Konkurs i Brynestavanger Offset

Det ble i dag åpnet konkurs i Bryne Stavanger Offset, etter at styret i stavangerbedriften leverte begjæring om oppbud. Dermed er 40 års grafisk historie snart over. Stavanger Offset har sin historie tilbake til 1968, mens Bryne Offset ble etablert i 1970. I 2003 ble Stavanger Offset overtatt av investeringsselskapet SEAM, som i 2008 kjøpte 100 prosent av aksjene i Bryne Offset. Samme år ble også den grafiske delen av Allservice en del av selskapet. Dagens administrerende direktør, Svein Egil Johnsen, er en av eierne i SEAM. Konkursen vil utvilsomt bli en av de største i bransjen noensinne. Høsten 2009 hadde bedriften 4 CTP-anlegg og totalt 34 trykkverk i 70-100-format, blant annet en 10-farger, 8-farger og 6-farge med lakk, alle fra Manroland. Selskapet hadde rundt 50 ansatte, og det har vært negative tall de siste tre årene; minus 4,3 millioner i 2008 og minus 3,8 millioner kroner i fjor, fra en omsetning på drøyt 88 millioner kroner. Konkursen behandles ved Stavanger tingrett, og første skiftesamling vil bli holdt 15. desember.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Heidelberg: Kjempesalg, prisstigninger og positive forventninger

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Heidelberg setter opp prisene moderat og forutser at neste regnskapsår vil komme ut med svarte tall i netto etter skatt, mye takket være et godt bokmarked i Europa. Samtidig stiger hollandske Wilco frem som stor Heidelberg-kunde, de har fornyet maskinparken med ikke mindre enn 11 nye Heidelberg-presser i løpet av ett år.

Publisert av: 

Dypdykk i digitaltrykt interiørdekor – muligheter og fremtid

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Den klassiske trykksaken, personalisert eller produsert i små opplag, er ingen match for digitaltrykk. Og med de forskjellige trykkteknikkene er det mulig å printe på nesten alle tenkelige materialer, noe som gir trykkerier muligheten til å skape seg vekst i nye markeder. Et av disse fremtidens markeder er interiørdesign og utforming av fysiske miljøer. Sign & Print intervjuer interiør- og dekorekspert Rachel Nunziata om hva trykkerier bør tenke på når de går inn på dette markedet.

Publisert av: 

Canon skal levere print-tjenester til Statnett de neste 3 årene

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

Statnett har inngått avtale med Canon om en tjenesteavtale «Print as a Service» (Print som en tjeneste). Avtalen inneholder drift av 230 multifunksjonsmaskiner med tilhørende sikker-print-løsning, i tillegg til bemanning fra Canon på større lokasjoner og landsdekkende service. Avtaleperioden er på 3 år og har en verdi på 15 millioner kroner.

Publisert av: