Iphone viser feil Pantonefarger

PUBLISERT: 25 november 2009
OPPDATERT: 21 mars

Flemish Innovation Center for Graphic Communication (VIGC) har testet programmet Mypantone for Iphone. Resultatet viser at gjengivelsen varierer kraftig mellom de to enhetene og trykte refarenser.

Mypantone er en programvare som kan lastes ned og brukes i Apples Touch samt Iphone (alle modeller). Med programmet skal det være mulig å få frem Pantone-referanser fra bibliotek, bygge egne bibliotek, skape Pantone-farger fra bilder med mer.

VIGC testet programmet på toenheter; en Iphone Touch og en Iphone 3G. Touch-modellen har samma skjerm som Iphone 2G, mens 3G-versjonen har en nyere skjerm. Testen viste at samme fargereferanse på de ulike enhetene skiller seg betydelig fra hverandre. Dessuten viste testen at Iphone-referansen skiller seg fra en trykt referanse. Den endelige testen,  mellom Iphone og en kalibrert skjerm med fargerom nært  srgb, viste at Iphone har et betydelig mindre fargerom enn  skjermen.

Til orientering har Apple har aldri hevdet at Iphone- eller Touch-skjermene  skal være kalibrerte eller vise srgb.web_mypantone-128x127

Les videre

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Hatlehols Grafiske tok over Unitrykk

Nytt fra Sunnmøre: Hatlehols Grafiske AS tok over Unitrykk AS fra 1. juni.
102646849

Aksell styrker sin kapasitet sammen med Ricoh

Ricoh Norge kunngjør signeringen av en betydelig ny ordre med Aksell i forbindelse med Drupa-messen i Düsseldorf. Avtalen gjelder tonerpressen Ricoh Pro C9500 som ble lansert i fjor høst.
Ricoh Aksell

Bransjens beste ble kåret under EDP Awards

Under Drupa delte European Digital Press Association (EDP) ut sine årlige priser EDP Awards. Totalt fikk 24 vinnere tildelt en plakett i sju ulike kategorier. Benny Landa fikk utmerkelsen ”Lifetime Achievement Award” som ble utdelt for første gang.
edpawards02024-highres-32-1024x683

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676