Digitalt fra Sappi

PUBLISERT: 31 mai 2010
OPPDATERT: 31 mai

sappi_web

Under navnet Grow Digital er Sappi nå på banen med to nye papirtyper tilpasset digitaltrykk. Vi snakker om papirene Top og Jet. Top er beregnet på bruk i tonerbaserte digitalpresser. Papret leveres i gloss og silk i gramvekter fra 115 til 350 gram/kvm. Ifølge Sappi er de i gang med å sertifisere papiret for HP Indigo, Kodak Nexpress og Canon ImagePress. Det skal allerede være testet grundig på en rekke Xerox-maskiner. Formålet med Top har vært å få fram et papir som gir den riktige offsetfølelsen. I dette arbeidet har Sappi fokusert på støtte for stort fargerom, tonerfeste og mekaniske egenskaper.
Jet er beregnet på inkjetmaskiner. Den ubestrøkne kvaliteten skal fungere spesielt bra for transpromo-formål og direktemarkedsføring. Her har Sappi arbeidet med å optimalisere for høy oppløsning og god væskebestandighet. Papiret har høy bulk, som skal gi bedre egenskaper i ferdiggjøringen.

Les videre

Rigger seg for trykkerifremtiden med ny teknologi

Det lille, men store, Stavanger-baserte trykkeriet, Omega Trykk, har investert i ny trykkteknologi fra Canon for å være rigget for både nå- og fremtiden.
Daglig leder Erlend Bakken viser Anita Vistnes Bakken menyen i PRISMAsync

Xerox stopper produksjonen av iGen og Nuvera

Xerox er i ferd med å gjenoppfinne sin posisjon på markedet, skriver de i en pressemelding.
xerox_igen

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

HP lanserer fire nye digitalpresser

HP annonserte like før påske lansering av fire nye digitalpresser, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure og Indigo V2 for det kommersielle markedet.
hp123

Siste nytt

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280

30-årsjubilanten investerer i fremtiden: "Mitt livsverk"

Med lokaler midt i Oslo sentrum er digitaltrykkeriet In-Trykk tett på mange store bedrifter som trenger trykketjenester.
– Jeg har blitt litt av en hustrykker for bedriftene på gata, sier eier Yalcin Ucarli.
IN Konica

Åpent hus med tema "foliering av kjøretøy"

Torsdag 20. juni inviterer Spandex til åpent hus i Larvik. Foliering av kjøretøy er tema for dagen og det blir demonstrasjon av foliering og nye produkter.
Spandex folie