Grønn lettvekter fra M-real

PUBLISERT: 17 desember 2010
OPPDATERT: 17 desember

n46404-mreal_save_web-128x123

M-real er på banen med et nytt kopieringspapir som skal bruke mindre råvarer og energi enn konvensjonelt kopieringspapir, uten at dette skal forringe ytelsen. Det nye papiret SAVE har gramvekt 65 gram/kvm. M-real uttaler at til tross for at det er et lettere papir, ser det ut som et 80-gramspapir og det skal gi samme utskriftskvalitet og opplevelse. Den spesielle fibersammensetningen bidrar til at dette papiret får en høyere tykkelse og bedre stivhet enn andre papirtyper i samme gramvekt. Papiret produseres av M-real i Europa, med trevirke fra miljømessig bærekraftig skogbruk, og det skal tilfredsstille strenge miljøkrav. Produsenten opplyser at det brukes 19 prosent mindre treråvarer, 38 prosent mindre vann og 18 prosent mindre energi under produksjonen, sammenlignet med standard 80-grams kopipapir under de samme produksjonsforholdene. Til emballasjeeskene benyttes 10 prosent mindre materialer enn tidligere.

Les videre

Dypdykk i Mimakis UV-nyheter

I september lanserte Mimaki to nye produkter: UCJV330-160 og UJV100Plus. Under sine Global Innovation Days gikk Mimaki mer i dybden på de to nye maskinene innen UV-printing.
Mimaki-1-1024x768

De vil erobre verden med designtapeter

Nystartede Belarte Studio designer og trykker kunstneriske veggtapeter med premiumfølelse for et internasjonalt marked. Duoen bak selskapet, Anna og Fredrik Appelqvist, har omfattende utvidelsesplaner for sitt nettbaserte forretningskonsept og samarbeider med dekoratører for å øke salget.
designtapeter-1024x683

Canon lanserer to matnyttige inkjetpresser

Canon har fått et nytt medlem i serien med arkmatede B3-blekkskrivere i den nye modellen varioPRINT iX1700. Under en teknisk forhåndsvisning presenterte de også etikettskriveren LabelStream LS2000, som er spesialtilpasset mat. Begge forventes å bli kommersielt utgitt i 2025.
Canon_Hans_Schmidbauer-1024x768-1

Unitedprint satser på nytt stockfoto-samarbeid

Unitedprint og deres varemerke Easyprint inngår et samarbeid med arkivfotoselskapet Pexels.com. Nå får selskapets kunder tilgang til tre millioner royaltyfrie bilder. De lanserer også en satsning for å la brukere utforske trykksakene sine i et 3D-miljø.
Unitedprint-pexels-1024x682

Siste nytt

En fordel med PVC-fritt i måling av CO2-avtrykk

Spandex har fått et konsulentselskap til å utføre en uavhengig validering av karbonavtrykket til populære trykk- og skjærefolier i ImagePerfect-serien. Resultatene viser at de PVC-frie produktene etterlater et mindre fotavtrykk sammenlignet med tradisjonelle folier.
Evergreen Spandex

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Trykkeriet med kunst som nisje

Da kunstneren Tammo Rist fikk et stipend brukte han pengene til å kjøpe en Epson-printer for å kunne skrive ut sine egne verk – og andres. Det skulle utvikle seg til digitaltrykkeriet PIGS.
PIGS Tammo