Alpha fra Duplo øker produktiviteten

Fredrik Thorsen fra Neopost under Duplos storlansering nylig

Fredrik Thorsen fra Neopost under Duplos storlansering nylig

Duplo International lanserte en av de viktigste nyhetene i selskapes historie da den helautomatiske bookletmakeren Alpha nylig ble vist på den lokale Druck  + Form messen ved Frankfurt.
– Denne maskinen fyller et behov for større produktivitet og tykkere bøker, kommenterer Fredrik Thorsen fra den norske agenten Neopost AS. Maskinen er den største i Duplos sortiment og kan produsere over 6000 64-siders bøker/hefter i timen. Du kan også montere mellomsnitt i tresideskjærer for 2-opp. Slik er det mulig å produsere opp til 12000 hefter i timen, noe som både gir bedre utnyttelse av papiret og resulterer i økt produktivitet. Det minste ferdige formatet maskinen kan produsere er 90 x 95 mm og det største 347 x 302 mm. Helt nytt er at det også er mulig å produsere A4 landscape-produkter.
Innstilling av blant annet format, stifter og ferdig format skjer automatisk, til både små og store formater via trykkskjerm. Opp til 100 jobber kan lagres i Duplos Automated Precision Control og tas frem ved liknende jobber. Systemet kan også jdf-integreres.
Det nye systemet er ifølge Duplo ideelt for kunder med et behov på opp til 100.000 bøker per måned. Kravet til både produktivitet og tykke bøker på opp til 10 mm var ikke mulig å oppnå med det til nå største bookletmakersystemet, nemlig 5000. Derfor bygger den nye maskinen på en samleteknologi som falser de enkelte arkseksjonene individuelt og så samle dem på en «V». Dette gir ferdige produkter som er bedre lukketi ryggen.
– Systemet fungerer like godt for digitaltrykk som for offsetproduksjon. Parallelle tårn gjør det dessuten mulig å transportere to samlede sett ark samtidig, kommenterer Fredrikt Thorsen fra Neopost.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Canon har fokus på Colorado med UVgel på Sign, Print & Promotion

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

På årets Sign, Print & Promotion-messe på X Meeting Point, Hellerudsletta 20-21. oktober har Canon på sin stand valgt å vise frem storformatprinteren Colorado, som med sin unike UVgel-teknologi åpner for mer enn 30 nye markedsområder, ifølge produsenten.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: