ScandBook utvider og vil på børs

PUBLISERT: 9 mars 2010
OPPDATERT: 21 mars

Styret i ScandBook Holding AB, blant Nordens ledende produsenter av stivbind, har søkt om opptak av selskapets akjser for handel på Nasdaq OMX First North. I forbindelse med dette har visse av ScandBooks største eiere besluttet å gjennomføre en spredning av eierforholdene i selskapet.

Tilbudet omfatter opp til 1 650 762 aksjer, som tilsvarer omkring 49 prosent av samtlige aksjer i selskapet.
Beregnet første handelsdag på First North: 31 mars 2010.

— Vi er klar for å øke utvidelsestakten, sier Pär Nilsson, ScandBooks direktør. Vi ser store muligheter til å vokse  ytterligere, både på naturlig måte og ved oppkjøp.  Hver annen stivbindsbok som i dag selges på våre hovedmarkeder i  Norden produseres i en av våre fabrikker i Dalarna. Nylig startet vi også produksjon av pocketbøker, og vi har identifisert flere andre muligheter for å utvide tjenestetilbudet vårt, sier han.

ScandBook er blant Nordens ledende bokprodusenter innenfor sorthvitt skjønnlitteratur med en markedsandel i Sverige på 65 prosent og i Norge og Danmark mellom 45 og 50 prosent. Selskapet produserte i 2009 nesten 18 millioner stivbind-bøker.  Nettoomsetningen kom i 2009 opp i 237 MSEK.

Prospekt finner du på HQ Banks hjemmeside (www.hq.se), eller på www.scandbook.se.

Les videre

Webinarserie om bærekraft i praksis

Bærekraft, hva betyr det egentlig og hvordan kan jeg bidra? Det er utgangspunktet når Trykt i Norge inviterer til et bærekraftprogram for Grafisk bransjeforening sammen med Maria Peltokangas i Corporate Good.
Maria

100 eksemplarer av Revoria Press PC1120 installerte i Europa

Fujifilm har nå gjort sin installasjon nummer hundre av sin flaggskipsprinter Revoria Press PC1120 i Europa. Tonerpressen har vunnet flere utmerkelser gjennom årene.
revoria-pc1120

NIZE equipment blir Elitron-forhandler

NIZE Equipment, en nordisk distributør av storformatskrivere, skjæremaskiner og programvare, kunngjør et nytt strategisk partnerskap med Elitron, den italienske giganten innen digital skjæreteknologi.
Elitron_NIZE_Equipment

Agfa og EFI innleder samarbeid: "En milepæl"

Det globale strategiske partnerskapet beskrives i en felles pressemelding som en milepæl innen inkjetbasert storformatprinting. I praksis betyr dette at Agfa integrerer EFIs rull-til-rull-system i sitt sortiment, og at EFI vil tilby Agfas hybridmaskiner med inkjetteknologi.
EFI-Agfa-2-1024x683

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag