SIDA og WAN-IFRA samarbeider om medieutvikling

PUBLISERT: 16 desember 2009
OPPDATERT: 16 desember

SIDA og WAN-IFRA har inngått en ambisiøs strategisk samarbeidsavtale. Målet er å fremme medieutviklingen og pressefriheten i verden. Avtalen er SIDAs første store samarbeidsavtale med en privat organisasjon. Ifølge de to organisasjonene vil WAN-IFRAs posisjon og kompetanse være en sterkt medvirkende kraft i arbeidet. Sammen skal de to organisasjonene prøve ut nye verktøy og metoder for effektiv medieutvikling, som i neste ledd kan påvirke ytringsfriheten og demokratibevegelser. Blant de felles aktivitetene som organisasjonene vil samarbeide om, finner vi finansieringsprogrammer i utviklingsland. Arbeidet i disse landene vil ifølge de to aktørene omfatte forretningsstrategier for uavhengige medieselskaper, også i land uten demokratisk valgt ledelse. I tillegg har organisasjonene fokus på metoder for å støtte opp under pressefrihet og retten til informasjonsutveksling.

Selskapene melder også at de vil støtte tiltak som fokuserer på kvinners lederskap i medieorganisasjoner. Dette forsterkes gjennom et utvekslingsprogram mellom svenske kvinnelige ledere i aviser og dere afrikanske kolleger.

– Samarbeid med WAN-IFRA er et nytt strategisk steg for å fremme demokrati og ytringsfrihet, uttaler Anders Nordström, SIDAs generaldirektør. – Styrking av ledelse og økonomisk uavhengighet i mediesektoren er svært viktig for å gi innbyggerne innsyn i politiske prosesser og beslutningsprosesser. Det er bare hundre prosent uavhengighet som kan sikre medienes rolle som vaktbikkje.

Les videre

Fremtiden for SPG: "Nå aksellererer vi igjen"

Det kan ha vært litt stille rundt Scandinavian Print Group i det siste. Det er en forklaring på det – og det kommer til å endre seg!
Esben_Mols_Kabell

Riso kjøper Toshibas printhodevirksomhet

Riso kjøper Toshiba Tecs viktigste inkjetvirksomhet i en avtale som forventes å bli fullført i sommer.
riso-toshiba

Agfa og EFI innleder samarbeid: "En milepæl"

Det globale strategiske partnerskapet beskrives i en felles pressemelding som en milepæl innen inkjetbasert storformatprinting. I praksis betyr dette at Agfa integrerer EFIs rull-til-rull-system i sitt sortiment, og at EFI vil tilby Agfas hybridmaskiner med inkjetteknologi.
EFI-Agfa-2-1024x683

Plockmatic får nye eiere

Det svenske etterbehandlingsselskapet Plockmatic group får ny majoritetseier i Accent Equity. Kjøperen påpeker at Plockmatic vil vokse gjennom oppkjøpet.
FotoJet-422

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag