Skreddersydd utskriftløsning for NATO

Xeikon har installert en skreddersydd mobil utskriftsløsning til NATOs Deployable Corps, en mobil tropp i Hellas. Det var stilt høye krav til fleksibilitet og muligheten for å kunne sette utstyret opp og ta det ned på kort tid.

– Eldre konsepter har vært svært trege med hensyn til mobilitet, og installeringen kunne ta flere dager, sier Christos Anastasiou, direktør for Punch Graphix i Sør- og Østeuropa. Med vår løsning kan NATO gjøre denne jobben på under seks timer.

Mobile Printing Unit, som systemet heter, er installert i en container tilpasset militære spesifikasjoner og kan sendes hvor som helst i verden. Løsningen består av en digitalpresse med Xeikons One-Pass Duplex-teknologi, som leverer dobbelsidige utskrifter på materialer påxeikon_nato-390x143 40–250 grams papir i bredder på 508 millimeter. Dessuten inngår Xeikons FA-toner og front end-systemet X-800, med rip som blant annet gjør det mulig att kjøre variabeldataproduksjon.
Utstyret skal først og fremst brukes til å skrive ut statiske og dynamiske kart til sambandet, men alle trykksaksbehov skal kunne tilfredsstilles. Et eksempel kan være behov for å få ut informasjon og lokale nyheter til de sivile i et krigsområde.
Mobile Printing Unit ble for første gang vist på en NATO-øvelse i mars, i Makedonia, der 18 land deltok. Her benyttes systemet til å skrive ut kart over regionen og flerspråklige håndbøker.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Canon skal levere print-tjenester til Statnett de neste 3 årene

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

Statnett har inngått avtale med Canon om en tjenesteavtale «Print as a Service» (Print som en tjeneste). Avtalen inneholder drift av 230 multifunksjonsmaskiner med tilhørende sikker-print-løsning, i tillegg til bemanning fra Canon på større lokasjoner og landsdekkende service. Avtaleperioden er på 3 år og har en verdi på 15 millioner kroner.

Publisert av: 

Går for gull i Kobbervikdalen

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

Med 11 medarbeidere kunne de fylt et fotballag. Akkurat det overlater de til Strømsgodset, der Skilt design foretrekker å delta i fotballklubbens eksklusive “Sølvklubben”. På skilt- og dekorsiden derimot, er det ingen overdrivelse å si at bedriften selv går for gull.

Publisert av: 

Eske i bølgepapp holder ferskvarer kjøleskapskalde

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressefoto

Mondi, en av Europas største produsenter av emballasje, er spesielt fokusert på bølgepapp. Selskapet lanserer en pappeske for e-handel, kalt BCoolBox, som er så tett og dermed isolerende at den kan holde temperaturen på innholdet i esken på rundt syv grader Celsius i opptil 24 timer.

Publisert av: