Acrobat fra 9 til X

PUBLISERT: 8 november 2010
OPPDATERT: 8 november

Adobe lanserer i disse dager Acrobat X, blant annet med «Guided actions» (funksjonsmakroer) for å automatisere dokumentbearbeiding og publiseringsfunksjoner. Adobe legger også vekt på at de har forbedret verktøyene som slår sammen ulike dokumenter og filer til presentasjonsfiler, med nye muligheter for å skreddersy tilpasninger.
I lanseringen er det versjon X av både Acrobat, Acrobat Reader og Acrobat Suite, samt tilgang til nye tjenester på acrobat.com. De nye nettjenestene er utviklet for å hjelpe brukerne med å samhandle mer effektivt, blant annet gjennom bedre integrasjon med Microsoft Sharepoint. Av andre nye funksjoner i Acrobat X, finner vi:
– Enklere tilpasning til ISO-standarder, med Acrobat X og Reader X samt støtte for Microsoft SCCM og SCUP.
– Bedre samarbeid mellom Photoshop og Acrobat.
– Kommentarfunksjoner med kommentarlapper og fargemarkering for alle med Acrobat Reader X.
– Visning av PDF-filer på flere enheter med Acrobat Reader X, blant annet Android, Windows Phone 7 og Blackberry Tablet OS.
– Sikrere åpning av PDF-filer ved hjelp av beskyttet modus.
– Oppdatert brukergrensesnitt som viser alle de mest benyttede verktøyene i ett felt.

Alle produktene i Acrobat X-familien skal være tilgjengelige i engelske versjoner i løpet av november, med støtte for både Windows og Mac OSX. Acrobat X Pro koster 559 Euro, mens oppgradering koster 239 Euro.

Les videre

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

"Om et år snakker vi ikke mer om KI, vi bare bruker det"

På vårseminaret til Grafisk bransjeforening Øst i Horten skal de blant annet snakke om KI - kunstig intelligens, og hva det betyr for grafisk bransje og andre industriområder. Men om et år eller to vil vi ikke lenger ha foredrag og kurs i KI - det vil være integrert i eksisterende programvare og vi kommer bare til å bruke det uten å tenke så nøye over teknologien bak. Det mener i hvert fall Kåre Bjørn Jensen fra Intellia Consulting.
Kare_01

End-to-end-løsninger er avgjørende, ikke trykketeknikken

Med fire svært automatiserte, industrielle produksjonslinjer, integrert i en Connex-arbeidsflyt, vil Muller Martini imponere kundene på årets Drupa.
PI-2399-Bruno-Muller_2

Kunstig intelligens vil være avgjørende for bedriftenes overlevelse

I den kommende tiden skal vi se nærmere på hvordan kunstig intelligens (AI) implementeres i allerede eksisterende grafiske løsninger. Hva den kan, hvilke behov den fyller og hvilke muligheter og utfordringer dette åpner for på sikt.
Heidelberg-AI

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag