Fransk boktrykkeri først med digital Kodak-presse

n45813 - kodak prosper 1000_web

Det franske trykkeriet Sagim blir først ut i Europa med å ta i bruk den nye Kodak Prosper 1000 Press. Selskapet har spesialisert seg på produksjon av sorthvitt-bøker med fargeomslag, og vil benytte Kodak-pressen for å utvide kapasiteten for produksjon av mindre opplag. – Vi bestemte oss for å gå over til digitaltrykk siden bokopplagene hele tiden blir mindre, forklarer Sagims direktør Christian Devambez. – Forlagene ønsker å holde lagrene nede. Derfor foretrekker de å produsere små førsteopplag og heller trykke opp nye opplag etter behov.
I øyeblikket kjører Sagim to VARIQUIK sorthvitt rotasjonspresser for materien, og to arkoffsetpresser fra Komori og KBA for omslagsproduksjonen. – I dag er gjennomsnittlig opplag 3000 eksemplarer. Med Kodak Prosper 1000 på plass, kommer vi til å produsere opplag mellom 300 og 2000 eksemplarer. Vår nye presse vil være til stor hjelp for å tilpasse oss forlagenes behov, sier Christian Devambez.
Trykkbredden i Prosper 1000 er den samme som i Sagims VARIQUIK-presser. Det betyr at de kan kjøre samme papir i både offset og digitaltrykk. Sagim vil ta Prosper 1000 i bruk med en Hunkeler efterbehandlingsløsning med inline falsing og skjæring.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: