3D-kamera fra Fujifilm

Z35 GLOBAL_green 0513

Fujifilm lanserte tidligere i høst det de hevder er verdens første digitalkamera med 2 x CCD, slik at man kan filme tredimensjonalt. 3D er på alles lepper, og det snakkes om at 3D TV etter hvert vil bli allemannseie, kanskje også uten at man behøver spesialbriller. Tredimensjonale effekter i trykksaker er heller ingen nyhet, men FujiFilm har altså lansert et kamera for forbrukermarkedet, som kan benyttes valgfritt som 2D eller 3D-videokamera med full HD-kvalitet. Det som skaper den tredimensjonale effekten når vi ser til vanlig, er at venstre og høyre øye ser objektet fra litt ulike vinkler. For å oppnå tilsvarende effekt har kameraet to objektiver som tar bilder fra hver sin vinkel. For å forsterke dybdeeffekten sitter objektivene 20% lengre fra hverandre enn normal avstand mellom øynene. 3D-prosessoren i kameraet analyserer informasjonen fra begge objektivene og bildebrikkene, for så å sette den sammen til et høyoppløselig 3D-bilde eller en video. Modellen, som heter Finepix REAL 3D, har altså to linser, og dette kan utnyttes også på andre måter. Eksempelvis kan det ta bilder samtidig, i 2D, for eksempel med ulik brennvidde eller med ulike ISO-innstilling. Kameraet har også en ekstra bildeskjerm, slik at man kan se 3D-effekt uten bruk av spesialbriller.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


En ”doldis” er den største skiltmakeren

Tekst: Peter Ollén | Foto: Peter Ollén

De største skiltene. Og de minste. Bokstaver som er oppbygde hver for seg med bakgrunnsbelysning. Eller en duk på 25 kvadratmeter som spenner over en hel fasade. Tre, metall, akryl. Spesialistkunnskap om sveising og belysning. Og om vindens krefter. Det er bara en del av den kunnskapen som Signtronic besitter.

Publisert av: 

Packnorth: Canon LabelStream 4000 vises for messepublikum

Tekst: Bo Wallteg | Foto: Canon

Canon brenner alt kruttet sitt på en enkelt maskin under Packnorth 10. – 12. mai. Canon LabelStream 4000, en spennende etikettpresse lansert i 2019, har nå begynt å finne veien til markeder i Europa. Norden er fortsatt et uberørt område, men Canon håper å legge grunnlaget for fremtidige installasjoner via Packnorth.

Publisert av: