Bedre bilder i mindre lys

canon_cmos1_web

Canon hevder å ha utviklet verdens største CMOS-brikke, med en brikkestørrelse på 202 x 205 mm. CMOS-brikker benyttes i digitale kameraer, og den utvidede størrelsen skal føre til at sensoren har større lyssamlende evne og kan ta bilder i én hundrededel av den lysmengden som et profesjonelt digitalt speilreflekskamera krever. Med tanke på hvordan utviklingen innenfor lysfølsomhet for kameraer har vært bare de siste par årene, med modeller som tar tilnærmet støyfrie bilder ved 1600 og 3200 ISO, er dette i så fall imponerende. Teknologien skal også forbedre lysfølsomheten ved videoopptak, slik at man kan ta video med 60 bilder i sekundet ved kun 0,3 lux lysmengde.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


En ”doldis” er den største skiltmakeren

Tekst: Peter Ollén | Foto: Peter Ollén

De største skiltene. Og de minste. Bokstaver som er oppbygde hver for seg med bakgrunnsbelysning. Eller en duk på 25 kvadratmeter som spenner over en hel fasade. Tre, metall, akryl. Spesialistkunnskap om sveising og belysning. Og om vindens krefter. Det er bara en del av den kunnskapen som Signtronic besitter.

Publisert av: 

Packnorth: Canon LabelStream 4000 vises for messepublikum

Tekst: Bo Wallteg | Foto: Canon

Canon brenner alt kruttet sitt på en enkelt maskin under Packnorth 10. – 12. mai. Canon LabelStream 4000, en spennende etikettpresse lansert i 2019, har nå begynt å finne veien til markeder i Europa. Norden er fortsatt et uberørt område, men Canon håper å legge grunnlaget for fremtidige installasjoner via Packnorth.

Publisert av: