Gode råd for programvareoppgradering

I sitt siste nyhetsbrev kommer Quark med gode råd for oppgradering til QuarkXPress 8. Mange av disse kan være nyttige også ved annen programvareoppgradering i virksomheten. For det første advarer Quark mot å oppgradere programvaren uten å ha en plan for introduksjon og opplæring av medarbeiderne. Videre anbefaler de sterkt å sørge for at basisteknologien, som maskinvare, OS-versjoner, fonter og annet, er oppdatert og konsistent for alle som involveres i arbeidsflyten. Dersom man i tillegg har en fremdriftsplan for oppgraderingen, og holder seg til denne, er mye gjort. Ifølge Quark er nøkkelspørsmålene man bør stille seg: Har bedriften maskinvare og operativsystem som støtter den nye versjonen? Er det nødvendig å oppgradere tillegg (XTensions) i samme omgang? Har dere en plan for oppgradering av Quark Licence Administrator? Benytter bedriften frilansere eller andre utenfor virksomheten som bør oppgradere samtidig? Hvordan påvirker oppgraderingen den eksisterende arbeidsflyten? Hvor mye tid er avsatt til opplæring, og hvordan skal dette prioriteres i bedriften? Har alle medarbeiderne samme fontsett? Har dere en plan for informasjon til medarbeiderne?
Mye å ta med seg her, uansett hvilke programvarestandarder man benytter.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


En stor del blir igjen hos Skipnes

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilder / Skipnes

Skipnes Holding har solgt etikettdelen till Ettiketto. Men den tradisjonelle grafiske produksjonen, i Skipnes Kommunikasjon, blir igjen hos de gamle eierne og planlegges å vokse personalmessig med 25 prosent når Trondheimsfirmaet flytter inn i helt nybygde lokaler til sommeren.

Publisert av: