Alpha fra Duplo øker produktiviteten

Fredrik Thorsen fra Neopost under Duplos storlansering nylig

Fredrik Thorsen fra Neopost under Duplos storlansering nylig

Duplo International lanserte en av de viktigste nyhetene i selskapes historie da den helautomatiske bookletmakeren Alpha nylig ble vist på den lokale Druck  + Form messen ved Frankfurt.
– Denne maskinen fyller et behov for større produktivitet og tykkere bøker, kommenterer Fredrik Thorsen fra den norske agenten Neopost AS. Maskinen er den største i Duplos sortiment og kan produsere over 6000 64-siders bøker/hefter i timen. Du kan også montere mellomsnitt i tresideskjærer for 2-opp. Slik er det mulig å produsere opp til 12000 hefter i timen, noe som både gir bedre utnyttelse av papiret og resulterer i økt produktivitet. Det minste ferdige formatet maskinen kan produsere er 90 x 95 mm og det største 347 x 302 mm. Helt nytt er at det også er mulig å produsere A4 landscape-produkter.
Innstilling av blant annet format, stifter og ferdig format skjer automatisk, til både små og store formater via trykkskjerm. Opp til 100 jobber kan lagres i Duplos Automated Precision Control og tas frem ved liknende jobber. Systemet kan også jdf-integreres.
Det nye systemet er ifølge Duplo ideelt for kunder med et behov på opp til 100.000 bøker per måned. Kravet til både produktivitet og tykke bøker på opp til 10 mm var ikke mulig å oppnå med det til nå største bookletmakersystemet, nemlig 5000. Derfor bygger den nye maskinen på en samleteknologi som falser de enkelte arkseksjonene individuelt og så samle dem på en «V». Dette gir ferdige produkter som er bedre lukketi ryggen.
– Systemet fungerer like godt for digitaltrykk som for offsetproduksjon. Parallelle tårn gjør det dessuten mulig å transportere to samlede sett ark samtidig, kommenterer Fredrikt Thorsen fra Neopost.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Plockmatic kjøper opp britisk leverandør av skjæresystemer

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Med oppkjøpet får Plockmatic-gruppen dermed inn en global leverandør av utstyr innen trykking og grafisk produksjon. Intecs produktspekter inkluderer en egen ColorCut-serie, som inkluderer skjærebord på inngangsnivå for storformatproduksjon. Selskapet tilbyr også Intec ColorFlare-serien av stasjonære og profesjonelle enheter for å forbedre både folie- og laminatutskrift. Når Intec nå blir en del av det svenskeide […]

Publisert av: