Makuleringspremiére på Lillestrøm

Afterprint for webAfterprint as og Bjørn Egil Sollund (th) hadde Norgespremiere på en både enormt stor og svært effektiv makuleringsmaskin. Dessverre kommer maskinen dårlig frem på bildet, men vi tror likevel det er mulig å se størrelsen på den.
Det nær sagt altetende vidunderet kan levere sikkerhetsnivå 4 – 7, og som indikator på hvor godt dette er kan vi opplyse at Forsvaret har krev til sikkerhetsnivå 6. Sikkerhetsnivå i makulering dreier seg egentlig om hvor små biter maskinen lager av materialene, noe som selvsagt også sier noe om hvilken utfordring det er å sette de makulerte bitene sammen igjen, til meningsfylt informasjon.
Den kjempen Afterprint hadde Norgespremiere på under Grafiske Dager kommer fra Kobra. Modellen heter Cyklone, den tygger og makulerer emballasje og stål, pet-flasker, emballasje og ringpermer med både mekanikk og innhold, forteller Sollund. – Vi mener vi har et marked for 8 -10 slike makuleringsmaskiner i Norge per år, mener Harald Bergsaker fra samme utstiller.
– Det er mange offentlige etater og institusjoner som kan ha stor glede av denne, mener han. Prisen? 170.000 kroner.
Og nettopp Forsvaret besøkte Afterprint, nemlig John Olaf Rusten og Petter André Skog. – Vi ser på mye annet også mens vi er her, sier de to som driver grafisk produksjon i Østerdalen, som sagt i regi av Det Norske Forsvar.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Packnorth: Canon LabelStream 4000 vises for messepublikum

Tekst: Bo Wallteg | Foto: Canon

Canon brenner alt kruttet sitt på en enkelt maskin under Packnorth 10. – 12. mai. Canon LabelStream 4000, en spennende etikettpresse lansert i 2019, har nå begynt å finne veien til markeder i Europa. Norden er fortsatt et uberørt område, men Canon håper å legge grunnlaget for fremtidige installasjoner via Packnorth.

Publisert av: