Digitalt fra Sappi

sappi_web

Under navnet Grow Digital er Sappi nå på banen med to nye papirtyper tilpasset digitaltrykk. Vi snakker om papirene Top og Jet. Top er beregnet på bruk i tonerbaserte digitalpresser. Papret leveres i gloss og silk i gramvekter fra 115 til 350 gram/kvm. Ifølge Sappi er de i gang med å sertifisere papiret for HP Indigo, Kodak Nexpress og Canon ImagePress. Det skal allerede være testet grundig på en rekke Xerox-maskiner. Formålet med Top har vært å få fram et papir som gir den riktige offsetfølelsen. I dette arbeidet har Sappi fokusert på støtte for stort fargerom, tonerfeste og mekaniske egenskaper.
Jet er beregnet på inkjetmaskiner. Den ubestrøkne kvaliteten skal fungere spesielt bra for transpromo-formål og direktemarkedsføring. Her har Sappi arbeidet med å optimalisere for høy oppløsning og god væskebestandighet. Papiret har høy bulk, som skal gi bedre egenskaper i ferdiggjøringen.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Spesialeffekter hos Ricoh

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilder

Når Sign, Print & Promotion – messen endelig er en realitet så stiller Ricoh med sine kreative trykkpresser og tilhørende softvare som vil pirre de fleste. Vi opplever nå ett marked i stor endring etter nedstengingen, trykkvolumer går ned så det å tilføre økt verdi til trykksakene kommer til å bli fokus i årene som kommer sier Eivind Karfjell, salgssjef hos Ricoh Norge Graphic Communications. 

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: