Trykker for de folkevalgte

PUBLISERT: 8 oktober 2009
OPPDATERT: 8 oktober

stortinget1_web

Yngve Gramsett (i midten) fra Stortingets hustrykkeri var blant de første som besøkte Grafiske Dager onsdag formiddag. Han er grafisk designer, og ønsket blant annet å se nærmere på Oces dokumentflytsystem Prisma Prepare. Dette systemet er utviklet for produksjonstilpasning av PDF-filer, i form av innstilling av format, ferdiggjøringsmuligheter og annet. – Vi har en rekke produksjonsløsninger fra Oce, og det er interessant å se på mulighetene for å optimalisere dokumentflyten. Hustrykkeriet teller sju medarbeidere og ligger i Nedre Vollgate, og der vi håndterer en stor del av Stortingets grafiske behov, fortalte Gramsett, som også kunne fortelle at det kopieres store dokumentmengder på Løvebakken. – Stortinget har rundt 50 kopimaskiner. De siste årene har disse vært fra Oce, men de neste årene vil det være Canon-maskiner, la han til.

Les videre

Swissqprint viser hele produktlinjen

Det har rent mye vann under bruene siden Drupa sist ble arrangert for åtte år siden. Swissqprint, som har sitt hovedkontor på vestsiden av Rhinen i Sveits, vil vise innovasjonene som de har utviklet i løpet av disse årene på årets messe.
swissqprint-fespa

Verdenspremiere på Drupa for Xeikons nye etikettpresse

Xeikon skal ha verdenspremiere på Drupa 2024. Det er en etikettpresse som trykker med en ny, egenutviklet blekkserie.
Untitled Design - 1

Seksten foredlingsmuligheter i en maskin

Scodix utvikler sin dekorasjonsteknologi og kan nå tilby seksten forskjellige dekorasjonsmuligheter i en og samme maskin. På Drupa kan du se på denne teknologien på bedriftens stand.
scodixx

HP kommer til Drupa med tre nøkkelord

Nøkkelordene for HP hos Drupa er automatisering, integrering og bærekraft, ord som de skal adressere gjennom tre teknologier.
drupa24_hpx

Siste nytt

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280

30-årsjubilanten investerer i fremtiden: "Mitt livsverk"

Med lokaler midt i Oslo sentrum er digitaltrykkeriet In-Trykk tett på mange store bedrifter som trenger trykketjenester.
– Jeg har blitt litt av en hustrykker for bedriftene på gata, sier eier Yalcin Ucarli.
IN Konica

Åpent hus med tema "foliering av kjøretøy"

Torsdag 20. juni inviterer Spandex til åpent hus i Larvik. Foliering av kjøretøy er tema for dagen og det blir demonstrasjon av foliering og nye produkter.
Spandex folie