Grønn lettvekter fra M-real

n46404-mreal_save_web-128x123

M-real er på banen med et nytt kopieringspapir som skal bruke mindre råvarer og energi enn konvensjonelt kopieringspapir, uten at dette skal forringe ytelsen. Det nye papiret SAVE har gramvekt 65 gram/kvm. M-real uttaler at til tross for at det er et lettere papir, ser det ut som et 80-gramspapir og det skal gi samme utskriftskvalitet og opplevelse. Den spesielle fibersammensetningen bidrar til at dette papiret får en høyere tykkelse og bedre stivhet enn andre papirtyper i samme gramvekt. Papiret produseres av M-real i Europa, med trevirke fra miljømessig bærekraftig skogbruk, og det skal tilfredsstille strenge miljøkrav. Produsenten opplyser at det brukes 19 prosent mindre treråvarer, 38 prosent mindre vann og 18 prosent mindre energi under produksjonen, sammenlignet med standard 80-grams kopipapir under de samme produksjonsforholdene. Til emballasjeeskene benyttes 10 prosent mindre materialer enn tidligere.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Canon skal levere print-tjenester til Statnett de neste 3 årene

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

Statnett har inngått avtale med Canon om en tjenesteavtale «Print as a Service» (Print som en tjeneste). Avtalen inneholder drift av 230 multifunksjonsmaskiner med tilhørende sikker-print-løsning, i tillegg til bemanning fra Canon på større lokasjoner og landsdekkende service. Avtaleperioden er på 3 år og har en verdi på 15 millioner kroner.

Publisert av: 

Går for gull i Kobbervikdalen

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

Med 11 medarbeidere kunne de fylt et fotballag. Akkurat det overlater de til Strømsgodset, der Skilt design foretrekker å delta i fotballklubbens eksklusive “Sølvklubben”. På skilt- og dekorsiden derimot, er det ingen overdrivelse å si at bedriften selv går for gull.

Publisert av: 

Eske i bølgepapp holder ferskvarer kjøleskapskalde

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressefoto

Mondi, en av Europas største produsenter av emballasje, er spesielt fokusert på bølgepapp. Selskapet lanserer en pappeske for e-handel, kalt BCoolBox, som er så tett og dermed isolerende at den kan holde temperaturen på innholdet i esken på rundt syv grader Celsius i opptil 24 timer.

Publisert av: