Adobe for lesefjøl

PUBLISERT: 22 november 2010
OPPDATERT: 22 november

Adobe Digital Publishing Suite er en komplett familie av tjenester og verktøy for publisering i digitale medier. Familien benyttes i kombinasjon med Adobe CS5 for å utvikle innhold for digitale lesebrett og smarttelefoner.

Med hjelp av InDesign CS5, HTML5 og den nye poteføljen Digital Publishing Suite, skal det være enkelt å lage ferdig layout med innebygde interaktive funksjoner direkte i InDesign. Løsningen tar hånd om hele arbeidsflyten for digital publisering, inkludert betalt distribusjon og optimalisering av redaksjonelt innhold og annonser.

Fra Adobe understrekes det at mediebransjen raskt er på vei inn i en ny epoke der forlag og avishus sikter seg inn mot nye mobile plattformer. Med Adobes nye løsning for digital publisering hevder selskapet å tilby et viktig bidrag til fremstilling av redaksjonelt innhold og reklame.

– Ved å bygge videre på den etablerte arbeidsflyten fra InDesign CS5, med tjenestene som nå tilbys gjennom Digital Publishing Suite, kan avishusene opprette og kommersialisere en ny kategori av digitale magasiner, heter det fra Adobe.

Adobe Digital Publishing Suite inneholder en rekke tjenester for digital publisering:

Production Service: opplasting av artikler direkte fra InDesign CS5 til en vertsbasert tjeneste.
Distribution Service: Lagring og distribusjon av digitalt innhold tilpasset lesebrett og skjerm.
E-Commerce Service: Modeller for betalings- og salgsaktiviteter av digitalt innhold.
Analytics Service: Ved bruk av Adobe Site Catalyst får media tilgang til detaljert informasjon om antall annonsevisninger, nedlastinger, kjøpsstatistikk og etterspørsel etter interaktivt innhold.

Begge versjonene av Digital Publishing Suite (Professional og Enterprise Edition) skal bli tilgjengelig i andre kvartal 2011. En foreløpig versjon kan lastes ned fra Adobe Labs.

Les videre

Cloudlab vil hjelpe trykkeriene med netthandel

Tyske Cloudlab Solutions er en etablert leverandør av web-to-print løsninger innen både trykk og emballasje. Med den nye versjonen X3 tar selskapet i bruk KI når det gjelder blant annet design og prissetting.
Cloudlab-1024x683

Programvaresamarbeid for bedre flyt

ECO3 og eProductivity Software (ePS) har inngått et strategisk partnerskap med mål om å ta automatiseringen hos trykkeriene til neste nivå.
ECO3-ePS-1024x684

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1