Konica Minoltas nye Press-maskin

På Ipex vil Konica Minolta presentere sin første Press-maskin, nemlig Bizhub Press C8000. Hittil har Pro vært det høyeste segmentet der Konica Minolta har beveget seg. På Ipex kommer en maskin med jevn fargestyring gjennom større opplag og over tid. Maskinen har helt ny oppbygging og komponentene er dimensjonert for å volumproduksjon.

– Den nye serien heter Press. Det er for å markere at dette er en helt nybygd maskin, sier produktsjef Morten Hegge hos Konica Minolta.

– At den kjører 80 sider i minuttet og er vår så langt raskeste fargemaskin er bare en del av det nye. Dt er også viktig at maskinen kalibrerer på to steder, dvs når toneren er lagt over på fremkallerbeltet og i det de ferdige trykkarkene granskes av et densitometer. Detta sikrer densiteten, både på trommelen og på papiret.

En kalibrering mellom jobbene sikrer at maskinen leverer like Delta-verdier hver gang den starter på en ny jobb.

km_c8000_1Ekstra brenner for produktivitet
C8000 er utstyrt med en ekstra brenner for å sikre korrekt glans uavhengig av papirvekten. Dette betyr at maskinen kan kjøre papir med gramvekter helt opp til 350 gram, uten altfor stor hastighetsreduksjon. Fra 60 til 135 grams papir går maskinen med full hastighet, nemlig 80 sider A4 eller 46 A3 i minuttet. Mellom 135 og 300 gram senkes hastigheten til 70 sider i minuttet, mens produksjon med 350 grams papir betyr at du får 40 sider per minutt. Opp til 300 gram kan maskinen printe på begge sider i en arbeidsgang.

– Du sparer mye tid med de doble brennerne. Har du bare en brenner må du endre temperaturen når du stiller om mellom to jobber med forskjellig gramvekt på papiret. Her kan du kjøre med en gang. De tynneste gramvektene ledes utenom den ekstra brenneren. Dessuten har vi kunnet senke temperaturen i brenneren med ti grader. For tynne papirkvaliteter har vi dessuten en funksjon som gjenfukter papiret rett etter brenningen.

Papiret mates gjennom maskinen med et helt nytt registersystem som etter registrering med sensorer sørger for at papiret vris slik at pasningen fungerer.

– Vi flytter og forskyver papiret samt øker eller minsker hastigheten på laseren, for at trykket skal skje med presisjon, sier danske Michael Mølbæk, sjef for Konica Minoltas nye europeiske Production Print division.

Bytte under drift

Papirkassetter kan fylles på under drift og toner kan byttes under drift. Michael Mølbæk sier dessuten at det skal være dobbelt så lang tid mellom servicebesøkene sammenliknet med den tidligere toppmodellen 6500, som også skal produseres fortsatt.

– Målet med C8000 er ikke å erstatte 65-sideren hos eksisterende kunder. Målet er å komme inn i bedrifter med volumproduksjon. Maskinen er tenkt for minimum 75 000 print per måned og maksimalt 500 000. Så har vi selvsagt 65-siders-kunder som har vokst og nå produserer større volumer. Den nye maskinen er dobbelt så dyr, men har en svært interessant prissetting på «klikkene», som likevel gjør den når brukeren når et visst volum, sier Michael Mølbæk og avslutter:

– Inline ferdiggjøring er ogaå viktig på produksjonsmaskiner, så den nye 80-sidersmaskinen kan utstyres med såvel limbinder som stifter og trekant-skjæring.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *