Gode råd for programvareoppgradering

PUBLISERT: 2 november 2010
OPPDATERT: 2 november

I sitt siste nyhetsbrev kommer Quark med gode råd for oppgradering til QuarkXPress 8. Mange av disse kan være nyttige også ved annen programvareoppgradering i virksomheten. For det første advarer Quark mot å oppgradere programvaren uten å ha en plan for introduksjon og opplæring av medarbeiderne. Videre anbefaler de sterkt å sørge for at basisteknologien, som maskinvare, OS-versjoner, fonter og annet, er oppdatert og konsistent for alle som involveres i arbeidsflyten. Dersom man i tillegg har en fremdriftsplan for oppgraderingen, og holder seg til denne, er mye gjort. Ifølge Quark er nøkkelspørsmålene man bør stille seg: Har bedriften maskinvare og operativsystem som støtter den nye versjonen? Er det nødvendig å oppgradere tillegg (XTensions) i samme omgang? Har dere en plan for oppgradering av Quark Licence Administrator? Benytter bedriften frilansere eller andre utenfor virksomheten som bør oppgradere samtidig? Hvordan påvirker oppgraderingen den eksisterende arbeidsflyten? Hvor mye tid er avsatt til opplæring, og hvordan skal dette prioriteres i bedriften? Har alle medarbeiderne samme fontsett? Har dere en plan for informasjon til medarbeiderne?
Mye å ta med seg her, uansett hvilke programvarestandarder man benytter.

Les videre

De legger listen for automatisert avisproduksjon

ECO3 ønsker å ta automatiseringen av avisproduksjonen til neste nivå med den nye versjonen av arbeidsflytløsningen Arkitex. Nye funksjoner gjør at tredjepartssystemer kan integreres bedre i programmet.
Arkitex-1024x683

Ny Caldera RIP lokker med store fargebesparelser

Den franske programvareutvikleren Caldera har nettopp sluppet den nyeste versjonen av Caldera RIP. Fra og med nå vil brukere kunne oppgradere rippen til versjon 17 for å oppleve hele spekteret av nye funksjoner og forbedringer.
caldera

Hexis nye programvare for skjæring tilgjengeliggjøres på markedet

Nå er Hexis egenutviklede programvare for kutting av selvklebende beskyttelsesfilm tilgjengelig for kundene. Matmak gjør det enkelt å forhåndskutte deler i selskapets Bodyfence-sortiment.
Joachim-Wallgren-1024x768

Utgir verktøy for interaktivt folieringsdesign

Den ble forhåndsvist på Sign&Print Scandinavia i september og er nå bredt lansert på markedet. Spandex nye tjeneste Zeno for visualisering av bildesign og bilfoliering.
Zeno-webb-1024x683

Siste nytt

En fordel med PVC-fritt i måling av CO2-avtrykk

Spandex har fått et konsulentselskap til å utføre en uavhengig validering av karbonavtrykket til populære trykk- og skjærefolier i ImagePerfect-serien. Resultatene viser at de PVC-frie produktene etterlater et mindre fotavtrykk sammenlignet med tradisjonelle folier.
Evergreen Spandex

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Trykkeriet med kunst som nisje

Da kunstneren Tammo Rist fikk et stipend brukte han pengene til å kjøpe en Epson-printer for å kunne skrive ut sine egne verk – og andres. Det skulle utvikle seg til digitaltrykkeriet PIGS.
PIGS Tammo