Verdenslansering med lateks

PUBLISERT: 9 oktober 2009
OPPDATERT: 9 oktober

gregersen1_web-98x128

Lateksdamene vakte utvilsomt oppmerksomhet, men det gjorde også storformatskriveren damene var innleid for å promotere. Jens M. Børgund hos Gregersen hadde jobbet hardt for å skaffe den splitter nye HP-maskinen til Grafiske Dager. – Den er kun vist i ett land tidligere, og vi tar det som et signal om at det norske markedet er interessant for HP. I motsetning til mange andre land, er det også investeringslyst her i landet, påpekte han. Den nye HP Designjet L2550 produserer med 100 prosent vannbasert blekk basert på lateks. Det benyttes termisk teknologi fremfor piezo, og både maskin og blekk er svanemerket fra produsenten. En annen unik funksjon ved maskinen er at skriverhodet er vedlikeholdsfritt, i den forstand at det er en forbruksdel som kunden selv skifter. Både vedlikehold og miljøegenskaper bør derfor være på et forbilledlig nivå.
Også kvaliteten imponerer, ikke minst ved produksjon på lyskassefilm, som er totalt fritt for banding. Gregersen-teamet har derfor stor tro på at markedet vil applaudere den nye HP-skriveren. – I motsetning til PVC-materialer, som på ingen måte er miljøvennlige, gjør denne maskinen det mulig å produsere 100 prosent resirkulerbart materiell på en rimelig og høykvalitets måte, sa Jens M. Børgund.

Les videre

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Sceneprogrammet for Scanpack 2024 er her!

Sceneprogrammet for Scanpack, Skandinavias største emballasjemesse, som finner sted på Svenska Mässan i Gøteborg 22. – 25. oktober, slippes nå. I tillegg til utstillingen med 400 utstillere vil de besøkende få tilbud om et omfattende sceneprogram med nærmere 100 programpunkter.
Talare-pa-Scanpack-SVx

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324