Heidelberg vil bli best på digital/offset

PUBLISERT: 19 mai 2010
OPPDATERT: 21 mars

IPEX: Heidelberg var blant de første som arrangerte pressekonferanse under årets Ipex. George Clarke, Heidelbergs direktør for UK, mente at digitaltrykk ofte overselges, og han stilte spørsmål om hvor grensene egentlig går for om man bør velge digitaltrykkteknologi fremfor offset. – Og hvorfor ikke tenke på en Anicolor til markedet for 500 til 2000 eksemplarer, spurte George Clarke, som også undret seg om årets Ipex egentlig er «Web-to-Print-Ipex».
Og det er vel et interessant spørsmål, synes AGIs Lis Lykke. For uten en effektiv arbeidsflyt – og dermed også et effektivt web-to-print-system, er det fullstendig likegyldig om man produserer med den ene eller den andre teknologi, poengterer hun.
Bernhard Schreier, direktør for Heidelberg-konsernet, la vekt på at Heidelberg har utviklet seg fra å være en maskinleverandør til å være et fullservice-selskap med profesjonell konsulentbistand. Det må bety at de også vil kunne rådgi om digitalproduksjon når det er det rigtige valget for en produksjonsbedrift. Schreier uttalte at Heidelberg forventer å ha funnet den riktige digitale partner innen utgangen av året. Dessuten la han til at målet for Heidelberg er å bli markedsleder innenfor kombinasjonen digitaltrykk/offset, men ikke nødvendigvis innenfor de to teknologiene hver for seg.

Les videre

Webinarserie om bærekraft i praksis

Bærekraft, hva betyr det egentlig og hvordan kan jeg bidra? Det er utgangspunktet når Trykt i Norge inviterer til et bærekraftprogram for Grafisk bransjeforening sammen med Maria Peltokangas i Corporate Good.
Maria

100 eksemplarer av Revoria Press PC1120 installerte i Europa

Fujifilm har nå gjort sin installasjon nummer hundre av sin flaggskipsprinter Revoria Press PC1120 i Europa. Tonerpressen har vunnet flere utmerkelser gjennom årene.
revoria-pc1120

NIZE equipment blir Elitron-forhandler

NIZE Equipment, en nordisk distributør av storformatskrivere, skjæremaskiner og programvare, kunngjør et nytt strategisk partnerskap med Elitron, den italienske giganten innen digital skjæreteknologi.
Elitron_NIZE_Equipment

Agfa og EFI innleder samarbeid: "En milepæl"

Det globale strategiske partnerskapet beskrives i en felles pressemelding som en milepæl innen inkjetbasert storformatprinting. I praksis betyr dette at Agfa integrerer EFIs rull-til-rull-system i sitt sortiment, og at EFI vil tilby Agfas hybridmaskiner med inkjetteknologi.
EFI-Agfa-2-1024x683

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag