Fransk boktrykkeri først med digital Kodak-presse

n45813 - kodak prosper 1000_web

Det franske trykkeriet Sagim blir først ut i Europa med å ta i bruk den nye Kodak Prosper 1000 Press. Selskapet har spesialisert seg på produksjon av sorthvitt-bøker med fargeomslag, og vil benytte Kodak-pressen for å utvide kapasiteten for produksjon av mindre opplag. – Vi bestemte oss for å gå over til digitaltrykk siden bokopplagene hele tiden blir mindre, forklarer Sagims direktør Christian Devambez. – Forlagene ønsker å holde lagrene nede. Derfor foretrekker de å produsere små førsteopplag og heller trykke opp nye opplag etter behov.
I øyeblikket kjører Sagim to VARIQUIK sorthvitt rotasjonspresser for materien, og to arkoffsetpresser fra Komori og KBA for omslagsproduksjonen. – I dag er gjennomsnittlig opplag 3000 eksemplarer. Med Kodak Prosper 1000 på plass, kommer vi til å produsere opplag mellom 300 og 2000 eksemplarer. Vår nye presse vil være til stor hjelp for å tilpasse oss forlagenes behov, sier Christian Devambez.
Trykkbredden i Prosper 1000 er den samme som i Sagims VARIQUIK-presser. Det betyr at de kan kjøre samme papir i både offset og digitaltrykk. Sagim vil ta Prosper 1000 i bruk med en Hunkeler efterbehandlingsløsning med inline falsing og skjæring.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: