Lettproduksjon fra Canon

PUBLISERT: 27 oktober 2009
OPPDATERT: 27 oktober

n44601 - c9000_web

Canons Image Runner C9000 Advance Pro, som forøvrig hadde sin Norges-premiére på Grafiske Dager 2009 på Lillestrøm nylig,  kommer i to modeller; Pro C9070 og C9060 Pro. De er «lettere» alternativer til Image Press-maskinene, men inneholder likevel en rekke smarte funksjoner.
Utskriftskapasiteten er henholdsvis 60 og 70 sider per minutt, og maksimal oppløsning er 1200 x 1200 dpi. De siste årene har det skjedd mye når det gjelder papirhåndtering i digitaltrykkmaskiner, og disse modellene håndterer papirtykkelser på opptil 300 gram og i formater opptil SRA3 i dupleks. Man kan bruke intern eller frittstående RIP, for eksempel Color Pass GX300 for grafiske produksjonsmiljøer.
På ferdiggjøringssiden har Canon bygget inn løsninger for hulling, ryggstifting, hefteproduksjon og fem falsetyper.

Les videre

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Kreativ fresing og skjæring i fokus

Kongsberg PCS och MultiCam kjører en favoritt i reprise fra fjorårets Fespa og viser hver sin flaggskipsmodell: skjærebordet C24 og CNC-fresen Apex3R.
Kongsberg 2 w

Ellco Etikett først med Mark Andy Digital Series HD i Norge

Etikettprodusenten Ellco Etikett har installert en Mark Andy Digital Series HD-presse i sitt anlegg på Gjelleråsen i Nittedal, rett utenfor Oslo.
Ellco-1588

Direct Color Systems viser LED-printere på Fespa

Direct Color Systems vil demonstrere sine LED-skrivere på Fespa. UV-44 DTS flatbed ble utgitt i fjor og er en allsidig mellomformatskriver.
directcolors_led_printere

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag