Acrobat fra 9 til X

Adobe lanserer i disse dager Acrobat X, blant annet med «Guided actions» (funksjonsmakroer) for å automatisere dokumentbearbeiding og publiseringsfunksjoner. Adobe legger også vekt på at de har forbedret verktøyene som slår sammen ulike dokumenter og filer til presentasjonsfiler, med nye muligheter for å skreddersy tilpasninger.
I lanseringen er det versjon X av både Acrobat, Acrobat Reader og Acrobat Suite, samt tilgang til nye tjenester på acrobat.com. De nye nettjenestene er utviklet for å hjelpe brukerne med å samhandle mer effektivt, blant annet gjennom bedre integrasjon med Microsoft Sharepoint. Av andre nye funksjoner i Acrobat X, finner vi:
– Enklere tilpasning til ISO-standarder, med Acrobat X og Reader X samt støtte for Microsoft SCCM og SCUP.
– Bedre samarbeid mellom Photoshop og Acrobat.
– Kommentarfunksjoner med kommentarlapper og fargemarkering for alle med Acrobat Reader X.
– Visning av PDF-filer på flere enheter med Acrobat Reader X, blant annet Android, Windows Phone 7 og Blackberry Tablet OS.
– Sikrere åpning av PDF-filer ved hjelp av beskyttet modus.
– Oppdatert brukergrensesnitt som viser alle de mest benyttede verktøyene i ett felt.

Alle produktene i Acrobat X-familien skal være tilgjengelige i engelske versjoner i løpet av november, med støtte for både Windows og Mac OSX. Acrobat X Pro koster 559 Euro, mens oppgradering koster 239 Euro.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Fespa: Årets motto er «print in motion»

Tekst: Claes Nordström | Foto: Claes Nordström

Det har bare gått et drøyt halvår siden Fespa i Amsterdam, men nå er det igjen tid for messe. Fra 31. mai til 3. juni møtes trykkeri- og skiltbransjen til gjenbesøk på Messe Berlin. OBS: Ledelsen i Fespa har kommet med en korrigering angående koronatiltakene rundt messen.

Publisert av: