Stor norsk språksatsing

Det norske programvareselskapet Tansa Systems forteller at de har lagt ned 15 årsverk i utviklingen av en helt ny plattform for sine korrektur- og språkverktøy. Tansa benyttes av ledende mediebedrifter i en rekke land, blant annet The Economist, Financial Times og Time Magazine samt Aftenposten, DN og NTB her hjemme. Kjetil Haug i Tansa forteller at arbeidet med utviklingen av Cosmos er resultatet av en strategisk beslutning om å etablere Tansa på en databaseplattform som kan videreutvikles i et langt perspektiv, med bedre struktur og oppbygging og tilrettelagt for fremtidig funksjonalitet. I forbindelse med utvikling av databasen har det vært foretatt en grundig revisjon og kvalitetssikring av alt språkmateriale som ligger til grunn for Tansas automatiske korrekturarbeid.

Når nyere Tansa-versjoner etter hvert tas i bruk, vil det modulbaserte databasesystemet Cosmos utgjøre den underliggende plattformen. Viggo Kristensen ved Tansas utviklingsavdeling fremhever nye muligheter for å gjøre individuelle tilpasninger for hver kunde. – Kundene vil oppleve større fleksibilitet og kvalitet i systemet, og at det i større grad kan tilpasses kundenes særegne behov og eksisterende arbeidsflyt. Med Cosmos er alle Tansas språkressurser integrert og organisert i samme modulbaserte system, spesialdesignet for redigering, kvalitetssikring og oppbygging av ordlister og andre språkressurser, sier han.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Packnorth: Canon LabelStream 4000 vises for messepublikum

Tekst: Bo Wallteg | Foto: Canon

Canon brenner alt kruttet sitt på en enkelt maskin under Packnorth 10. – 12. mai. Canon LabelStream 4000, en spennende etikettpresse lansert i 2019, har nå begynt å finne veien til markeder i Europa. Norden er fortsatt et uberørt område, men Canon håper å legge grunnlaget for fremtidige installasjoner via Packnorth.

Publisert av: