Robotstyrt perf/rill

petratto_web

IPEX: Det italienske selskapet Petratto, som i Norge forhandles av Gramag, viste på Ipex en robotstyrt perforeringsløsning tilkoblet en rilleenhet. Maskinen, som koster i størrelsesorden en kvart million svenske kroner, legger først rillespor før den perforerer på eksakt de stedene det er ønskelig. Systemet fungerer ved at man skriver inn i dataprogrammet hvor perforeringene skal begynne og ende. Deretter styrer disse instruksjonene en robot som henter og styrer perforeringshjulet.
På Ipex fikk AGI forsøke å legge 30 rillespor etter hverandre, og deretter legge til et stort antall ulike perforeringer på både artong og papir. Det hele ble gjennomført i en hastighet som imponerte. Gramag håndterer norske kunder fra sitt kontor i Malmö. På bildet ser vi selskapets Björn Åsell sammen med Diego Casagrande fra italienske Petratto.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Fespa: Årets motto er «print in motion»

Tekst: Claes Nordström | Foto: Claes Nordström

Det har bare gått et drøyt halvår siden Fespa i Amsterdam, men nå er det igjen tid for messe. Fra 31. mai til 3. juni møtes trykkeri- og skiltbransjen til gjenbesøk på Messe Berlin. OBS: Ledelsen i Fespa har kommet med en korrigering angående koronatiltakene rundt messen.

Publisert av: