Tøft andrekvartal for Océ

Omsetningen for andre kvartal endte på 676 millioner euro, som ifølge Océ er på linje med samme periode i 2009. Driftsresultatet var 20 millioner euro, sammenlignet med -12 millioner året før. Etter finanskostnader endte resultatet på -96 millioner euro, noe som forklares med store kostnader tilknyttet Canon-handelen. Kjøpet av Canon ble formelt avsluttet 9. mars, og Océ har gjennom kvartalet arbeidet med å introdusere Canons maskiner og programvare i sin portefølje. Likeledes har de ansatte gjennomgått opplæring og forberedt markedsførings- og distribusjonsplaner. Med hensyn til storformat har de to selskapene lansert et felles prosjekt for å undersøke mulighetene for såkalt kryssalg. Et første steg i fusjonen kunne sees på Ipex, der de viste en løsning bestående av Canon ImagePress C7000 koblet til Océs Prisma-verktøy. Ifølge Océs prognose for resten av 2010, vil bransjen fortsette å være svært kostnadsbevisst. Investeringer vil først og fremst komme der de kan bidra direkte til virksomhetens lønnsomhet. Med dette som utgangspunkt melder Océ at de vil fortsette å introdusere nyskapninger for alle markedssegmenter.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Heidelberg fokuserer på programvare i skyen

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Heidelberg er nok mest kjent for sine store offsetmaskiner, men Heidelberg har vært i gang med strukturutvikling i flere år, dels utvidet produktspekteret med mindre, digitale trykkpresser, men også dreid selskapet i en ny retning med fokus på mer digitalisering og programvare. Møt dem på den danske Sign, Print & Pack-messen.

Publisert av: 

Plockmatic kjøper opp britisk leverandør av skjæresystemer

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Med oppkjøpet får Plockmatic-gruppen dermed inn en global leverandør av utstyr innen trykking og grafisk produksjon. Intecs produktspekter inkluderer en egen ColorCut-serie, som inkluderer skjærebord på inngangsnivå for storformatproduksjon. Selskapet tilbyr også Intec ColorFlare-serien av stasjonære og profesjonelle enheter for å forbedre både folie- og laminatutskrift. Når Intec nå blir en del av det svenskeide […]

Publisert av: