Algepapir skal redde Venezia

Som et ledd i en kampanje for å redde den italienske byen  Venezia fra algeveksten, har byens transportselskap Vela, trykt billetter og markedsføringsmaterialer for sine postkort på papiret Alga Carta, som er laget av alger fra lagunene utenfor byen. Totalt 210 000 trykksaker er produsert.

Här "skördas" algerna i lagunerna.Her høstes algene inn i lagunene.

Ved å «innhøste» og bruke algene håper Vela å kunne stagge den massive algeveksten som  kulminerer i sommermånedene.

Produksjonsprosessen er patentert av papirprodusenten Favini. Papiret består av alger, FSC-fiber og returpapir. Det betyr i praksis at det tas hensyn til miljøet på mer enn én måte. Papiret har dessuten vist seg å ha gode trykkegenskaper.

– Dette er et viktig initiativ og viser hvordan vi kan bruke de farlige algene til noe nyttig, sier Andrea Nappa, direktør for  Favini.

Färdiga trycksaker tryckta på Alga Carta.Ferdige produkter trykt på Alga Carta.

– Vi foreslo papiret Alga Carta fordi det er økologisk og er nært knyttet til Venezia, sier Maurizio Centenaro, sjef for trykkeriet Poligrafico, som som har laget trykksakene. – Alga Carta har flere interessante egenskaper, som prikkene i papiret. Dette er algepartikler som takket være klorofyllet gjør papiret hvitevenice_city-390x146re med tiden.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: