Arctic Paper kjøper Grycksbo

PUBLISERT: 6 januar 2010
OPPDATERT: 6 januar

n45001 - arctic grycksbo_web

Arctic Paper har inngått en avtale om å kjøpe papirfabrikken Grycksbo Paper. Etter kjøpet økes Arctic Papers produksjonskapasitet til 800.000 tonn papir i året. I følge avtalen overtar Arctic Paper 100 prosent av aksjene i Grycksbo Paper Holding AB, der Grycksbo Paper inngår. Den totale kjøpesummen anslås å være mellom 590 og 640 millioner svenske kroner i kontanter og aksjer. Selskapene er på ingen måte ukjente for hverandre. Det siste året er en del av Arctic Papers avispapir produsert i Grycksbo, en produksjon som har belagt en fjerdedel av Grycksbos totale kapasitet.
– Vår strategi er å vokse, både organisk og gjennom oppkjøp, uttaler Michal Jarczynski, administrerende direktør i Arctic Paper. Strategien inkluderer også å innta en sterkere posisjon i det europeiske markedet for bestrøket og ubestrøket finpapir. Derfor har vi lenge vært interessert i å overta Grycksbo, forteller han.
Ifølge en pressemelding vil Arctic Paper fortsette satsningen på Grycksbos papirkvalitet G-Print. Det samme gjelder andre kjente merkevarer som Munken, Amber, Pamo og det bestrøkne papiret Arctic.

Les videre

Riso kjøper Toshibas printhodevirksomhet

Riso kjøper Toshiba Tecs viktigste inkjetvirksomhet i en avtale som forventes å bli fullført i sommer.
riso-toshiba

Agfa og EFI innleder samarbeid: "En milepæl"

Det globale strategiske partnerskapet beskrives i en felles pressemelding som en milepæl innen inkjetbasert storformatprinting. I praksis betyr dette at Agfa integrerer EFIs rull-til-rull-system i sitt sortiment, og at EFI vil tilby Agfas hybridmaskiner med inkjetteknologi.
EFI-Agfa-2-1024x683

Plockmatic får nye eiere

Det svenske etterbehandlingsselskapet Plockmatic group får ny majoritetseier i Accent Equity. Kjøperen påpeker at Plockmatic vil vokse gjennom oppkjøpet.
FotoJet-422

Sappi stenger europeisk papirfabrikk

Den pågående globale økonomiske nedgangen, med pressede markeder, geopolitisk ustabilitet og svak økonomisk vekst, legger et betydelig press på Sappi, spesielt i Europa, skriver de i en pressemelding.
sappi

Siste nytt

Kreativ fresing og skjæring i fokus

Kongsberg PCS och MultiCam kjører en favoritt i reprise fra fjorårets Fespa og viser hver sin flaggskipsmodell: skjærebordet C24 og CNC-fresen Apex3R.
Kongsberg 2 w

Ellco Etikett først med Mark Andy Digital Series HD i Norge

Etikettprodusenten Ellco Etikett har installert en Mark Andy Digital Series HD-presse i sitt anlegg på Gjelleråsen i Nittedal, rett utenfor Oslo.
Ellco-1588

"Om et år snakker vi ikke mer om KI, vi bare bruker det"

På vårseminaret til Grafisk bransjeforening Øst i Horten skal de blant annet snakke om KI - kunstig intelligens, og hva det betyr for grafisk bransje og andre industriområder. Men om et år eller to vil vi ikke lenger ha foredrag og kurs i KI - det vil være integrert i eksisterende programvare og vi kommer bare til å bruke det uten å tenke så nøye over teknologien bak. Det mener i hvert fall Kåre Bjørn Jensen fra Intellia Consulting.
Kare_01

Landets kanskje viktigste trykkeri er modernisert

Universitet i Oslo (UiO), med over 27 000 studenter og 6 600 ansatte, rommer ikke bare en institusjon for læring – men også et avgjørende trykkeri. Det lille, men betydningsfulle, og svært effektive Grafisk senter har i samarbeid med Canon gjennomført en omfattende moderniseringsprosess med fokus på kvalitet, bærekraft og effektivitet.
Trykkeriet UiO-kopi