Skreddersydd utskriftløsning for NATO

Xeikon har installert en skreddersydd mobil utskriftsløsning til NATOs Deployable Corps, en mobil tropp i Hellas. Det var stilt høye krav til fleksibilitet og muligheten for å kunne sette utstyret opp og ta det ned på kort tid.

– Eldre konsepter har vært svært trege med hensyn til mobilitet, og installeringen kunne ta flere dager, sier Christos Anastasiou, direktør for Punch Graphix i Sør- og Østeuropa. Med vår løsning kan NATO gjøre denne jobben på under seks timer.

Mobile Printing Unit, som systemet heter, er installert i en container tilpasset militære spesifikasjoner og kan sendes hvor som helst i verden. Løsningen består av en digitalpresse med Xeikons One-Pass Duplex-teknologi, som leverer dobbelsidige utskrifter på materialer påxeikon_nato-390x143 40–250 grams papir i bredder på 508 millimeter. Dessuten inngår Xeikons FA-toner og front end-systemet X-800, med rip som blant annet gjør det mulig att kjøre variabeldataproduksjon.
Utstyret skal først og fremst brukes til å skrive ut statiske og dynamiske kart til sambandet, men alle trykksaksbehov skal kunne tilfredsstilles. Et eksempel kan være behov for å få ut informasjon og lokale nyheter til de sivile i et krigsområde.
Mobile Printing Unit ble for første gang vist på en NATO-øvelse i mars, i Makedonia, der 18 land deltok. Her benyttes systemet til å skrive ut kart over regionen og flerspråklige håndbøker.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: