Robotstyrt perf/rill

petratto_web

IPEX: Det italienske selskapet Petratto, som i Norge forhandles av Gramag, viste på Ipex en robotstyrt perforeringsløsning tilkoblet en rilleenhet. Maskinen, som koster i størrelsesorden en kvart million svenske kroner, legger først rillespor før den perforerer på eksakt de stedene det er ønskelig. Systemet fungerer ved at man skriver inn i dataprogrammet hvor perforeringene skal begynne og ende. Deretter styrer disse instruksjonene en robot som henter og styrer perforeringshjulet.
På Ipex fikk AGI forsøke å legge 30 rillespor etter hverandre, og deretter legge til et stort antall ulike perforeringer på både artong og papir. Det hele ble gjennomført i en hastighet som imponerte. Gramag håndterer norske kunder fra sitt kontor i Malmö. På bildet ser vi selskapets Björn Åsell sammen med Diego Casagrande fra italienske Petratto.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Canon har fokus på Colorado med UVgel på Sign, Print & Promotion

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

På årets Sign, Print & Promotion-messe på X Meeting Point, Hellerudsletta 20-21. oktober har Canon på sin stand valgt å vise frem storformatprinteren Colorado, som med sin unike UVgel-teknologi åpner for mer enn 30 nye markedsområder, ifølge produsenten.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: