Arctic Paper kjøper Grycksbo

n45001 - arctic grycksbo_web

Arctic Paper har inngått en avtale om å kjøpe papirfabrikken Grycksbo Paper. Etter kjøpet økes Arctic Papers produksjonskapasitet til 800.000 tonn papir i året. I følge avtalen overtar Arctic Paper 100 prosent av aksjene i Grycksbo Paper Holding AB, der Grycksbo Paper inngår. Den totale kjøpesummen anslås å være mellom 590 og 640 millioner svenske kroner i kontanter og aksjer. Selskapene er på ingen måte ukjente for hverandre. Det siste året er en del av Arctic Papers avispapir produsert i Grycksbo, en produksjon som har belagt en fjerdedel av Grycksbos totale kapasitet.
– Vår strategi er å vokse, både organisk og gjennom oppkjøp, uttaler Michal Jarczynski, administrerende direktør i Arctic Paper. Strategien inkluderer også å innta en sterkere posisjon i det europeiske markedet for bestrøket og ubestrøket finpapir. Derfor har vi lenge vært interessert i å overta Grycksbo, forteller han.
Ifølge en pressemelding vil Arctic Paper fortsette satsningen på Grycksbos papirkvalitet G-Print. Det samme gjelder andre kjente merkevarer som Munken, Amber, Pamo og det bestrøkne papiret Arctic.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: 

Ny digitalpresse til In-Trykk automatiserer produksjonen ytterligere

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressebilder

In-Trykk er et lite og tradisjonsrikt printsenter lokalisert sentralt i Oslo. De leverer digitaltrykk i alle formater til en lojal kundemasse i sitt nærområde – som kan være ganske stort. Firmaene ligger tett i tett i sentrale Oslo og de trenger printtjenester fortøpende.

Publisert av: