Havel Trykkeri as i Bergen konkurs

Havel Trykkeri as i Bergen ble satt under konkursbehandling 23. februar. På henvendelse får vi bekreftet opplysningene, men forøvrig er bobestyrer Steinar Yndestad taus.

Havel Trykkeri AS startet  i 1976 i Bergen. Bedriften opplevde sterk vekst gjennom hele 80-tallet, og flyttet i 1989 inn i nye store lokaler 10 km nord for Bergen. Hele nittitallet ble preget av store investeringer på trykksiden, og 1996 kjøpte Havel opp deler av prepress-bedriften Klisjekunst.
I 1997 overtok Havel det tradisjonsrike trykkeriet J.W Eide fra Bergens Tidende, med maskiner og medarbeidere.
I 2000 begynte hel-digital plateproduksjon med et nytt CtP anlegg, og i 2004 kjøpte bedriften to nye 5-fargepresser. Men nå er konkursen et faktum. Vi kommer tlbake med mer om utviklingen i Bergen, det vites ikke hvorvidt det per i dag er aktuelle interessenter på banen.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *