Storsatsning for Bong

snpo1470 – Bongs satsar_web

Bong fusjonerer med Hamelins konvoluttdivisjon og danner et konsern med 3,5 milliarder i omsetning og 2400 ansatte. Det fusjonerte selskapet vil fortsatt hete Bong og være notert på Stockholmsbørsen. Bong og Hamelin har samarbeidet siden 2004, og melder at de nå ønsker å skape ett sterkt europeisk selskap med gode vekstvilkår. Gjennom sin store geografiske dekning ønsker de å møte behovene til store europeiske kunder, mens den brede produktporteføljen skal inneholde noe for enhver kunde.
– Vi vil utvide vårt kundefokus til å bli en bedre leverandør for våre kunder. Sammenslåingen gir oss en god plattform for å oppnå dette, uttaler Bongs konsernsjef Anders Davidsson (bildet), som vil lede det nye selskapet videre.
– Vi kjenner Hamelins organisasjonen godt etter flere års samarbeid, og de to selskapene utfyller hverandre godt. Gjennom fusjonen kan vi utvide vårt produkttilbud og styrke vår geografiske dekning, ikke minst gjennom virksomhetene i Frankrike, Spania og Polen, sier Davidsson, som mener fusjonen betyr en lysere framtid for Bongs konvoluttdivisjon. – Jeg er sikker på at våre strategiske investeringer i det nye selskapet vil gi oss mange år med suksess i konvoluttbransjen, sier Hamelins styreleder Stéphane Hamelin, som nå trer inn i Bongs styre. Bong sier i en pressemelding at de forventer å spare minst 80 millioner svenske kroner i året i forhold til om selskapene skulle fortsatt som adskilte selskaper. Riktignok beregner de økte kostnader det første året på 100 millioner svenske kroner, en kostnad som utgiftsføres i år dersom den ekstraordinære generalforsamlingen i oktober godkjenner det.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: