Océ rokker ved spådommene

PUBLISERT: 13 mai 2009
OPPDATERT: 13 mai

n44124-oce-q1-09_web

Et sterkt salg av digitale fargepresser dro opp Océs resultater for første kvartal 2009. Markedet ventet et underskudd på 8 millioner euro, men nå bokføres i stedet et overskudd på 15,3 millioner. Ledelsen advarer likevel om at flere besparelser kan ventes for å møte den globale økonomiske situasjonen.
– Océ har styrket sin posisjon innenfor en rekke viktige områder som tjenester, plakatprodukter og arkbaserte produksjonsmaskiner, sier Rokus van Iperen. Salget falt imidlertid med 6,3 prosent til 658 millioner i tredje kvartal, og det var kun en økning i salget av fargemaskiner som dempet fallet. Salgsvinneren er flaggskipet Jetstream, som alene står for 27 prosent av konsernets omsetning.
Tiltakene som allerede er gjennomført innebærer at 1253 ansatte må forlate konsernet. Det skal gi besparelser på rundt 80 millioner i år. Rokus van Iperen ser likevel ikke bort fra at det kan bli verre:
– Det verste er å vente, sier Rokus van Iperen. Vi vil fortsette å arbeide med vårt innsparingsprogram, og vi er forberedt på en forverring av den økonomiske situasjonen.

Les videre

Fremtiden for SPG: "Nå aksellererer vi igjen"

Det kan ha vært litt stille rundt Scandinavian Print Group i det siste. Det er en forklaring på det – og det kommer til å endre seg!
Esben_Mols_Kabell

Riso kjøper Toshibas printhodevirksomhet

Riso kjøper Toshiba Tecs viktigste inkjetvirksomhet i en avtale som forventes å bli fullført i sommer.
riso-toshiba

Agfa og EFI innleder samarbeid: "En milepæl"

Det globale strategiske partnerskapet beskrives i en felles pressemelding som en milepæl innen inkjetbasert storformatprinting. I praksis betyr dette at Agfa integrerer EFIs rull-til-rull-system i sitt sortiment, og at EFI vil tilby Agfas hybridmaskiner med inkjetteknologi.
EFI-Agfa-2-1024x683

Plockmatic får nye eiere

Det svenske etterbehandlingsselskapet Plockmatic group får ny majoritetseier i Accent Equity. Kjøperen påpeker at Plockmatic vil vokse gjennom oppkjøpet.
FotoJet-422

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag