Alpha fra Duplo øker produktiviteten

PUBLISERT: 22 oktober 2009
OPPDATERT: 22 oktober
Fredrik Thorsen fra Neopost under Duplos storlansering nylig
Fredrik Thorsen fra Neopost under Duplos storlansering nylig

Duplo International lanserte en av de viktigste nyhetene i selskapes historie da den helautomatiske bookletmakeren Alpha nylig ble vist på den lokale Druck  + Form messen ved Frankfurt.
– Denne maskinen fyller et behov for større produktivitet og tykkere bøker, kommenterer Fredrik Thorsen fra den norske agenten Neopost AS. Maskinen er den største i Duplos sortiment og kan produsere over 6000 64-siders bøker/hefter i timen. Du kan også montere mellomsnitt i tresideskjærer for 2-opp. Slik er det mulig å produsere opp til 12000 hefter i timen, noe som både gir bedre utnyttelse av papiret og resulterer i økt produktivitet. Det minste ferdige formatet maskinen kan produsere er 90 x 95 mm og det største 347 x 302 mm. Helt nytt er at det også er mulig å produsere A4 landscape-produkter.
Innstilling av blant annet format, stifter og ferdig format skjer automatisk, til både små og store formater via trykkskjerm. Opp til 100 jobber kan lagres i Duplos Automated Precision Control og tas frem ved liknende jobber. Systemet kan også jdf-integreres.
Det nye systemet er ifølge Duplo ideelt for kunder med et behov på opp til 100.000 bøker per måned. Kravet til både produktivitet og tykke bøker på opp til 10 mm var ikke mulig å oppnå med det til nå største bookletmakersystemet, nemlig 5000. Derfor bygger den nye maskinen på en samleteknologi som falser de enkelte arkseksjonene individuelt og så samle dem på en «V». Dette gir ferdige produkter som er bedre lukketi ryggen.
– Systemet fungerer like godt for digitaltrykk som for offsetproduksjon. Parallelle tårn gjør det dessuten mulig å transportere to samlede sett ark samtidig, kommenterer Fredrikt Thorsen fra Neopost.

Les videre

Dypdykk i Mimakis UV-nyheter

I september lanserte Mimaki to nye produkter: UCJV330-160 og UJV100Plus. Under sine Global Innovation Days gikk Mimaki mer i dybden på de to nye maskinene innen UV-printing.
Mimaki-1-1024x768

De vil erobre verden med designtapeter

Nystartede Belarte Studio designer og trykker kunstneriske veggtapeter med premiumfølelse for et internasjonalt marked. Duoen bak selskapet, Anna og Fredrik Appelqvist, har omfattende utvidelsesplaner for sitt nettbaserte forretningskonsept og samarbeider med dekoratører for å øke salget.
designtapeter-1024x683

Canon lanserer to matnyttige inkjetpresser

Canon har fått et nytt medlem i serien med arkmatede B3-blekkskrivere i den nye modellen varioPRINT iX1700. Under en teknisk forhåndsvisning presenterte de også etikettskriveren LabelStream LS2000, som er spesialtilpasset mat. Begge forventes å bli kommersielt utgitt i 2025.
Canon_Hans_Schmidbauer-1024x768-1

Unitedprint satser på nytt stockfoto-samarbeid

Unitedprint og deres varemerke Easyprint inngår et samarbeid med arkivfotoselskapet Pexels.com. Nå får selskapets kunder tilgang til tre millioner royaltyfrie bilder. De lanserer også en satsning for å la brukere utforske trykksakene sine i et 3D-miljø.
Unitedprint-pexels-1024x682

Siste nytt

De ønsker å være best i Norge på profilprodukter

Trykkeri.no gjør en satsing på profilartikler og har satt seg et høyt mål: å bli Norges største profilkjede. Ved å samarbeide skal medlemsbedriftene kunne tilby både bedre priser og vilkår enn konkurrentene.
Trykkeri

Ny Caldera RIP lokker med store fargebesparelser

Den franske programvareutvikleren Caldera har nettopp sluppet den nyeste versjonen av Caldera RIP. Fra og med nå vil brukere kunne oppgradere rippen til versjon 17 for å oppleve hele spekteret av nye funksjoner og forbedringer.
caldera

Fullt "trøkk" hos Flisa Trykkeri

Siden 2002 har Flisa Trykkeri hatt "itte akkurat urbant" som slagord. For hvem sa at et vellykket trykkeri ikke kan drives i Bygde-Norge? Flisa Trykkeri er et godt eksempel på dette og flyttet nylig til ti ganger så store lokaler.
Storformat

Tar opp kampen mot restene

Storbildsbolaget i Helsingborg reduserer avfallet med et nytt produkt. Arbeidsmetoden er både klimasmart og sparer penger for kunden.
FotoJet-25-1024x682