Systems

PUBLISERT: 8 mai 2009
OPPDATERT: 21 mars

Neopost kjøper Kontur Document Systems og skaper, med en omsetning på omkring 300 millioner kroner, en ny storaktør på ferdiggjøringsområdet på det norske markedet.

Markedet for etterbehandling er på kort tid kraftig restrukturert. I raskt tempo har franske Neopost lagt flere selskaper under seg og blitt en stor, økonomisk sterk og effektiv aktør.

– Spesielt i Norge blir vi svært sterke ved å komme inn i en så stor og slagkraftig organisasjon, som vil satse på grafisk etterbehandling. Vi tar med oss mye erfaring inn i Neopost, ikke minst all den kunnskapen som vi har lært i markedet. Selv om vi blir større vil vi opprettholde det samme servicenivået som Kontur Document Systems er kjent for, sier Fredrik Thorsen, som fortsetter som ansvarlig for det grafiske området innenfor Neoposthandshake-390x164.

Neopost, som startet sin satsing på det nordiske markedet i 2003, at selskapet ønsker å være hovedleverandør på området post- og papirhåndtering:

«Gjennom oppkjøp av såvel generalagenter som som forhandlere (f.eks. Ideal Kontor & Grafisk i 2007 samt Mailgraf A/S i 2009) har Neopost blitt markedsleder for flere produktgrupper.»

«I forbindelse med oppkjøpet av Kontur Dokument Systems AB skriver Neopost Group historie og flytter sin posisjon i Skandinavia enda et skritt fremover. Organisasjonen er mer enn klar for å imøtekomme markedenes behov og tilby best mulig ekspertise, en styrket servicenivå og et både bredt dypt sortiment med mange sterke varemerker.

Niclas Lundén, Neoposts markedssjef, för Neopost, konstaterer at den sammenlagte kompetansen og erfaringen i kombinasjon med sterke produkter vil bli en ressurs for de skandinaviske kundene.

– Vi blir nå enda sterkere og får bedre muligheter til å møte markedet med meget god ekspertise og service, sier han.

Les videre

Webinarserie om bærekraft i praksis

Bærekraft, hva betyr det egentlig og hvordan kan jeg bidra? Det er utgangspunktet når Trykt i Norge inviterer til et bærekraftprogram for Grafisk bransjeforening sammen med Maria Peltokangas i Corporate Good.
Maria

100 eksemplarer av Revoria Press PC1120 installerte i Europa

Fujifilm har nå gjort sin installasjon nummer hundre av sin flaggskipsprinter Revoria Press PC1120 i Europa. Tonerpressen har vunnet flere utmerkelser gjennom årene.
revoria-pc1120

NIZE equipment blir Elitron-forhandler

NIZE Equipment, en nordisk distributør av storformatskrivere, skjæremaskiner og programvare, kunngjør et nytt strategisk partnerskap med Elitron, den italienske giganten innen digital skjæreteknologi.
Elitron_NIZE_Equipment

Agfa og EFI innleder samarbeid: "En milepæl"

Det globale strategiske partnerskapet beskrives i en felles pressemelding som en milepæl innen inkjetbasert storformatprinting. I praksis betyr dette at Agfa integrerer EFIs rull-til-rull-system i sitt sortiment, og at EFI vil tilby Agfas hybridmaskiner med inkjetteknologi.
EFI-Agfa-2-1024x683

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag