Epson til emballasje

PUBLISERT: 27 mai 2010
OPPDATERT: 27 mai

epson_web

Epson er mest kjent for utskriftsteknologi for foto og plakater. Med sin nyeste modell Epson WT7900 henvender de seg til et nytt marked, for dette er nemlig en storformatløsning for emballasjeindustrien og fleksotrykkeriene.
WT7900 er en spesielt tilpasset prøvetrykksskriver som kan produsere på flere ulike plast- og filmmaterialer. Epson har også utviklet flere egne plastmaterialer, og flere skal være på vei. I øyeblikket finnes det en type film som kan limes på emballasjen, i tillegg til at det finnes selvklebende film og en metallicfilm for blant annet fryseprodukter og chipsposer. Til slutt har Epson utviklet Clear Proof og Crystal Clear, to mer generelle emballasjematerialer for prøvetrykk og «dummies». Clear Proof leveres i 17 og 24 tommers bredde.
Den nye skriveren arbeider med K3-sort i seks farger (CMYK + grønn og oransje) samt hvitt. Det interessante med det egenutviklede hvite blekket er at det består av en type runde bobler som reflekterer det hvite lyset.
– Det nyutviklede blekket er kalibrerbart via programvaren fra GMG, forteller Thomas Lundgren hos NI, svensk forhandler for Epson-skriveren. Epson WT7900 har en listepris på rundt 65.000 kroner, og skal straks være klar for markedet.

Les videre

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

HP lanserer fire nye digitalpresser

HP annonserte like før påske lansering av fire nye digitalpresser, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure og Indigo V2 for det kommersielle markedet.
hp123

Xeikons Lion tar digitaltrykket videre

Xeikon har lansert Lion LX3000, en ny digital etikettpresse med et nytt kontrollsystem som gir høy produktivitet og etikettkvalitet med god ytelse.
Xeikonz

DTG-printer lanseres for myke trykk på sportstøy

Ricoh ønsker å fylle et hull i markedet med sin nye DTG-skriver for polyestertrykk.
rioch-dtg

Siste nytt

Konica Minolta og Fujifilm utforsker en strategisk allianse

Konica Minolta og Fujifilm Business Innovation Corp. kunngjør at de har signert et avtalememorandum om å utforske mulighetene for en strategisk allianse i segmentene multifunksjonsprinter (MFP), kontorprinter og produksjonsprinter.
fuji-konica

Landsmøte med sydlige vibber ved "Norges riviera"

Grafisk bransjeforening inviterer til landsmøte, denne gangen på Hotel Riviera i Moss, den 12.-14. september 2024. Så sett av datoen allerede nå.
Riviera

Messepremiere for Zünds Q-Line

Den sveitsiske skjærebordprodusenten Zünd stiller ut under mottoet "Performance across the board" og tar med seg Q-Line som ble lansert i fjor vår og nå for første gang vises på en messe.
Zund 2

GV Reklame tar sats – kjøper Sats & Trykk

Fra 1. juni 2024 vil to Verdalsselskaper bli et når GV Reklame kjøper Sats & Trykk, og to ansatte fra Sats & Trykk flytter inn i lokalene i Venusvegen.
Sats Trykk