3D-kamera fra Fujifilm

PUBLISERT: 15 oktober 2010
OPPDATERT: 15 oktober

Z35 GLOBAL_green 0513

Fujifilm lanserte tidligere i høst det de hevder er verdens første digitalkamera med 2 x CCD, slik at man kan filme tredimensjonalt. 3D er på alles lepper, og det snakkes om at 3D TV etter hvert vil bli allemannseie, kanskje også uten at man behøver spesialbriller. Tredimensjonale effekter i trykksaker er heller ingen nyhet, men FujiFilm har altså lansert et kamera for forbrukermarkedet, som kan benyttes valgfritt som 2D eller 3D-videokamera med full HD-kvalitet. Det som skaper den tredimensjonale effekten når vi ser til vanlig, er at venstre og høyre øye ser objektet fra litt ulike vinkler. For å oppnå tilsvarende effekt har kameraet to objektiver som tar bilder fra hver sin vinkel. For å forsterke dybdeeffekten sitter objektivene 20% lengre fra hverandre enn normal avstand mellom øynene. 3D-prosessoren i kameraet analyserer informasjonen fra begge objektivene og bildebrikkene, for så å sette den sammen til et høyoppløselig 3D-bilde eller en video. Modellen, som heter Finepix REAL 3D, har altså to linser, og dette kan utnyttes også på andre måter. Eksempelvis kan det ta bilder samtidig, i 2D, for eksempel med ulik brennvidde eller med ulike ISO-innstilling. Kameraet har også en ekstra bildeskjerm, slik at man kan se 3D-effekt uten bruk av spesialbriller.

Les videre

Rigger seg for trykkerifremtiden med ny teknologi

Det lille, men store, Stavanger-baserte trykkeriet, Omega Trykk, har investert i ny trykkteknologi fra Canon for å være rigget for både nå- og fremtiden.
Daglig leder Erlend Bakken viser Anita Vistnes Bakken menyen i PRISMAsync

Xerox stopper produksjonen av iGen og Nuvera

Xerox er i ferd med å gjenoppfinne sin posisjon på markedet, skriver de i en pressemelding.
xerox_igen

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

HP lanserer fire nye digitalpresser

HP annonserte like før påske lansering av fire nye digitalpresser, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure og Indigo V2 for det kommersielle markedet.
hp123

Siste nytt

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280

30-årsjubilanten investerer i fremtiden: "Mitt livsverk"

Med lokaler midt i Oslo sentrum er digitaltrykkeriet In-Trykk tett på mange store bedrifter som trenger trykketjenester.
– Jeg har blitt litt av en hustrykker for bedriftene på gata, sier eier Yalcin Ucarli.
IN Konica

Åpent hus med tema "foliering av kjøretøy"

Torsdag 20. juni inviterer Spandex til åpent hus i Larvik. Foliering av kjøretøy er tema for dagen og det blir demonstrasjon av foliering og nye produkter.
Spandex folie