Trykker for de folkevalgte

PUBLISERT: 8 oktober 2009
OPPDATERT: 8 oktober

stortinget1_web

Yngve Gramsett (i midten) fra Stortingets hustrykkeri var blant de første som besøkte Grafiske Dager onsdag formiddag. Han er grafisk designer, og ønsket blant annet å se nærmere på Oces dokumentflytsystem Prisma Prepare. Dette systemet er utviklet for produksjonstilpasning av PDF-filer, i form av innstilling av format, ferdiggjøringsmuligheter og annet. – Vi har en rekke produksjonsløsninger fra Oce, og det er interessant å se på mulighetene for å optimalisere dokumentflyten. Hustrykkeriet teller sju medarbeidere og ligger i Nedre Vollgate, og der vi håndterer en stor del av Stortingets grafiske behov, fortalte Gramsett, som også kunne fortelle at det kopieres store dokumentmengder på Løvebakken. – Stortinget har rundt 50 kopimaskiner. De siste årene har disse vært fra Oce, men de neste årene vil det være Canon-maskiner, la han til.

Les videre

Fujifilm viser sin nye tørrtonerpresse

Fujifilm skal vise sin nye tonerpresse i Europa for første gang i starten av 2024. Revoria Press GC12500 er en digitalpresse som anvender tørrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R

Nye muligheter når Fespa vender tilbake til Amsterdam

Så sent som i oktober 2021 ble Fespa Global Print Expo avholdt i Amsterdam. Denne våren gjør messen comeback i byen og på RAI Messesenter.
fespa_amsterdam

UV-printing i fokus under innovasjonsdager

I slutten av oktober inviterer Mimaki til sitt digitale arrangement Global Innovation Days. De neste seks månedene vil selskapet også invitere til lokale fysiske arrangementer under det nye konseptet Application Days.
Mimaki-Global-Innovation-1600-1024x683

Xerox trekker seg fra DRUPA

DRUPA er snart bare et halvt år unna. Det er allerede mulig å se hvem som har booket hvilke stands. Men Xerox, som hadde bestilt stand, har forsvunnet fra det interaktive kartet.
drupa_flags-1

Siste nytt

En fordel med PVC-fritt i måling av CO2-avtrykk

Spandex har fått et konsulentselskap til å utføre en uavhengig validering av karbonavtrykket til populære trykk- og skjærefolier i ImagePerfect-serien. Resultatene viser at de PVC-frie produktene etterlater et mindre fotavtrykk sammenlignet med tradisjonelle folier.
Evergreen Spandex

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Trykkeriet med kunst som nisje

Da kunstneren Tammo Rist fikk et stipend brukte han pengene til å kjøpe en Epson-printer for å kunne skrive ut sine egne verk – og andres. Det skulle utvikle seg til digitaltrykkeriet PIGS.
PIGS Tammo