Iphone viser feil Pantonefarger

Flemish Innovation Center for Graphic Communication (VIGC) har testet programmet Mypantone for Iphone. Resultatet viser at gjengivelsen varierer kraftig mellom de to enhetene og trykte refarenser.

Mypantone er en programvare som kan lastes ned og brukes i Apples Touch samt Iphone (alle modeller). Med programmet skal det være mulig å få frem Pantone-referanser fra bibliotek, bygge egne bibliotek, skape Pantone-farger fra bilder med mer.

VIGC testet programmet på toenheter; en Iphone Touch og en Iphone 3G. Touch-modellen har samma skjerm som Iphone 2G, mens 3G-versjonen har en nyere skjerm. Testen viste at samme fargereferanse på de ulike enhetene skiller seg betydelig fra hverandre. Dessuten viste testen at Iphone-referansen skiller seg fra en trykt referanse. Den endelige testen,  mellom Iphone og en kalibrert skjerm med fargerom nært  srgb, viste at Iphone har et betydelig mindre fargerom enn  skjermen.

Til orientering har Apple har aldri hevdet at Iphone- eller Touch-skjermene  skal være kalibrerte eller vise srgb.web_mypantone-128x127

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


En ”doldis” er den største skiltmakeren

Tekst: Peter Ollén | Foto: Peter Ollén

De største skiltene. Og de minste. Bokstaver som er oppbygde hver for seg med bakgrunnsbelysning. Eller en duk på 25 kvadratmeter som spenner over en hel fasade. Tre, metall, akryl. Spesialistkunnskap om sveising og belysning. Og om vindens krefter. Det er bara en del av den kunnskapen som Signtronic besitter.

Publisert av: 

Packnorth: Canon LabelStream 4000 vises for messepublikum

Tekst: Bo Wallteg | Foto: Canon

Canon brenner alt kruttet sitt på en enkelt maskin under Packnorth 10. – 12. mai. Canon LabelStream 4000, en spennende etikettpresse lansert i 2019, har nå begynt å finne veien til markeder i Europa. Norden er fortsatt et uberørt område, men Canon håper å legge grunnlaget for fremtidige installasjoner via Packnorth.

Publisert av: