Don Carli: Mer nytt fra «Hopenhagen»

ban_cop15_20091215-211246-6_web-270x180Håpet svinner på klimakonferansen. De neste som virkelig står på er det danske politiet som gjør hva de kan for å flytte fokus vekk fra miljø og klima og over på umenneskelig behandling av uskyldige. Les Don Carlis siste rapport fra «Hopenhagen», der håpet svinner for hver time.

With leaders from 192 countries due to arrive over the final three days of the summit security has been tightened outside the Bella Center in anticipation of protests by civil society groups who are angry with having been barred from entry during the high level phase in the negotiations. Danish Police were out in full force this morning with tear gas, water cannons and riot gear, but the early morning crowds approaching the Bella Center were quiet and orderly.
Inside the center many express guarded optimism that leaders will be able to bridge the divides that separate the many factions on hand. World Leaders are scheduled to begin delivering statements at noon today.

UN Secretary General Ban Ki-moon Addressing COP15 PlenaryUN Secretary General Ban Ki-moon Addressing COP15 Plenary

There are a significantly increased number of TV crews from BBC, Al Jezeera, CNBC and hundreds of other news outlets lining the hallways and many famous personalities in front of the cameras. However, print media is still playing a critical role. Thousands of print media journalists are here to report on the negotiations and the side events.

The presidents of France and Indonesia say representatives at the UN climate talks must provide adequate funding for a plan to reduce emissions from deforestationThe presidents of France and Indonesia say representatives at the UN climate talks must provide adequate funding for a plan to reduce emissions from deforestation

A proposal aimed at saving tropical forests — and reducing emissions by doing so — suffered a setback this weekend when climate negotiators dropped plans for faster action on the problem because of financing concerns. French President Nicolas Sarkozy and his Indonesian counterpart, Susilo Bambang Yudhoyono, said in a joint statement that they’re working hard toward an “ambitious agreement” in Copenhagen. They met Monday in Paris. France is supporting a plan for fighting deforestation at the talks. The issue is important for Indonesia because it is home to 10 percent of the world’s forests.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Samarbeidet mellom Koenig & Bauer og Durst bærer frukter

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Koenig & Bauer Durst GmbH hadde nylig verdenspremiere på den moduloppbygde VariJET 106. Det er en digital arkmaskin for kartongmarkedet. Den er, som firmanavnet antyder, utviklet i et fellesskap mellom trykkerileverandøren Koenig & Bauer og Rolls Roycen blant storformatprintere – Durst.

Publisert av: 

Future Book Forum 2021: Transformering av den trykte boken gjennom bærekraftig innovasjon

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressebilde

Bærekraft blir viktigere og viktigere for alle aktører i bokbransjen. Med det økte fokuset på bærekraft handler årets Canon Future Book Forum om å fremme bærekraftig innovasjon i alle deler av forlagsbransjen – fra hvordan bøker produseres, distribueres og er tilgjengelige for deres avtrykk på vår hverdag.

Publisert av: 

Fra glade gubber til e-handel

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilde

System for virkelig å kunne e-handle med trykksaker. Og da også komplekse former for emballasje. Det er dette det tyske selskapet Cloudlab gjør i år. Dette raskt voksende selskapet – fra 50 ansatte i vår til 75 nå – brukes av de tyske nettrykkeriene, samt trykkerier rundt om i verden og siden en tid tilbake nå også flere steder i Skandinavia.

Publisert av: