SIDA og WAN-IFRA samarbeider om medieutvikling

SIDA og WAN-IFRA har inngått en ambisiøs strategisk samarbeidsavtale. Målet er å fremme medieutviklingen og pressefriheten i verden. Avtalen er SIDAs første store samarbeidsavtale med en privat organisasjon. Ifølge de to organisasjonene vil WAN-IFRAs posisjon og kompetanse være en sterkt medvirkende kraft i arbeidet. Sammen skal de to organisasjonene prøve ut nye verktøy og metoder for effektiv medieutvikling, som i neste ledd kan påvirke ytringsfriheten og demokratibevegelser. Blant de felles aktivitetene som organisasjonene vil samarbeide om, finner vi finansieringsprogrammer i utviklingsland. Arbeidet i disse landene vil ifølge de to aktørene omfatte forretningsstrategier for uavhengige medieselskaper, også i land uten demokratisk valgt ledelse. I tillegg har organisasjonene fokus på metoder for å støtte opp under pressefrihet og retten til informasjonsutveksling.

Selskapene melder også at de vil støtte tiltak som fokuserer på kvinners lederskap i medieorganisasjoner. Dette forsterkes gjennom et utvekslingsprogram mellom svenske kvinnelige ledere i aviser og dere afrikanske kolleger.

– Samarbeid med WAN-IFRA er et nytt strategisk steg for å fremme demokrati og ytringsfrihet, uttaler Anders Nordström, SIDAs generaldirektør. – Styrking av ledelse og økonomisk uavhengighet i mediesektoren er svært viktig for å gi innbyggerne innsyn i politiske prosesser og beslutningsprosesser. Det er bare hundre prosent uavhengighet som kan sikre medienes rolle som vaktbikkje.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: 

Ny digitalpresse til In-Trykk automatiserer produksjonen ytterligere

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressebilder

In-Trykk er et lite og tradisjonsrikt printsenter lokalisert sentralt i Oslo. De leverer digitaltrykk i alle formater til en lojal kundemasse i sitt nærområde – som kan være ganske stort. Firmaene ligger tett i tett i sentrale Oslo og de trenger printtjenester fortøpende.

Publisert av: