Trykker for de folkevalgte

stortinget1_web

Yngve Gramsett (i midten) fra Stortingets hustrykkeri var blant de første som besøkte Grafiske Dager onsdag formiddag. Han er grafisk designer, og ønsket blant annet å se nærmere på Oces dokumentflytsystem Prisma Prepare. Dette systemet er utviklet for produksjonstilpasning av PDF-filer, i form av innstilling av format, ferdiggjøringsmuligheter og annet. – Vi har en rekke produksjonsløsninger fra Oce, og det er interessant å se på mulighetene for å optimalisere dokumentflyten. Hustrykkeriet teller sju medarbeidere og ligger i Nedre Vollgate, og der vi håndterer en stor del av Stortingets grafiske behov, fortalte Gramsett, som også kunne fortelle at det kopieres store dokumentmengder på Løvebakken. – Stortinget har rundt 50 kopimaskiner. De siste årene har disse vært fra Oce, men de neste årene vil det være Canon-maskiner, la han til.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Canon har fokus på Colorado med UVgel på Sign, Print & Promotion

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

På årets Sign, Print & Promotion-messe på X Meeting Point, Hellerudsletta 20-21. oktober har Canon på sin stand valgt å vise frem storformatprinteren Colorado, som med sin unike UVgel-teknologi åpner for mer enn 30 nye markedsområder, ifølge produsenten.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: