Arctic Paper kjøper Grycksbo

n45001 - arctic grycksbo_web

Arctic Paper har inngått en avtale om å kjøpe papirfabrikken Grycksbo Paper. Etter kjøpet økes Arctic Papers produksjonskapasitet til 800.000 tonn papir i året. I følge avtalen overtar Arctic Paper 100 prosent av aksjene i Grycksbo Paper Holding AB, der Grycksbo Paper inngår. Den totale kjøpesummen anslås å være mellom 590 og 640 millioner svenske kroner i kontanter og aksjer. Selskapene er på ingen måte ukjente for hverandre. Det siste året er en del av Arctic Papers avispapir produsert i Grycksbo, en produksjon som har belagt en fjerdedel av Grycksbos totale kapasitet.
– Vår strategi er å vokse, både organisk og gjennom oppkjøp, uttaler Michal Jarczynski, administrerende direktør i Arctic Paper. Strategien inkluderer også å innta en sterkere posisjon i det europeiske markedet for bestrøket og ubestrøket finpapir. Derfor har vi lenge vært interessert i å overta Grycksbo, forteller han.
Ifølge en pressemelding vil Arctic Paper fortsette satsningen på Grycksbos papirkvalitet G-Print. Det samme gjelder andre kjente merkevarer som Munken, Amber, Pamo og det bestrøkne papiret Arctic.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


En ”doldis” er den største skiltmakeren

Tekst: Peter Ollén | Foto: Peter Ollén

De største skiltene. Og de minste. Bokstaver som er oppbygde hver for seg med bakgrunnsbelysning. Eller en duk på 25 kvadratmeter som spenner over en hel fasade. Tre, metall, akryl. Spesialistkunnskap om sveising og belysning. Og om vindens krefter. Det er bara en del av den kunnskapen som Signtronic besitter.

Publisert av: 

Packnorth: Canon LabelStream 4000 vises for messepublikum

Tekst: Bo Wallteg | Foto: Canon

Canon brenner alt kruttet sitt på en enkelt maskin under Packnorth 10. – 12. mai. Canon LabelStream 4000, en spennende etikettpresse lansert i 2019, har nå begynt å finne veien til markeder i Europa. Norden er fortsatt et uberørt område, men Canon håper å legge grunnlaget for fremtidige installasjoner via Packnorth.

Publisert av: