Adobe for lesefjøl

PUBLISERT: 22 november 2010
OPPDATERT: 22 november

Adobe Digital Publishing Suite er en komplett familie av tjenester og verktøy for publisering i digitale medier. Familien benyttes i kombinasjon med Adobe CS5 for å utvikle innhold for digitale lesebrett og smarttelefoner.

Med hjelp av InDesign CS5, HTML5 og den nye poteføljen Digital Publishing Suite, skal det være enkelt å lage ferdig layout med innebygde interaktive funksjoner direkte i InDesign. Løsningen tar hånd om hele arbeidsflyten for digital publisering, inkludert betalt distribusjon og optimalisering av redaksjonelt innhold og annonser.

Fra Adobe understrekes det at mediebransjen raskt er på vei inn i en ny epoke der forlag og avishus sikter seg inn mot nye mobile plattformer. Med Adobes nye løsning for digital publisering hevder selskapet å tilby et viktig bidrag til fremstilling av redaksjonelt innhold og reklame.

– Ved å bygge videre på den etablerte arbeidsflyten fra InDesign CS5, med tjenestene som nå tilbys gjennom Digital Publishing Suite, kan avishusene opprette og kommersialisere en ny kategori av digitale magasiner, heter det fra Adobe.

Adobe Digital Publishing Suite inneholder en rekke tjenester for digital publisering:

Production Service: opplasting av artikler direkte fra InDesign CS5 til en vertsbasert tjeneste.
Distribution Service: Lagring og distribusjon av digitalt innhold tilpasset lesebrett og skjerm.
E-Commerce Service: Modeller for betalings- og salgsaktiviteter av digitalt innhold.
Analytics Service: Ved bruk av Adobe Site Catalyst får media tilgang til detaljert informasjon om antall annonsevisninger, nedlastinger, kjøpsstatistikk og etterspørsel etter interaktivt innhold.

Begge versjonene av Digital Publishing Suite (Professional og Enterprise Edition) skal bli tilgjengelig i andre kvartal 2011. En foreløpig versjon kan lastes ned fra Adobe Labs.

Les videre

De legger listen for automatisert avisproduksjon

ECO3 ønsker å ta automatiseringen av avisproduksjonen til neste nivå med den nye versjonen av arbeidsflytløsningen Arkitex. Nye funksjoner gjør at tredjepartssystemer kan integreres bedre i programmet.
Arkitex-1024x683

Ny Caldera RIP lokker med store fargebesparelser

Den franske programvareutvikleren Caldera har nettopp sluppet den nyeste versjonen av Caldera RIP. Fra og med nå vil brukere kunne oppgradere rippen til versjon 17 for å oppleve hele spekteret av nye funksjoner og forbedringer.
caldera

Hexis nye programvare for skjæring tilgjengeliggjøres på markedet

Nå er Hexis egenutviklede programvare for kutting av selvklebende beskyttelsesfilm tilgjengelig for kundene. Matmak gjør det enkelt å forhåndskutte deler i selskapets Bodyfence-sortiment.
Joachim-Wallgren-1024x768

Utgir verktøy for interaktivt folieringsdesign

Den ble forhåndsvist på Sign&Print Scandinavia i september og er nå bredt lansert på markedet. Spandex nye tjeneste Zeno for visualisering av bildesign og bilfoliering.
Zeno-webb-1024x683

Siste nytt

En fordel med PVC-fritt i måling av CO2-avtrykk

Spandex har fått et konsulentselskap til å utføre en uavhengig validering av karbonavtrykket til populære trykk- og skjærefolier i ImagePerfect-serien. Resultatene viser at de PVC-frie produktene etterlater et mindre fotavtrykk sammenlignet med tradisjonelle folier.
Evergreen Spandex

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Trykkeriet med kunst som nisje

Da kunstneren Tammo Rist fikk et stipend brukte han pengene til å kjøpe en Epson-printer for å kunne skrive ut sine egne verk – og andres. Det skulle utvikle seg til digitaltrykkeriet PIGS.
PIGS Tammo