Kameraer for opptak og visning

nikon_d3100_web

Digitalkameraene får stadig nye funksjoner. Video, gjerne i full HD-kvalitet, er vanlig på både kompakt- og systemmodeller, og nå utstyrer produsentene flere nye modeller med visningsfunksjoner. Nikons nye Coolpix-modeller er gode eksempler på dette, nå utstyrt med innebygd projektor, slik at bilder og film umiddelbart kan vises på lerret eller vegg. Det er et godt stykke igjen til visningskvaliteten kan måle seg med dedikerte projektorer, men likevel er den bra nok i en del sammenhenger. Norge ligger i fremste rekke når det gjelder kjøp av digitale speilreflekskameraer, noe som bidrar til bedre bilder i mange trykksaker. Dessverre anskaffer mange et avansert kamera uten å samtidig investere i gode objektiver. Etter Nikons produktlansering 19. august burde det være mulig å få markedsbudsjettet til å romme begge deler. Nye Nikon D3100 erstatter D3000, et kamera som var Europas mestselgende det siste året.
Med 14,2 MP bildebrikke og Nikons EXPEED 2-prosessor, gir dette kameraet kvalitet som holder for svært mange, enten det gjelder stillbilder eller video. Med tilkoblingsmuligheter til TV via HDMI-kontakt, følger denne modellen opp trenden med visning direkte. Brukergrensesnittet imponerte oss mest under Nikons visning av produktet; her er såkalt scenegjenkjenning, som sammenligner motivet med en base med 30.000 opptak, og visning på LCD-skjermen av hva som for eksempel skjer med bevegelige motiver når lukkertiden forlenges. Kameraet registrerer selv om det opereres håndholdt eller på stativ, og prioriterer innstillingene deretter. For drøyt 5000 kroner kan man ta Nikons siste familiemedlem i bruk, da medfølger et 18-55 mm standardobjektiv. Det kan være en grei start, men for den som ønsker seg kreativ frihet, bedre lysstyrke, større zoom-område og bedre skarphet, er Nikons nye 24-120 mm eller 28-300 mm noe å se nærmere på. Riktignok koster disse mer enn kameraet, henholdsvis 10.000 og 13.000 kroner, men de gir også merkbart bedre bilder. Dessuten holder objektivene seg langt bedre i pris enn kamerahusene gjør.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: 

Ny digitalpresse til In-Trykk automatiserer produksjonen ytterligere

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressebilder

In-Trykk er et lite og tradisjonsrikt printsenter lokalisert sentralt i Oslo. De leverer digitaltrykk i alle formater til en lojal kundemasse i sitt nærområde – som kan være ganske stort. Firmaene ligger tett i tett i sentrale Oslo og de trenger printtjenester fortøpende.

Publisert av: