Fransk boktrykkeri først med digital Kodak-presse

n45813 - kodak prosper 1000_web

Det franske trykkeriet Sagim blir først ut i Europa med å ta i bruk den nye Kodak Prosper 1000 Press. Selskapet har spesialisert seg på produksjon av sorthvitt-bøker med fargeomslag, og vil benytte Kodak-pressen for å utvide kapasiteten for produksjon av mindre opplag. – Vi bestemte oss for å gå over til digitaltrykk siden bokopplagene hele tiden blir mindre, forklarer Sagims direktør Christian Devambez. – Forlagene ønsker å holde lagrene nede. Derfor foretrekker de å produsere små førsteopplag og heller trykke opp nye opplag etter behov.
I øyeblikket kjører Sagim to VARIQUIK sorthvitt rotasjonspresser for materien, og to arkoffsetpresser fra Komori og KBA for omslagsproduksjonen. – I dag er gjennomsnittlig opplag 3000 eksemplarer. Med Kodak Prosper 1000 på plass, kommer vi til å produsere opplag mellom 300 og 2000 eksemplarer. Vår nye presse vil være til stor hjelp for å tilpasse oss forlagenes behov, sier Christian Devambez.
Trykkbredden i Prosper 1000 er den samme som i Sagims VARIQUIK-presser. Det betyr at de kan kjøre samme papir i både offset og digitaltrykk. Sagim vil ta Prosper 1000 i bruk med en Hunkeler efterbehandlingsløsning med inline falsing og skjæring.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


En ”doldis” er den største skiltmakeren

Tekst: Peter Ollén | Foto: Peter Ollén

De største skiltene. Og de minste. Bokstaver som er oppbygde hver for seg med bakgrunnsbelysning. Eller en duk på 25 kvadratmeter som spenner over en hel fasade. Tre, metall, akryl. Spesialistkunnskap om sveising og belysning. Og om vindens krefter. Det er bara en del av den kunnskapen som Signtronic besitter.

Publisert av: 

Packnorth: Canon LabelStream 4000 vises for messepublikum

Tekst: Bo Wallteg | Foto: Canon

Canon brenner alt kruttet sitt på en enkelt maskin under Packnorth 10. – 12. mai. Canon LabelStream 4000, en spennende etikettpresse lansert i 2019, har nå begynt å finne veien til markeder i Europa. Norden er fortsatt et uberørt område, men Canon håper å legge grunnlaget for fremtidige installasjoner via Packnorth.

Publisert av: