Digitalt fra Sappi

sappi_web

Under navnet Grow Digital er Sappi nå på banen med to nye papirtyper tilpasset digitaltrykk. Vi snakker om papirene Top og Jet. Top er beregnet på bruk i tonerbaserte digitalpresser. Papret leveres i gloss og silk i gramvekter fra 115 til 350 gram/kvm. Ifølge Sappi er de i gang med å sertifisere papiret for HP Indigo, Kodak Nexpress og Canon ImagePress. Det skal allerede være testet grundig på en rekke Xerox-maskiner. Formålet med Top har vært å få fram et papir som gir den riktige offsetfølelsen. I dette arbeidet har Sappi fokusert på støtte for stort fargerom, tonerfeste og mekaniske egenskaper.
Jet er beregnet på inkjetmaskiner. Den ubestrøkne kvaliteten skal fungere spesielt bra for transpromo-formål og direktemarkedsføring. Her har Sappi arbeidet med å optimalisere for høy oppløsning og god væskebestandighet. Papiret har høy bulk, som skal gi bedre egenskaper i ferdiggjøringen.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: