Makuleringspremiére på Lillestrøm

Afterprint for webAfterprint as og Bjørn Egil Sollund (th) hadde Norgespremiere på en både enormt stor og svært effektiv makuleringsmaskin. Dessverre kommer maskinen dårlig frem på bildet, men vi tror likevel det er mulig å se størrelsen på den.
Det nær sagt altetende vidunderet kan levere sikkerhetsnivå 4 – 7, og som indikator på hvor godt dette er kan vi opplyse at Forsvaret har krev til sikkerhetsnivå 6. Sikkerhetsnivå i makulering dreier seg egentlig om hvor små biter maskinen lager av materialene, noe som selvsagt også sier noe om hvilken utfordring det er å sette de makulerte bitene sammen igjen, til meningsfylt informasjon.
Den kjempen Afterprint hadde Norgespremiere på under Grafiske Dager kommer fra Kobra. Modellen heter Cyklone, den tygger og makulerer emballasje og stål, pet-flasker, emballasje og ringpermer med både mekanikk og innhold, forteller Sollund. – Vi mener vi har et marked for 8 -10 slike makuleringsmaskiner i Norge per år, mener Harald Bergsaker fra samme utstiller.
– Det er mange offentlige etater og institusjoner som kan ha stor glede av denne, mener han. Prisen? 170.000 kroner.
Og nettopp Forsvaret besøkte Afterprint, nemlig John Olaf Rusten og Petter André Skog. – Vi ser på mye annet også mens vi er her, sier de to som driver grafisk produksjon i Østerdalen, som sagt i regi av Det Norske Forsvar.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Canon har fokus på Colorado med UVgel på Sign, Print & Promotion

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

På årets Sign, Print & Promotion-messe på X Meeting Point, Hellerudsletta 20-21. oktober har Canon på sin stand valgt å vise frem storformatprinteren Colorado, som med sin unike UVgel-teknologi åpner for mer enn 30 nye markedsområder, ifølge produsenten.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: