Alpha fra Duplo øker produktiviteten

PUBLISERT: 22 oktober 2009
OPPDATERT: 22 oktober
Fredrik Thorsen fra Neopost under Duplos storlansering nylig
Fredrik Thorsen fra Neopost under Duplos storlansering nylig

Duplo International lanserte en av de viktigste nyhetene i selskapes historie da den helautomatiske bookletmakeren Alpha nylig ble vist på den lokale Druck  + Form messen ved Frankfurt.
– Denne maskinen fyller et behov for større produktivitet og tykkere bøker, kommenterer Fredrik Thorsen fra den norske agenten Neopost AS. Maskinen er den største i Duplos sortiment og kan produsere over 6000 64-siders bøker/hefter i timen. Du kan også montere mellomsnitt i tresideskjærer for 2-opp. Slik er det mulig å produsere opp til 12000 hefter i timen, noe som både gir bedre utnyttelse av papiret og resulterer i økt produktivitet. Det minste ferdige formatet maskinen kan produsere er 90 x 95 mm og det største 347 x 302 mm. Helt nytt er at det også er mulig å produsere A4 landscape-produkter.
Innstilling av blant annet format, stifter og ferdig format skjer automatisk, til både små og store formater via trykkskjerm. Opp til 100 jobber kan lagres i Duplos Automated Precision Control og tas frem ved liknende jobber. Systemet kan også jdf-integreres.
Det nye systemet er ifølge Duplo ideelt for kunder med et behov på opp til 100.000 bøker per måned. Kravet til både produktivitet og tykke bøker på opp til 10 mm var ikke mulig å oppnå med det til nå største bookletmakersystemet, nemlig 5000. Derfor bygger den nye maskinen på en samleteknologi som falser de enkelte arkseksjonene individuelt og så samle dem på en «V». Dette gir ferdige produkter som er bedre lukketi ryggen.
– Systemet fungerer like godt for digitaltrykk som for offsetproduksjon. Parallelle tårn gjør det dessuten mulig å transportere to samlede sett ark samtidig, kommenterer Fredrikt Thorsen fra Neopost.

Les videre

Rigger seg for trykkerifremtiden med ny teknologi

Det lille, men store, Stavanger-baserte trykkeriet, Omega Trykk, har investert i ny trykkteknologi fra Canon for å være rigget for både nå- og fremtiden.
Daglig leder Erlend Bakken viser Anita Vistnes Bakken menyen i PRISMAsync

Xerox stopper produksjonen av iGen og Nuvera

Xerox er i ferd med å gjenoppfinne sin posisjon på markedet, skriver de i en pressemelding.
xerox_igen

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

HP lanserer fire nye digitalpresser

HP annonserte like før påske lansering av fire nye digitalpresser, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure og Indigo V2 for det kommersielle markedet.
hp123

Siste nytt

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280

30-årsjubilanten investerer i fremtiden: "Mitt livsverk"

Med lokaler midt i Oslo sentrum er digitaltrykkeriet In-Trykk tett på mange store bedrifter som trenger trykketjenester.
– Jeg har blitt litt av en hustrykker for bedriftene på gata, sier eier Yalcin Ucarli.
IN Konica

Åpent hus med tema "foliering av kjøretøy"

Torsdag 20. juni inviterer Spandex til åpent hus i Larvik. Foliering av kjøretøy er tema for dagen og det blir demonstrasjon av foliering og nye produkter.
Spandex folie