Gode råd for programvareoppgradering

I sitt siste nyhetsbrev kommer Quark med gode råd for oppgradering til QuarkXPress 8. Mange av disse kan være nyttige også ved annen programvareoppgradering i virksomheten. For det første advarer Quark mot å oppgradere programvaren uten å ha en plan for introduksjon og opplæring av medarbeiderne. Videre anbefaler de sterkt å sørge for at basisteknologien, som maskinvare, OS-versjoner, fonter og annet, er oppdatert og konsistent for alle som involveres i arbeidsflyten. Dersom man i tillegg har en fremdriftsplan for oppgraderingen, og holder seg til denne, er mye gjort. Ifølge Quark er nøkkelspørsmålene man bør stille seg: Har bedriften maskinvare og operativsystem som støtter den nye versjonen? Er det nødvendig å oppgradere tillegg (XTensions) i samme omgang? Har dere en plan for oppgradering av Quark Licence Administrator? Benytter bedriften frilansere eller andre utenfor virksomheten som bør oppgradere samtidig? Hvordan påvirker oppgraderingen den eksisterende arbeidsflyten? Hvor mye tid er avsatt til opplæring, og hvordan skal dette prioriteres i bedriften? Har alle medarbeiderne samme fontsett? Har dere en plan for informasjon til medarbeiderne?
Mye å ta med seg her, uansett hvilke programvarestandarder man benytter.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: