Iphone viser feil Pantonefarger

PUBLISERT: 25 november 2009
OPPDATERT: 21 mars

Flemish Innovation Center for Graphic Communication (VIGC) har testet programmet Mypantone for Iphone. Resultatet viser at gjengivelsen varierer kraftig mellom de to enhetene og trykte refarenser.

Mypantone er en programvare som kan lastes ned og brukes i Apples Touch samt Iphone (alle modeller). Med programmet skal det være mulig å få frem Pantone-referanser fra bibliotek, bygge egne bibliotek, skape Pantone-farger fra bilder med mer.

VIGC testet programmet på toenheter; en Iphone Touch og en Iphone 3G. Touch-modellen har samma skjerm som Iphone 2G, mens 3G-versjonen har en nyere skjerm. Testen viste at samme fargereferanse på de ulike enhetene skiller seg betydelig fra hverandre. Dessuten viste testen at Iphone-referansen skiller seg fra en trykt referanse. Den endelige testen,  mellom Iphone og en kalibrert skjerm med fargerom nært  srgb, viste at Iphone har et betydelig mindre fargerom enn  skjermen.

Til orientering har Apple har aldri hevdet at Iphone- eller Touch-skjermene  skal være kalibrerte eller vise srgb.web_mypantone-128x127

Les videre

Webinarserie om bærekraft i praksis

Bærekraft, hva betyr det egentlig og hvordan kan jeg bidra? Det er utgangspunktet når Trykt i Norge inviterer til et bærekraftprogram for Grafisk bransjeforening sammen med Maria Peltokangas i Corporate Good.
Maria

100 eksemplarer av Revoria Press PC1120 installerte i Europa

Fujifilm har nå gjort sin installasjon nummer hundre av sin flaggskipsprinter Revoria Press PC1120 i Europa. Tonerpressen har vunnet flere utmerkelser gjennom årene.
revoria-pc1120

NIZE equipment blir Elitron-forhandler

NIZE Equipment, en nordisk distributør av storformatskrivere, skjæremaskiner og programvare, kunngjør et nytt strategisk partnerskap med Elitron, den italienske giganten innen digital skjæreteknologi.
Elitron_NIZE_Equipment

Agfa og EFI innleder samarbeid: "En milepæl"

Det globale strategiske partnerskapet beskrives i en felles pressemelding som en milepæl innen inkjetbasert storformatprinting. I praksis betyr dette at Agfa integrerer EFIs rull-til-rull-system i sitt sortiment, og at EFI vil tilby Agfas hybridmaskiner med inkjetteknologi.
EFI-Agfa-2-1024x683

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag