3D-kamera fra Fujifilm

Z35 GLOBAL_green 0513

Fujifilm lanserte tidligere i høst det de hevder er verdens første digitalkamera med 2 x CCD, slik at man kan filme tredimensjonalt. 3D er på alles lepper, og det snakkes om at 3D TV etter hvert vil bli allemannseie, kanskje også uten at man behøver spesialbriller. Tredimensjonale effekter i trykksaker er heller ingen nyhet, men FujiFilm har altså lansert et kamera for forbrukermarkedet, som kan benyttes valgfritt som 2D eller 3D-videokamera med full HD-kvalitet. Det som skaper den tredimensjonale effekten når vi ser til vanlig, er at venstre og høyre øye ser objektet fra litt ulike vinkler. For å oppnå tilsvarende effekt har kameraet to objektiver som tar bilder fra hver sin vinkel. For å forsterke dybdeeffekten sitter objektivene 20% lengre fra hverandre enn normal avstand mellom øynene. 3D-prosessoren i kameraet analyserer informasjonen fra begge objektivene og bildebrikkene, for så å sette den sammen til et høyoppløselig 3D-bilde eller en video. Modellen, som heter Finepix REAL 3D, har altså to linser, og dette kan utnyttes også på andre måter. Eksempelvis kan det ta bilder samtidig, i 2D, for eksempel med ulik brennvidde eller med ulike ISO-innstilling. Kameraet har også en ekstra bildeskjerm, slik at man kan se 3D-effekt uten bruk av spesialbriller.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *