Tre priser til EFI

PUBLISERT: 12 april 2010
OPPDATERT: 12 april

vutek_web-128x48

EFI ble nylig tildelt prisene European Digital Press Association Awards for sine storformatløsninger, etikettprint og RIP-løsninger. Selskapets storformatskriver Vutek GS3200 ble tildelt prisen for beste storformatløsning i klassen for bredde inntil 3,5 meter, mens Jetrion 4820 ble tildelt prisen for beste industrielle spesialløsning. Fiery XF ble tildelt prisen for beste RIP-løsning for storformatskrivere. Avgjørelsen ble tatt av et panel bestående av uavhengige konsulenter, redaktører, ingeniører og andre bransjefolk, og kriteriene er basert på evne til nyskapning og verdien produktene bringer til det europeiske markedet.
EFI Vutek GS3200 er en 3,2 meter bred UV-bestandig flatbed og rullskriver med maksimal utskriftsoppløsning på 1000 dpi, og muligheten for å produsere med 12 pikoliter dråper i alle farger, inkludert hvitt. EFI Jetrion 4830 er utviklet for etikettmarkedet, og kjennetegnes i følge pristildelerne av høy pålitelighet, god fargeregistrering og muligheter for å trykke på fortrykte og forstansede materialer. Utskriftsbredden er 21 cm, noe som muliggjør to-opp av 10 cm etiketter. RIP-løsningen EFI Fiery XF 4.1 ble tildelt prisen blant annet fordi den støtter maskiner med konturskjæring og har spesifikasjonstabeller for 70 ulike maskinprodusenter. En annen egenskap er at den har identisk grensesnitt på Windows- og Mac-plattform.

Les videre

Dypdykk i Mimakis UV-nyheter

I september lanserte Mimaki to nye produkter: UCJV330-160 og UJV100Plus. Under sine Global Innovation Days gikk Mimaki mer i dybden på de to nye maskinene innen UV-printing.
Mimaki-1-1024x768

De vil erobre verden med designtapeter

Nystartede Belarte Studio designer og trykker kunstneriske veggtapeter med premiumfølelse for et internasjonalt marked. Duoen bak selskapet, Anna og Fredrik Appelqvist, har omfattende utvidelsesplaner for sitt nettbaserte forretningskonsept og samarbeider med dekoratører for å øke salget.
designtapeter-1024x683

Canon lanserer to matnyttige inkjetpresser

Canon har fått et nytt medlem i serien med arkmatede B3-blekkskrivere i den nye modellen varioPRINT iX1700. Under en teknisk forhåndsvisning presenterte de også etikettskriveren LabelStream LS2000, som er spesialtilpasset mat. Begge forventes å bli kommersielt utgitt i 2025.
Canon_Hans_Schmidbauer-1024x768-1

Unitedprint satser på nytt stockfoto-samarbeid

Unitedprint og deres varemerke Easyprint inngår et samarbeid med arkivfotoselskapet Pexels.com. Nå får selskapets kunder tilgang til tre millioner royaltyfrie bilder. De lanserer også en satsning for å la brukere utforske trykksakene sine i et 3D-miljø.
Unitedprint-pexels-1024x682

Siste nytt

En fordel med PVC-fritt i måling av CO2-avtrykk

Spandex har fått et konsulentselskap til å utføre en uavhengig validering av karbonavtrykket til populære trykk- og skjærefolier i ImagePerfect-serien. Resultatene viser at de PVC-frie produktene etterlater et mindre fotavtrykk sammenlignet med tradisjonelle folier.
Evergreen Spandex

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Trykkeriet med kunst som nisje

Da kunstneren Tammo Rist fikk et stipend brukte han pengene til å kjøpe en Epson-printer for å kunne skrive ut sine egne verk – og andres. Det skulle utvikle seg til digitaltrykkeriet PIGS.
PIGS Tammo