Robotstyrt perf/rill

petratto_web

IPEX: Det italienske selskapet Petratto, som i Norge forhandles av Gramag, viste på Ipex en robotstyrt perforeringsløsning tilkoblet en rilleenhet. Maskinen, som koster i størrelsesorden en kvart million svenske kroner, legger først rillespor før den perforerer på eksakt de stedene det er ønskelig. Systemet fungerer ved at man skriver inn i dataprogrammet hvor perforeringene skal begynne og ende. Deretter styrer disse instruksjonene en robot som henter og styrer perforeringshjulet.
På Ipex fikk AGI forsøke å legge 30 rillespor etter hverandre, og deretter legge til et stort antall ulike perforeringer på både artong og papir. Det hele ble gjennomført i en hastighet som imponerte. Gramag håndterer norske kunder fra sitt kontor i Malmö. På bildet ser vi selskapets Björn Åsell sammen med Diego Casagrande fra italienske Petratto.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


En ”doldis” er den største skiltmakeren

Tekst: Peter Ollén | Foto: Peter Ollén

De største skiltene. Og de minste. Bokstaver som er oppbygde hver for seg med bakgrunnsbelysning. Eller en duk på 25 kvadratmeter som spenner over en hel fasade. Tre, metall, akryl. Spesialistkunnskap om sveising og belysning. Og om vindens krefter. Det er bara en del av den kunnskapen som Signtronic besitter.

Publisert av: 

Packnorth: Canon LabelStream 4000 vises for messepublikum

Tekst: Bo Wallteg | Foto: Canon

Canon brenner alt kruttet sitt på en enkelt maskin under Packnorth 10. – 12. mai. Canon LabelStream 4000, en spennende etikettpresse lansert i 2019, har nå begynt å finne veien til markeder i Europa. Norden er fortsatt et uberørt område, men Canon håper å legge grunnlaget for fremtidige installasjoner via Packnorth.

Publisert av: