ScandBook utvider og vil på børs

PUBLISERT: 9 mars 2010
OPPDATERT: 21 mars

Styret i ScandBook Holding AB, blant Nordens ledende produsenter av stivbind, har søkt om opptak av selskapets akjser for handel på Nasdaq OMX First North. I forbindelse med dette har visse av ScandBooks største eiere besluttet å gjennomføre en spredning av eierforholdene i selskapet.

Tilbudet omfatter opp til 1 650 762 aksjer, som tilsvarer omkring 49 prosent av samtlige aksjer i selskapet.
Beregnet første handelsdag på First North: 31 mars 2010.

— Vi er klar for å øke utvidelsestakten, sier Pär Nilsson, ScandBooks direktør. Vi ser store muligheter til å vokse  ytterligere, både på naturlig måte og ved oppkjøp.  Hver annen stivbindsbok som i dag selges på våre hovedmarkeder i  Norden produseres i en av våre fabrikker i Dalarna. Nylig startet vi også produksjon av pocketbøker, og vi har identifisert flere andre muligheter for å utvide tjenestetilbudet vårt, sier han.

ScandBook er blant Nordens ledende bokprodusenter innenfor sorthvitt skjønnlitteratur med en markedsandel i Sverige på 65 prosent og i Norge og Danmark mellom 45 og 50 prosent. Selskapet produserte i 2009 nesten 18 millioner stivbind-bøker.  Nettoomsetningen kom i 2009 opp i 237 MSEK.

Prospekt finner du på HQ Banks hjemmeside (www.hq.se), eller på www.scandbook.se.

Les videre

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

Messetjeneste blir en del av Aksell

Messetjeneste får nye eiere og blir en del av Aksell-familien. De to har hatt et tett samarbeid siden 2020 og nå har Messetjeneste blitt et heleid selskap under Aksell Invest AS.
Messetjeneste

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

Scandinavian Print Group ekspanderer ytterligere

Scandinavian Print Group (SPG) med hovedkontor i Skarpnäck utenfor Stockholm kjøper danske Step Print Power.
Esben_Mols_Kabell

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324