Konkurrentene nøler ikke...

PUBLISERT: 17 juni 2010
OPPDATERT: 21 mars

– Det er utrolig å registrere hvor raskt konkurrentene er på banen for å kapre kundene våre, forteller en opprørt eier av konkursbegjærte Stens Trykkeri, Trygve Blix. Så tidlig som en time etter at Blix forlot skifteretten etter å ha innlevert oppbudsbegjæringen, fikk han de første telefonene fra kunder som allerede var blitt oppringt av konkurrentene.

Den groveste av dem alle var likevel salgsansvarlig hos et trykkeri i Litauen, som i dag klokka 8.45 sendte ut en mail der de hevder at de allerede har kjøpt utstyret i boet og sitat: «dermed har utvidet produksjons kapasitet ytterligere».
– Bobestyreren reagerte kraftig på mailen, og vi tok umiddelbart kontakt med trykkeriet i Litauen for å gi uttrykk for at vi reagerer skarpt på disse løgnene. Boet er selvsagt ikke solgt ennå, så hva som skjer med våre maskiner er ennå ikke klart, kommenterer Blix.

– Våre kunder skal ikke bli skadelidende. Vi har registrert at flere av kundene reagerer på tildels usmakelig oppførsel fra flere av våre gamle konkurrenter og velger å følge oss i den løsningen vi finner for dem, sier Blix. Blix har etter eget utsagn en meget tung dag. Han kan likevel fortelle at han selv og foreløpig tre av medarbeiderne har signert kontrakt med 07-gruppen, og at dette kan komme til å gjelde flere av de 17 som i dag mister jobben.

For samarbeidspartnerne i Graforama er konkursen en tøff erfaring. – De opplever at et par vegger er falt ut, og vi  vil umiddelbart drøfte og finne en løsning for det videre samarbeidet, avslutter Blix.

Les videre

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Hatlehols Grafiske tok over Unitrykk

Nytt fra Sunnmøre: Hatlehols Grafiske AS tok over Unitrykk AS fra 1. juni.
102646849

Aksell styrker sin kapasitet sammen med Ricoh

Ricoh Norge kunngjør signeringen av en betydelig ny ordre med Aksell i forbindelse med Drupa-messen i Düsseldorf. Avtalen gjelder tonerpressen Ricoh Pro C9500 som ble lansert i fjor høst.
Ricoh Aksell

Bransjens beste ble kåret under EDP Awards

Under Drupa delte European Digital Press Association (EDP) ut sine årlige priser EDP Awards. Totalt fikk 24 vinnere tildelt en plakett i sju ulike kategorier. Benny Landa fikk utmerkelsen ”Lifetime Achievement Award” som ble utdelt for første gang.
edpawards02024-highres-32-1024x683

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676