3D-kamera fra Fujifilm

PUBLISERT: 15 oktober 2010
OPPDATERT: 15 oktober

Z35 GLOBAL_green 0513

Fujifilm lanserte tidligere i høst det de hevder er verdens første digitalkamera med 2 x CCD, slik at man kan filme tredimensjonalt. 3D er på alles lepper, og det snakkes om at 3D TV etter hvert vil bli allemannseie, kanskje også uten at man behøver spesialbriller. Tredimensjonale effekter i trykksaker er heller ingen nyhet, men FujiFilm har altså lansert et kamera for forbrukermarkedet, som kan benyttes valgfritt som 2D eller 3D-videokamera med full HD-kvalitet. Det som skaper den tredimensjonale effekten når vi ser til vanlig, er at venstre og høyre øye ser objektet fra litt ulike vinkler. For å oppnå tilsvarende effekt har kameraet to objektiver som tar bilder fra hver sin vinkel. For å forsterke dybdeeffekten sitter objektivene 20% lengre fra hverandre enn normal avstand mellom øynene. 3D-prosessoren i kameraet analyserer informasjonen fra begge objektivene og bildebrikkene, for så å sette den sammen til et høyoppløselig 3D-bilde eller en video. Modellen, som heter Finepix REAL 3D, har altså to linser, og dette kan utnyttes også på andre måter. Eksempelvis kan det ta bilder samtidig, i 2D, for eksempel med ulik brennvidde eller med ulike ISO-innstilling. Kameraet har også en ekstra bildeskjerm, slik at man kan se 3D-effekt uten bruk av spesialbriller.

Les videre

Dypdykk i Mimakis UV-nyheter

I september lanserte Mimaki to nye produkter: UCJV330-160 og UJV100Plus. Under sine Global Innovation Days gikk Mimaki mer i dybden på de to nye maskinene innen UV-printing.
Mimaki-1-1024x768

De vil erobre verden med designtapeter

Nystartede Belarte Studio designer og trykker kunstneriske veggtapeter med premiumfølelse for et internasjonalt marked. Duoen bak selskapet, Anna og Fredrik Appelqvist, har omfattende utvidelsesplaner for sitt nettbaserte forretningskonsept og samarbeider med dekoratører for å øke salget.
designtapeter-1024x683

Canon lanserer to matnyttige inkjetpresser

Canon har fått et nytt medlem i serien med arkmatede B3-blekkskrivere i den nye modellen varioPRINT iX1700. Under en teknisk forhåndsvisning presenterte de også etikettskriveren LabelStream LS2000, som er spesialtilpasset mat. Begge forventes å bli kommersielt utgitt i 2025.
Canon_Hans_Schmidbauer-1024x768-1

Unitedprint satser på nytt stockfoto-samarbeid

Unitedprint og deres varemerke Easyprint inngår et samarbeid med arkivfotoselskapet Pexels.com. Nå får selskapets kunder tilgang til tre millioner royaltyfrie bilder. De lanserer også en satsning for å la brukere utforske trykksakene sine i et 3D-miljø.
Unitedprint-pexels-1024x682

Siste nytt

"Liker ikke tanken på å avvikle"

Per Rune Guldbrandsen har drevet Kopi Partner i Sandefjord i 25 år. På grunn av alder og ønske om latere dager har han forsøkt å selge sin virksomhet uten hell – til tross for stabile omsetningstall.
Kopipartner

Brand Factory Printhouse begjærer seg konkurs

Brand Factory har hatt store økonomiske problemer de siste årene og har vært gjennom en rekonstruksjon. Nå melder selskapet at det begjærer seg konkurs for forretningsområdet Printhouse. De lønnsomme forretningsområdene Signs & Graphics Sverige og Norge samt Logistikk vil fortsatt drives.
Jakob-1_1600-1024x680

De legger listen for automatisert avisproduksjon

ECO3 ønsker å ta automatiseringen av avisproduksjonen til neste nivå med den nye versjonen av arbeidsflytløsningen Arkitex. Nye funksjoner gjør at tredjepartssystemer kan integreres bedre i programmet.
Arkitex-1024x683

De ønsker å være best i Norge på profilprodukter

Trykkeri.no gjør en satsing på profilartikler og har satt seg et høyt mål: å bli Norges største profilkjede. Ved å samarbeide skal medlemsbedriftene kunne tilby både bedre priser og vilkår enn konkurrentene.
Trykkeri