Egenutviklet autofokus i Hasselblad H4D

n44617 - back_web

Hasselblad H4D-60 er selskapets siste tilskudd til H-serien. Det er samtidig det første mellomformatkameraet med autofokusfunksjonen «True Focus» og «Absolute Position Lock». Ifølge Hasselblad skal denne funksjonen forenkle fokuseringen betraktelig. Den tradisjonelle løsningen for autofokus har vært ved hjelp av en såkalt multisensor, men ifølge Hasselblads konsernsjef Christian Poulsen er ikke dette fleksibelt nok. Hasselblad har derfor utviklet løsningen «Absolute Position Lock» (APL), som altså benyttes i H4D. APL-prosessoren kalkulerer kameraets bevegelser i komposisjon, dataene benyttes til å beregne fokuseringsjustering og informasjonen sendes til fokusmotoren som reagerer umiddelbart. I tillegg bidrar kameraets programvare til å forbedre fokuseringen ytterligere. – Denne teknologien bringer autofokus til et helt nytt nivå, fordi den korrigerer for både vertikale og horisontale endringer, hevder Christian Poulsen. En annen nyhet er det nye grensesnittet i Phocus 2.0, som Hasselblad har utviklet for å forenkle grensesnittet mot fotografen. Hasselblads «Natural Color Solution», HNCS, er også blant nyhetene i H4D. Denne funksjonen skal sikre konsistente farger gjennom bruk av fargeprofiler. Sammen med den digitale linsekorreksjonen DAC skal den sørge for å fjerne vignettering og andre uønskede forstyrrelser. H4D-60 er leveringsklar i januar 2010 til en pris av rundt 29.000 EUR.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *