InterTech Award 2009 til styrepult fra Heidelberg

«Prinect Press Center», styrepulten fra Heidelberger Druckmaschinen AG (Heidelberg) har vunnet InterTech Award 2009 fra Printing Industries of America (PIA). Dommerne var spesielt imponert over funksjonen «Intellistart» og den integrerte «wallscreen», forteller Jeppe Nielsen fra Luth-Gruppen.

«Dommernes oppfatning er at det nylig utviklede Prinect Press Center fra Heidelberg i stor grad forenkler operatørens betjening av maskinen. De integrerte wallscreen- og Intellistart-funksjonene spiller en viktig rolle i dette» sa Mark Bohan, Vice President of Printing Industries of America, da han skulle begrunne avgjørelsen.

– Den prosess-orienterte «Intellistart»-veilederen for operatører sies å øke produktiviteten på arkbaserte offsetmaskiner. Intellistart guider operatøren gjennom jobbens forberedelsesstadium og lager en ny liste over operasjoner som må utføres ved hvert jobbskifte. Intellistart arbeider så langt det er mulig gjennom disse operasjonene samtidig, og utnytter maskinens automatiseringsgrad. Dette reduserer antall nødvendige operasjoner med opptil 70 prosent, det øker betjeningsstabiliteten og kutter klargjøringstider, forteller Nielsen.

Wallscreen, en stor skjerm integrert på baksiden av betrakningslyset, gir operatøren oversikt over  maskinens prosesser. Maskin-, jobb- og måledata kan lastes opp på skjermen fra trykkeriets nettverk. Operatører kan slik få all den informasjonen de trenger. I mange tilfeller vil wallscreen-skjermen også kunne benyttes til godkjenningsprosesser, fordi trykkarket vises i sitt fulle format for små, medium og store formater og fargesonene vises i faktisk bredde. Operatøren kan også visuelt overvåke påleggerområdet fra styrepulten, om ønskelig.

Heidelberg gooddesign forweb

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Packnorth: Canon LabelStream 4000 vises for messepublikum

Tekst: Bo Wallteg | Foto: Canon

Canon brenner alt kruttet sitt på en enkelt maskin under Packnorth 10. – 12. mai. Canon LabelStream 4000, en spennende etikettpresse lansert i 2019, har nå begynt å finne veien til markeder i Europa. Norden er fortsatt et uberørt område, men Canon håper å legge grunnlaget for fremtidige installasjoner via Packnorth.

Publisert av: