Skipnes kjøper ny åttefarger fra Ryobi

PUBLISERT: 25 november 2009
OPPDATERT: 21 mars

ryobi_758_webagi

Skipnes Gruppen melder at de i mars/april neste år vil få installert en ny Ryobi 758 fra Manroland Norge. Maskinen har åtte fargeverk og tidsbesparende automatikk for funksjoner som plateskift, rengjøring av valser og gummiduker, papirjustering og vending, i tillegg til at den tilknyttes bedriftens arbeidsflyt med CIP4-teknologi for forhåndsinnstilling av oppdragene. Den nye Ryobi-maskinen erstatter en firefargepresse i samme format, og med åtte fargeverk ser administrerende direktør Geir Hagen for seg at trønderbedriften vil styrke konkurranseevnen. – Vi var aldri i tvil om å satse på 50×70-format, fordi det øker konkurranseevnen vår både oppover mot 70×100-segmentet og nedover mot digitaltrykkmarkedet. Vi vurderte flere løsninger fra ulike produsenter, og konkluderte med at Ryobi tilbyr ledende teknologi og kostnadseffektive løsninger. Tilbakemeldingene fra referansekundene vi besøkte, var også svært positive, både med hensyn til teknologi og service. Hos oss vil maskinen i hovedsak produsere 4+4 farger, slik at vi kan produsere reklametrykksaker, magasiner og annet i én gjennomkjøring. Dermed vil vi spare mye manuell papirhåndtering og redusere tørketiden betydelig, og ser for oss en dobling av produksjonskapasiteten, sier han.

Skipnes har tyngdepunkt i Midt-Norge, men også landsomfattende avtaler med kunder i ulike bransjer. Bedriften håndterer hele arbeidsflyten fra idé og design til trykk og ferdiggjøring. Bedriften investerte i ny og kraftig løsning for fals/stift for et par år siden, og med ny trykkpresse vil de stå enda sterkere rustet i kampen om de mest krevende kundene innenfor reklame, kataloger og magasiner. Geir Hagen kan fortelle at målsettingen er vekst, og at de ser gode muligheter for å øke markedstilgangen. – Ja, det mener vi er mulig. Med den nye Ryobi-maskinen på plass, budsjetterer vi med vekst i 2010, og målet er å passere 100 millioner kroner for hele Skipnes Gruppen i 2010, forteller han.

Les videre

100 eksemplarer av Revoria Press PC1120 installerte i Europa

Fujifilm har nå gjort sin installasjon nummer hundre av sin flaggskipsprinter Revoria Press PC1120 i Europa. Tonerpressen har vunnet flere utmerkelser gjennom årene.
revoria-pc1120

NIZE equipment blir Elitron-forhandler

NIZE Equipment, en nordisk distributør av storformatskrivere, skjæremaskiner og programvare, kunngjør et nytt strategisk partnerskap med Elitron, den italienske giganten innen digital skjæreteknologi.
Elitron_NIZE_Equipment

Agfa og EFI innleder samarbeid: "En milepæl"

Det globale strategiske partnerskapet beskrives i en felles pressemelding som en milepæl innen inkjetbasert storformatprinting. I praksis betyr dette at Agfa integrerer EFIs rull-til-rull-system i sitt sortiment, og at EFI vil tilby Agfas hybridmaskiner med inkjetteknologi.
EFI-Agfa-2-1024x683

WERA starter det nye året med ny ledelse

Reklame, trykkeri- og kommunikasjonshuset WERA i Telemark rokerer i ledelsen og tar sats inn i 2024. Det betyr at tidligere daglig leder Kjersti Hole Haatveit overrekker stafettpinnen til Dag Brekke-Rasmussen.
Wera bild

Siste nytt

Kreativ fresing og skjæring i fokus

Kongsberg PCS och MultiCam kjører en favoritt i reprise fra fjorårets Fespa og viser hver sin flaggskipsmodell: skjærebordet C24 og CNC-fresen Apex3R.
Kongsberg 2 w

Ellco Etikett først med Mark Andy Digital Series HD i Norge

Etikettprodusenten Ellco Etikett har installert en Mark Andy Digital Series HD-presse i sitt anlegg på Gjelleråsen i Nittedal, rett utenfor Oslo.
Ellco-1588

"Om et år snakker vi ikke mer om KI, vi bare bruker det"

På vårseminaret til Grafisk bransjeforening Øst i Horten skal de blant annet snakke om KI - kunstig intelligens, og hva det betyr for grafisk bransje og andre industriområder. Men om et år eller to vil vi ikke lenger ha foredrag og kurs i KI - det vil være integrert i eksisterende programvare og vi kommer bare til å bruke det uten å tenke så nøye over teknologien bak. Det mener i hvert fall Kåre Bjørn Jensen fra Intellia Consulting.
Kare_01

Landets kanskje viktigste trykkeri er modernisert

Universitet i Oslo (UiO), med over 27 000 studenter og 6 600 ansatte, rommer ikke bare en institusjon for læring – men også et avgjørende trykkeri. Det lille, men betydningsfulle, og svært effektive Grafisk senter har i samarbeid med Canon gjennomført en omfattende moderniseringsprosess med fokus på kvalitet, bærekraft og effektivitet.
Trykkeriet UiO-kopi