Fagbrev som mediegrafiker?

Har du jobbet deg opp i mediegrafikerfaget uten å ha bevis på din faglige kompetanse? I så fall er det kanskje på tide å formalisere kompetansen, noe Opplæringssenteret oppfordrer til. De forteller at fristen for å melde seg opp til teorieksamen i Medier og kommunikasjon snart går ut, så det er all grunn til å vurdere dette nå. Har du minimum fem års erfaring i mediedesign og kommunikasjon, kan du ta teorieksamen i begynnelsen av juni, og deretter ta svennebrev som mediegrafiker.
Oppmelding skjer på www.privatistweb.no i perioden 15. januar til 1. februar, litt ulikt fra fylke til fylke. Etter bestått teorieksamen må du søke godkjenning av praksis hos fagopplæringen i ditt fylke, og deretter kan du meldes opp til svenneprøven.

Mer informasjon om kompetansemål og innhold på http://skoledata.net/Planer/Kulo/Yfag3/Meko/medgraf.htm

eller hos Opplæringssenteret www.opplaringssenteret.no

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Heidelberg: Kjempesalg, prisstigninger og positive forventninger

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Heidelberg setter opp prisene moderat og forutser at neste regnskapsår vil komme ut med svarte tall i netto etter skatt, mye takket være et godt bokmarked i Europa. Samtidig stiger hollandske Wilco frem som stor Heidelberg-kunde, de har fornyet maskinparken med ikke mindre enn 11 nye Heidelberg-presser i løpet av ett år.

Publisert av: 

Dypdykk i digitaltrykt interiørdekor – muligheter og fremtid

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Den klassiske trykksaken, personalisert eller produsert i små opplag, er ingen match for digitaltrykk. Og med de forskjellige trykkteknikkene er det mulig å printe på nesten alle tenkelige materialer, noe som gir trykkerier muligheten til å skape seg vekst i nye markeder. Et av disse fremtidens markeder er interiørdesign og utforming av fysiske miljøer. Sign & Print intervjuer interiør- og dekorekspert Rachel Nunziata om hva trykkerier bør tenke på når de går inn på dette markedet.

Publisert av: 

Canon skal levere print-tjenester til Statnett de neste 3 årene

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

Statnett har inngått avtale med Canon om en tjenesteavtale «Print as a Service» (Print som en tjeneste). Avtalen inneholder drift av 230 multifunksjonsmaskiner med tilhørende sikker-print-løsning, i tillegg til bemanning fra Canon på større lokasjoner og landsdekkende service. Avtaleperioden er på 3 år og har en verdi på 15 millioner kroner.

Publisert av: