Apples lesefjøl er her

multi_touch_20100127Ryktene har gått lenge, men mange var likevel ikke overbevist om at Apples lansering i dag ville inneholde den nye «lesefjøla». Produktet har lenge gått under navnet iPad, men få trodde dette ville bli det virkelige navnet. Men det ble det, og det er lett å la seg rive med. Den har en 9,7 tommers LED-skjerm og er kun en halv tomme tykk, har velkjent rett-på-skjermen-funksjonalitet slik vi kjenner det fra iPod Touch og iPhone, kan brukes alle veier; horisontalt, vertikalt eller opp/ned om man ønsker, som bokleser, nettleser, fotoalbum, filmviser og mye mer. I følge Apple trenger man ikke tilpasse seg produktet, for iPad er tilpasset brukerne. Bildekvaliteten og responstiden skal være imponerende, og det var skyhøy stemning under lanseringen. Et bilde på interessen er at det på nettsamfunnet Twitter ble lagt ut over 700 meldinger om iPad de første 60 sekundene etter lanseringen. Hva det betyr for utbredelsen av digitale bøker vet vi ikke, men vi blir ikke overrasket om det blir et gjennombrudd. Noen har kalt iPad den mest omtalte tavlen siden Moses’ steintavler. Se den selv på http://www.apple.com/ipad/

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: 

Ny digitalpresse til In-Trykk automatiserer produksjonen ytterligere

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressebilder

In-Trykk er et lite og tradisjonsrikt printsenter lokalisert sentralt i Oslo. De leverer digitaltrykk i alle formater til en lojal kundemasse i sitt nærområde – som kan være ganske stort. Firmaene ligger tett i tett i sentrale Oslo og de trenger printtjenester fortøpende.

Publisert av: