Stor, større, iMac

Apple økte nylig skjermstørrelsen på sine nyeste iMac-modeller. Den minste modellen har nå fått 21,5 tommers skjerm, med full HD-oppløsning, mens storebroren nå har 27 tommers skjerm.

Begge versjonene benytter doble prosessorkjerner, i tillegg til at det finnes en kraftigere modell med fire kjerner. Skjermen bruker LED-teknologi, og 21,5-tommeren gir en oppløsning på 1920 x 1080 piksler. 27-tommeren har maksimal oppløsning på 2560 x 1920 piksler, og visningsvinkelen er 178 grader.

Grafikk har alltid vært viktig for Apple, og her benyttes det enten en integrert GeForce 9400 eller Radeon HD 4670, avhengig av modell. 27-tommeren benytter en Radeon 4850. En gledelig overraskelse er det at iMac nå leveres med 4 GB internminne som standard, og dette kan utvides til totalt 16 GB. Maskinene er klare for trådløst nettverk gjennom standarden Airport Extreme 802.11n.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Heidelberg: Kjempesalg, prisstigninger og positive forventninger

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Heidelberg setter opp prisene moderat og forutser at neste regnskapsår vil komme ut med svarte tall i netto etter skatt, mye takket være et godt bokmarked i Europa. Samtidig stiger hollandske Wilco frem som stor Heidelberg-kunde, de har fornyet maskinparken med ikke mindre enn 11 nye Heidelberg-presser i løpet av ett år.

Publisert av: 

Dypdykk i digitaltrykt interiørdekor – muligheter og fremtid

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Den klassiske trykksaken, personalisert eller produsert i små opplag, er ingen match for digitaltrykk. Og med de forskjellige trykkteknikkene er det mulig å printe på nesten alle tenkelige materialer, noe som gir trykkerier muligheten til å skape seg vekst i nye markeder. Et av disse fremtidens markeder er interiørdesign og utforming av fysiske miljøer. Sign & Print intervjuer interiør- og dekorekspert Rachel Nunziata om hva trykkerier bør tenke på når de går inn på dette markedet.

Publisert av: 

Canon skal levere print-tjenester til Statnett de neste 3 årene

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

Statnett har inngått avtale med Canon om en tjenesteavtale «Print as a Service» (Print som en tjeneste). Avtalen inneholder drift av 230 multifunksjonsmaskiner med tilhørende sikker-print-løsning, i tillegg til bemanning fra Canon på større lokasjoner og landsdekkende service. Avtaleperioden er på 3 år og har en verdi på 15 millioner kroner.

Publisert av: