Delte meninger om nytt PDF-format

n46513 - wwf_pdf_web

Verdens villmarksfond, WWF, har lansert et PDF-format som kun kan leses på skjerm. Ifølge WWF er det snakk om et «grønt» filformat, der hensikten er å stoppe mengden av unødvendige utskrifter og skape bevissthet rundt bruken av papir. Formatet er en del av kampanjen med slagordet «Save as WWF, Save a Tree» og er en enkel fremgangsmåte for å bidra til å redde verdens skoger, heter det fra organisasjonen. Kampanjen er imidlertid blitt sterkt kritisert av blant annet den britiske foreningen Two Sides, som arbeider med problemstillinger knyttet til bærekraft og miljø. En av deres hovedsaker er knyttet til myter om papirforbruk som miljøforurenser, og den utbredte oppfatningen om at skjermlesing er mer miljøvennlig enn lesing på papir.

– WWF gjør seg skyldig i uttalelser som bygger på to usanne forutsetninger, hevder Martyn Eustace (bildet), leder for Two Sides. – For det første, at papirindustrien reduserer verdens skoger, og for det andre, at lesing på skjerm er bedre for miljøet. – Skog er en fornybar ressurs, og trykking på papir er definitivt en av de mest miljøvennlige metodene for kommunikasjon, forutsatt at det håndteres riktig. WWF gjør mye bra, men det er farlig å antyde at elektronisk kommunikasjon går fri i miljøspørsmålet, sier han.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *