Don Carli: Mer nytt fra «Hopenhagen»

PUBLISERT: 17 desember 2009
OPPDATERT: 21 mars

ban_cop15_20091215-211246-6_web-270x180Håpet svinner på klimakonferansen. De neste som virkelig står på er det danske politiet som gjør hva de kan for å flytte fokus vekk fra miljø og klima og over på umenneskelig behandling av uskyldige. Les Don Carlis siste rapport fra «Hopenhagen», der håpet svinner for hver time.

With leaders from 192 countries due to arrive over the final three days of the summit security has been tightened outside the Bella Center in anticipation of protests by civil society groups who are angry with having been barred from entry during the high level phase in the negotiations. Danish Police were out in full force this morning with tear gas, water cannons and riot gear, but the early morning crowds approaching the Bella Center were quiet and orderly.
Inside the center many express guarded optimism that leaders will be able to bridge the divides that separate the many factions on hand. World Leaders are scheduled to begin delivering statements at noon today.

UN Secretary General Ban Ki-moon Addressing COP15 PlenaryUN Secretary General Ban Ki-moon Addressing COP15 Plenary

There are a significantly increased number of TV crews from BBC, Al Jezeera, CNBC and hundreds of other news outlets lining the hallways and many famous personalities in front of the cameras. However, print media is still playing a critical role. Thousands of print media journalists are here to report on the negotiations and the side events.

The presidents of France and Indonesia say representatives at the UN climate talks must provide adequate funding for a plan to reduce emissions from deforestationThe presidents of France and Indonesia say representatives at the UN climate talks must provide adequate funding for a plan to reduce emissions from deforestation

A proposal aimed at saving tropical forests — and reducing emissions by doing so — suffered a setback this weekend when climate negotiators dropped plans for faster action on the problem because of financing concerns. French President Nicolas Sarkozy and his Indonesian counterpart, Susilo Bambang Yudhoyono, said in a joint statement that they’re working hard toward an “ambitious agreement” in Copenhagen. They met Monday in Paris. France is supporting a plan for fighting deforestation at the talks. The issue is important for Indonesia because it is home to 10 percent of the world’s forests.

Les videre

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

Scandinavian Print Group ekspanderer ytterligere

Scandinavian Print Group (SPG) med hovedkontor i Skarpnäck utenfor Stockholm kjøper danske Step Print Power.
Esben_Mols_Kabell

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Hatlehols Grafiske tok over Unitrykk

Nytt fra Sunnmøre: Hatlehols Grafiske AS tok over Unitrykk AS fra 1. juni.
102646849

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1