Mer speilrefleks for pengene

PUBLISERT: 3 september 2009
OPPDATERT: 3 september

canon_eos7D

Canon lanserte 1. september sitt nye digitale speilreflekskamera – EOS 7D. Kameraet retter seg mot det Canon betegner som entusiastsegmentet, og vil ligge i prisklassen rundt kr. 18.500,- (kun kamerahus), og vil komme i salg i løpet av september. En ny 18 MP CMOS-brikke med to DIGIC-prosessorer skal gi høy bildekvalitet under alle forhold, også ved krevende lysforhold, for her kan man skru ISO-hjulet helt til 12800. Med serieopptak av opptil 8 bilder i sekundet er det trolig flere enn entusiastiske amatører som vil ta den nye EOS-modellen i bruk. Trenden de senere årene er at stadig flere profesjonelle brukere, som tidsskriftsredaksjoner, nettredaksjoner, markeds- og informasjonsavdelinger med flere tar bilder selv, og digitalt speilrefleks er høyaktuelt for disse målgruppene. En detalj som innebygd trådløs blitsstyring viser at dette er en modell som også retter seg mot brukere med kunnskap om avansert lyssetting. Med denne integrerte funksjonen kan flere blitser styres trådløst fra kameraet. Canon fremhever også sitt nye målesystem Focus Colour Luminance (iFCL), som skal gi intelligent måling av fokus, farger og lysstyrke over 63-soner.

Les videre

Dypdykk i Mimakis UV-nyheter

I september lanserte Mimaki to nye produkter: UCJV330-160 og UJV100Plus. Under sine Global Innovation Days gikk Mimaki mer i dybden på de to nye maskinene innen UV-printing.
Mimaki-1-1024x768

De vil erobre verden med designtapeter

Nystartede Belarte Studio designer og trykker kunstneriske veggtapeter med premiumfølelse for et internasjonalt marked. Duoen bak selskapet, Anna og Fredrik Appelqvist, har omfattende utvidelsesplaner for sitt nettbaserte forretningskonsept og samarbeider med dekoratører for å øke salget.
designtapeter-1024x683

Canon lanserer to matnyttige inkjetpresser

Canon har fått et nytt medlem i serien med arkmatede B3-blekkskrivere i den nye modellen varioPRINT iX1700. Under en teknisk forhåndsvisning presenterte de også etikettskriveren LabelStream LS2000, som er spesialtilpasset mat. Begge forventes å bli kommersielt utgitt i 2025.
Canon_Hans_Schmidbauer-1024x768-1

Unitedprint satser på nytt stockfoto-samarbeid

Unitedprint og deres varemerke Easyprint inngår et samarbeid med arkivfotoselskapet Pexels.com. Nå får selskapets kunder tilgang til tre millioner royaltyfrie bilder. De lanserer også en satsning for å la brukere utforske trykksakene sine i et 3D-miljø.
Unitedprint-pexels-1024x682

Siste nytt

"Liker ikke tanken på å avvikle"

Per Rune Guldbrandsen har drevet Kopi Partner i Sandefjord i 25 år. På grunn av alder og ønske om latere dager har han forsøkt å selge sin virksomhet uten hell – til tross for stabile omsetningstall.
Kopipartner

Brand Factory Printhouse begjærer seg konkurs

Brand Factory har hatt store økonomiske problemer de siste årene og har vært gjennom en rekonstruksjon. Nå melder selskapet at det begjærer seg konkurs for forretningsområdet Printhouse. De lønnsomme forretningsområdene Signs & Graphics Sverige og Norge samt Logistikk vil fortsatt drives.
Jakob-1_1600-1024x680

De legger listen for automatisert avisproduksjon

ECO3 ønsker å ta automatiseringen av avisproduksjonen til neste nivå med den nye versjonen av arbeidsflytløsningen Arkitex. Nye funksjoner gjør at tredjepartssystemer kan integreres bedre i programmet.
Arkitex-1024x683

De ønsker å være best i Norge på profilprodukter

Trykkeri.no gjør en satsing på profilartikler og har satt seg et høyt mål: å bli Norges største profilkjede. Ved å samarbeide skal medlemsbedriftene kunne tilby både bedre priser og vilkår enn konkurrentene.
Trykkeri