Konkurs i Brynestavanger Offset

Det ble i dag åpnet konkurs i Bryne Stavanger Offset, etter at styret i stavangerbedriften leverte begjæring om oppbud. Dermed er 40 års grafisk historie snart over. Stavanger Offset har sin historie tilbake til 1968, mens Bryne Offset ble etablert i 1970. I 2003 ble Stavanger Offset overtatt av investeringsselskapet SEAM, som i 2008 kjøpte 100 prosent av aksjene i Bryne Offset. Samme år ble også den grafiske delen av Allservice en del av selskapet. Dagens administrerende direktør, Svein Egil Johnsen, er en av eierne i SEAM. Konkursen vil utvilsomt bli en av de største i bransjen noensinne. Høsten 2009 hadde bedriften 4 CTP-anlegg og totalt 34 trykkverk i 70-100-format, blant annet en 10-farger, 8-farger og 6-farge med lakk, alle fra Manroland. Selskapet hadde rundt 50 ansatte, og det har vært negative tall de siste tre årene; minus 4,3 millioner i 2008 og minus 3,8 millioner kroner i fjor, fra en omsetning på drøyt 88 millioner kroner. Konkursen behandles ved Stavanger tingrett, og første skiftesamling vil bli holdt 15. desember.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: