Océ rokker ved spådommene

n44124-oce-q1-09_web

Et sterkt salg av digitale fargepresser dro opp Océs resultater for første kvartal 2009. Markedet ventet et underskudd på 8 millioner euro, men nå bokføres i stedet et overskudd på 15,3 millioner. Ledelsen advarer likevel om at flere besparelser kan ventes for å møte den globale økonomiske situasjonen.
– Océ har styrket sin posisjon innenfor en rekke viktige områder som tjenester, plakatprodukter og arkbaserte produksjonsmaskiner, sier Rokus van Iperen. Salget falt imidlertid med 6,3 prosent til 658 millioner i tredje kvartal, og det var kun en økning i salget av fargemaskiner som dempet fallet. Salgsvinneren er flaggskipet Jetstream, som alene står for 27 prosent av konsernets omsetning.
Tiltakene som allerede er gjennomført innebærer at 1253 ansatte må forlate konsernet. Det skal gi besparelser på rundt 80 millioner i år. Rokus van Iperen ser likevel ikke bort fra at det kan bli verre:
– Det verste er å vente, sier Rokus van Iperen. Vi vil fortsette å arbeide med vårt innsparingsprogram, og vi er forberedt på en forverring av den økonomiske situasjonen.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *