InterTech Award 2009 til styrepult fra Heidelberg

«Prinect Press Center», styrepulten fra Heidelberger Druckmaschinen AG (Heidelberg) har vunnet InterTech Award 2009 fra Printing Industries of America (PIA). Dommerne var spesielt imponert over funksjonen «Intellistart» og den integrerte «wallscreen», forteller Jeppe Nielsen fra Luth-Gruppen.

«Dommernes oppfatning er at det nylig utviklede Prinect Press Center fra Heidelberg i stor grad forenkler operatørens betjening av maskinen. De integrerte wallscreen- og Intellistart-funksjonene spiller en viktig rolle i dette» sa Mark Bohan, Vice President of Printing Industries of America, da han skulle begrunne avgjørelsen.

– Den prosess-orienterte «Intellistart»-veilederen for operatører sies å øke produktiviteten på arkbaserte offsetmaskiner. Intellistart guider operatøren gjennom jobbens forberedelsesstadium og lager en ny liste over operasjoner som må utføres ved hvert jobbskifte. Intellistart arbeider så langt det er mulig gjennom disse operasjonene samtidig, og utnytter maskinens automatiseringsgrad. Dette reduserer antall nødvendige operasjoner med opptil 70 prosent, det øker betjeningsstabiliteten og kutter klargjøringstider, forteller Nielsen.

Wallscreen, en stor skjerm integrert på baksiden av betrakningslyset, gir operatøren oversikt over  maskinens prosesser. Maskin-, jobb- og måledata kan lastes opp på skjermen fra trykkeriets nettverk. Operatører kan slik få all den informasjonen de trenger. I mange tilfeller vil wallscreen-skjermen også kunne benyttes til godkjenningsprosesser, fordi trykkarket vises i sitt fulle format for små, medium og store formater og fargesonene vises i faktisk bredde. Operatøren kan også visuelt overvåke påleggerområdet fra styrepulten, om ønskelig.

Heidelberg gooddesign forweb

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: 

Ny digitalpresse til In-Trykk automatiserer produksjonen ytterligere

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressebilder

In-Trykk er et lite og tradisjonsrikt printsenter lokalisert sentralt i Oslo. De leverer digitaltrykk i alle formater til en lojal kundemasse i sitt nærområde – som kan være ganske stort. Firmaene ligger tett i tett i sentrale Oslo og de trenger printtjenester fortøpende.

Publisert av: