Kameraer for opptak og visning

nikon_d3100_web

Digitalkameraene får stadig nye funksjoner. Video, gjerne i full HD-kvalitet, er vanlig på både kompakt- og systemmodeller, og nå utstyrer produsentene flere nye modeller med visningsfunksjoner. Nikons nye Coolpix-modeller er gode eksempler på dette, nå utstyrt med innebygd projektor, slik at bilder og film umiddelbart kan vises på lerret eller vegg. Det er et godt stykke igjen til visningskvaliteten kan måle seg med dedikerte projektorer, men likevel er den bra nok i en del sammenhenger. Norge ligger i fremste rekke når det gjelder kjøp av digitale speilreflekskameraer, noe som bidrar til bedre bilder i mange trykksaker. Dessverre anskaffer mange et avansert kamera uten å samtidig investere i gode objektiver. Etter Nikons produktlansering 19. august burde det være mulig å få markedsbudsjettet til å romme begge deler. Nye Nikon D3100 erstatter D3000, et kamera som var Europas mestselgende det siste året.
Med 14,2 MP bildebrikke og Nikons EXPEED 2-prosessor, gir dette kameraet kvalitet som holder for svært mange, enten det gjelder stillbilder eller video. Med tilkoblingsmuligheter til TV via HDMI-kontakt, følger denne modellen opp trenden med visning direkte. Brukergrensesnittet imponerte oss mest under Nikons visning av produktet; her er såkalt scenegjenkjenning, som sammenligner motivet med en base med 30.000 opptak, og visning på LCD-skjermen av hva som for eksempel skjer med bevegelige motiver når lukkertiden forlenges. Kameraet registrerer selv om det opereres håndholdt eller på stativ, og prioriterer innstillingene deretter. For drøyt 5000 kroner kan man ta Nikons siste familiemedlem i bruk, da medfølger et 18-55 mm standardobjektiv. Det kan være en grei start, men for den som ønsker seg kreativ frihet, bedre lysstyrke, større zoom-område og bedre skarphet, er Nikons nye 24-120 mm eller 28-300 mm noe å se nærmere på. Riktignok koster disse mer enn kameraet, henholdsvis 10.000 og 13.000 kroner, men de gir også merkbart bedre bilder. Dessuten holder objektivene seg langt bedre i pris enn kamerahusene gjør.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Samarbeidet mellom Koenig & Bauer og Durst bærer frukter

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Koenig & Bauer Durst GmbH hadde nylig verdenspremiere på den moduloppbygde VariJET 106. Det er en digital arkmaskin for kartongmarkedet. Den er, som firmanavnet antyder, utviklet i et fellesskap mellom trykkerileverandøren Koenig & Bauer og Rolls Roycen blant storformatprintere – Durst.

Publisert av: 

Future Book Forum 2021: Transformering av den trykte boken gjennom bærekraftig innovasjon

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressebilde

Bærekraft blir viktigere og viktigere for alle aktører i bokbransjen. Med det økte fokuset på bærekraft handler årets Canon Future Book Forum om å fremme bærekraftig innovasjon i alle deler av forlagsbransjen – fra hvordan bøker produseres, distribueres og er tilgjengelige for deres avtrykk på vår hverdag.

Publisert av: 

Fra glade gubber til e-handel

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilde

System for virkelig å kunne e-handle med trykksaker. Og da også komplekse former for emballasje. Det er dette det tyske selskapet Cloudlab gjør i år. Dette raskt voksende selskapet – fra 50 ansatte i vår til 75 nå – brukes av de tyske nettrykkeriene, samt trykkerier rundt om i verden og siden en tid tilbake nå også flere steder i Skandinavia.

Publisert av: