Don Carli: Mer nytt fra «Hopenhagen»

PUBLISERT: 17 desember 2009
OPPDATERT: 21 mars

ban_cop15_20091215-211246-6_web-270x180Håpet svinner på klimakonferansen. De neste som virkelig står på er det danske politiet som gjør hva de kan for å flytte fokus vekk fra miljø og klima og over på umenneskelig behandling av uskyldige. Les Don Carlis siste rapport fra «Hopenhagen», der håpet svinner for hver time.

With leaders from 192 countries due to arrive over the final three days of the summit security has been tightened outside the Bella Center in anticipation of protests by civil society groups who are angry with having been barred from entry during the high level phase in the negotiations. Danish Police were out in full force this morning with tear gas, water cannons and riot gear, but the early morning crowds approaching the Bella Center were quiet and orderly.
Inside the center many express guarded optimism that leaders will be able to bridge the divides that separate the many factions on hand. World Leaders are scheduled to begin delivering statements at noon today.

UN Secretary General Ban Ki-moon Addressing COP15 PlenaryUN Secretary General Ban Ki-moon Addressing COP15 Plenary

There are a significantly increased number of TV crews from BBC, Al Jezeera, CNBC and hundreds of other news outlets lining the hallways and many famous personalities in front of the cameras. However, print media is still playing a critical role. Thousands of print media journalists are here to report on the negotiations and the side events.

The presidents of France and Indonesia say representatives at the UN climate talks must provide adequate funding for a plan to reduce emissions from deforestationThe presidents of France and Indonesia say representatives at the UN climate talks must provide adequate funding for a plan to reduce emissions from deforestation

A proposal aimed at saving tropical forests — and reducing emissions by doing so — suffered a setback this weekend when climate negotiators dropped plans for faster action on the problem because of financing concerns. French President Nicolas Sarkozy and his Indonesian counterpart, Susilo Bambang Yudhoyono, said in a joint statement that they’re working hard toward an “ambitious agreement” in Copenhagen. They met Monday in Paris. France is supporting a plan for fighting deforestation at the talks. The issue is important for Indonesia because it is home to 10 percent of the world’s forests.

Les videre

Webinarserie om bærekraft i praksis

Bærekraft, hva betyr det egentlig og hvordan kan jeg bidra? Det er utgangspunktet når Trykt i Norge inviterer til et bærekraftprogram for Grafisk bransjeforening sammen med Maria Peltokangas i Corporate Good.
Maria

100 eksemplarer av Revoria Press PC1120 installerte i Europa

Fujifilm har nå gjort sin installasjon nummer hundre av sin flaggskipsprinter Revoria Press PC1120 i Europa. Tonerpressen har vunnet flere utmerkelser gjennom årene.
revoria-pc1120

NIZE equipment blir Elitron-forhandler

NIZE Equipment, en nordisk distributør av storformatskrivere, skjæremaskiner og programvare, kunngjør et nytt strategisk partnerskap med Elitron, den italienske giganten innen digital skjæreteknologi.
Elitron_NIZE_Equipment

Agfa og EFI innleder samarbeid: "En milepæl"

Det globale strategiske partnerskapet beskrives i en felles pressemelding som en milepæl innen inkjetbasert storformatprinting. I praksis betyr dette at Agfa integrerer EFIs rull-til-rull-system i sitt sortiment, og at EFI vil tilby Agfas hybridmaskiner med inkjetteknologi.
EFI-Agfa-2-1024x683

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag