Digitaltrykk selger mest etter IPEX

Etter IPEX har arrangørene samlet inn tall for besøkende, investeringer, interesser og andre relevante områder. Tallene viser at digitaltrykk er det viktigste investeringsområdet de neste tolv månedene, etterfulgt av kreative tjenester, arkoffset, pressehåndtering, ferdiggjøring, emballasjetrykk, web-to-print og storformatproduksjon. Digitaltrykk nådde en klar førsteplass over investeringsområder, med 44 prosent, fulgt av arktrykk med 23 prosent og ferdiggjøring med 22,9 prosent. Nedenfor er en sammenligning av investeringsområdene, med tall både fra i år og fra 2006.

2010
Digitaltrykk – 44%
Arktrykk – 23%
Ferdiggjøring – 22,9%
Førtrykk – 20%
Fargestyring – 18%
Papir – 17,6%
Design og kreative løsninger – 17,2%
Inkjet – 16,3%
Digital arbeidsflyt – 16,2%
Emballasjetrykk – 16,1%
Forbruksvarer – 13,2%
Storformat – 12,8%

2006
Digitaltrykk – 35,6%
Ferdiggjøring – 29,2%
Arktrykk – 28,8%
Førtrykk – 23,6%
Fargestyring – 21,2%
Design og kreative løsninger – 17,9%
Papir – 17,5%
Digital arbeidsflyt – 16,2%
Emballasjetrykk – 15,8%
Forbruksvarer – 13,6%
IT-systemer – 11,2%
Brukt utstyr – 9,1%

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: 

Ny digitalpresse til In-Trykk automatiserer produksjonen ytterligere

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressebilder

In-Trykk er et lite og tradisjonsrikt printsenter lokalisert sentralt i Oslo. De leverer digitaltrykk i alle formater til en lojal kundemasse i sitt nærområde – som kan være ganske stort. Firmaene ligger tett i tett i sentrale Oslo og de trenger printtjenester fortøpende.

Publisert av: