Konkurs i Brynestavanger Offset

PUBLISERT: 2 november 2010
OPPDATERT: 21 mars

Det ble i dag åpnet konkurs i Bryne Stavanger Offset, etter at styret i stavangerbedriften leverte begjæring om oppbud. Dermed er 40 års grafisk historie snart over. Stavanger Offset har sin historie tilbake til 1968, mens Bryne Offset ble etablert i 1970. I 2003 ble Stavanger Offset overtatt av investeringsselskapet SEAM, som i 2008 kjøpte 100 prosent av aksjene i Bryne Offset. Samme år ble også den grafiske delen av Allservice en del av selskapet. Dagens administrerende direktør, Svein Egil Johnsen, er en av eierne i SEAM. Konkursen vil utvilsomt bli en av de største i bransjen noensinne. Høsten 2009 hadde bedriften 4 CTP-anlegg og totalt 34 trykkverk i 70-100-format, blant annet en 10-farger, 8-farger og 6-farge med lakk, alle fra Manroland. Selskapet hadde rundt 50 ansatte, og det har vært negative tall de siste tre årene; minus 4,3 millioner i 2008 og minus 3,8 millioner kroner i fjor, fra en omsetning på drøyt 88 millioner kroner. Konkursen behandles ved Stavanger tingrett, og første skiftesamling vil bli holdt 15. desember.

Les videre

Webinarserie om bærekraft i praksis

Bærekraft, hva betyr det egentlig og hvordan kan jeg bidra? Det er utgangspunktet når Trykt i Norge inviterer til et bærekraftprogram for Grafisk bransjeforening sammen med Maria Peltokangas i Corporate Good.
Maria

100 eksemplarer av Revoria Press PC1120 installerte i Europa

Fujifilm har nå gjort sin installasjon nummer hundre av sin flaggskipsprinter Revoria Press PC1120 i Europa. Tonerpressen har vunnet flere utmerkelser gjennom årene.
revoria-pc1120

NIZE equipment blir Elitron-forhandler

NIZE Equipment, en nordisk distributør av storformatskrivere, skjæremaskiner og programvare, kunngjør et nytt strategisk partnerskap med Elitron, den italienske giganten innen digital skjæreteknologi.
Elitron_NIZE_Equipment

Agfa og EFI innleder samarbeid: "En milepæl"

Det globale strategiske partnerskapet beskrives i en felles pressemelding som en milepæl innen inkjetbasert storformatprinting. I praksis betyr dette at Agfa integrerer EFIs rull-til-rull-system i sitt sortiment, og at EFI vil tilby Agfas hybridmaskiner med inkjetteknologi.
EFI-Agfa-2-1024x683

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag