Storsatsning for Bong

PUBLISERT: 17 september 2010
OPPDATERT: 21 mars

snpo1470 – Bongs satsar_web

Bong fusjonerer med Hamelins konvoluttdivisjon og danner et konsern med 3,5 milliarder i omsetning og 2400 ansatte. Det fusjonerte selskapet vil fortsatt hete Bong og være notert på Stockholmsbørsen. Bong og Hamelin har samarbeidet siden 2004, og melder at de nå ønsker å skape ett sterkt europeisk selskap med gode vekstvilkår. Gjennom sin store geografiske dekning ønsker de å møte behovene til store europeiske kunder, mens den brede produktporteføljen skal inneholde noe for enhver kunde.
– Vi vil utvide vårt kundefokus til å bli en bedre leverandør for våre kunder. Sammenslåingen gir oss en god plattform for å oppnå dette, uttaler Bongs konsernsjef Anders Davidsson (bildet), som vil lede det nye selskapet videre.
– Vi kjenner Hamelins organisasjonen godt etter flere års samarbeid, og de to selskapene utfyller hverandre godt. Gjennom fusjonen kan vi utvide vårt produkttilbud og styrke vår geografiske dekning, ikke minst gjennom virksomhetene i Frankrike, Spania og Polen, sier Davidsson, som mener fusjonen betyr en lysere framtid for Bongs konvoluttdivisjon. – Jeg er sikker på at våre strategiske investeringer i det nye selskapet vil gi oss mange år med suksess i konvoluttbransjen, sier Hamelins styreleder Stéphane Hamelin, som nå trer inn i Bongs styre. Bong sier i en pressemelding at de forventer å spare minst 80 millioner svenske kroner i året i forhold til om selskapene skulle fortsatt som adskilte selskaper. Riktignok beregner de økte kostnader det første året på 100 millioner svenske kroner, en kostnad som utgiftsføres i år dersom den ekstraordinære generalforsamlingen i oktober godkjenner det.

Les videre

Webinarserie om bærekraft i praksis

Bærekraft, hva betyr det egentlig og hvordan kan jeg bidra? Det er utgangspunktet når Trykt i Norge inviterer til et bærekraftprogram for Grafisk bransjeforening sammen med Maria Peltokangas i Corporate Good.
Maria

100 eksemplarer av Revoria Press PC1120 installerte i Europa

Fujifilm har nå gjort sin installasjon nummer hundre av sin flaggskipsprinter Revoria Press PC1120 i Europa. Tonerpressen har vunnet flere utmerkelser gjennom årene.
revoria-pc1120

NIZE equipment blir Elitron-forhandler

NIZE Equipment, en nordisk distributør av storformatskrivere, skjæremaskiner og programvare, kunngjør et nytt strategisk partnerskap med Elitron, den italienske giganten innen digital skjæreteknologi.
Elitron_NIZE_Equipment

Agfa og EFI innleder samarbeid: "En milepæl"

Det globale strategiske partnerskapet beskrives i en felles pressemelding som en milepæl innen inkjetbasert storformatprinting. I praksis betyr dette at Agfa integrerer EFIs rull-til-rull-system i sitt sortiment, og at EFI vil tilby Agfas hybridmaskiner med inkjetteknologi.
EFI-Agfa-2-1024x683

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag