Ny grafisk skjerm fra Eizo

PUBLISERT: 21 februar 2011
OPPDATERT: 21 februar

Eizo lanserte nylig Flexscan SX2762W, en 27-tommers skjerm for profesjonell bruk innenfor grafisk design og bildehåndtering. Den nye Eizo-modellen bruker et såkalt IPS (In-Plane Switching) LCD-panel med 2560 x 1440 oppløsning i 16:9 format. De tekniske dataene for denne er lysstyrke opptil 270 cd per kvadratmeter, kontrastforhold 850:1, 6 ms grå-til-grå responstid og 178-graders visningsvinkel.

For å sikre nøyaktig fargegjengivelse er FlexScan SX2762W utstyrt med flere funksjoner, blant annet stort fargeområde som kan gjengi 97 prosent av Adobe RGB fargerom og 10-bits skjerm med 16-bits oppslagstabell (LUT)1. For å kompensere for variasjoner i lysstyrke og fargemetning i ulike deler av skjermbildet, benyttes teknologien DUE (Digital Uniformity Equalizer). EIZO har også patentert en teknologi som stabiliserer lysstyrken på skjermen når den slås på eller starter opp fra strømsparingsmodus. Fra produsenten opplyses det også at man har integrert en temperatursensor som oppdager og hindrer endringer i farge og lysstyrke forårsaket av temperatursvingninger. Den nye grafiske 27-tommeren er kompatibel med fargetilpasningsverktøyet Easypix, som blant annet gir muligheter for å hardwarekalibrere skjermen.

Les videre

Dypdykk i Mimakis UV-nyheter

I september lanserte Mimaki to nye produkter: UCJV330-160 og UJV100Plus. Under sine Global Innovation Days gikk Mimaki mer i dybden på de to nye maskinene innen UV-printing.
Mimaki-1-1024x768

De vil erobre verden med designtapeter

Nystartede Belarte Studio designer og trykker kunstneriske veggtapeter med premiumfølelse for et internasjonalt marked. Duoen bak selskapet, Anna og Fredrik Appelqvist, har omfattende utvidelsesplaner for sitt nettbaserte forretningskonsept og samarbeider med dekoratører for å øke salget.
designtapeter-1024x683

Canon lanserer to matnyttige inkjetpresser

Canon har fått et nytt medlem i serien med arkmatede B3-blekkskrivere i den nye modellen varioPRINT iX1700. Under en teknisk forhåndsvisning presenterte de også etikettskriveren LabelStream LS2000, som er spesialtilpasset mat. Begge forventes å bli kommersielt utgitt i 2025.
Canon_Hans_Schmidbauer-1024x768-1

Unitedprint satser på nytt stockfoto-samarbeid

Unitedprint og deres varemerke Easyprint inngår et samarbeid med arkivfotoselskapet Pexels.com. Nå får selskapets kunder tilgang til tre millioner royaltyfrie bilder. De lanserer også en satsning for å la brukere utforske trykksakene sine i et 3D-miljø.
Unitedprint-pexels-1024x682

Siste nytt

En fordel med PVC-fritt i måling av CO2-avtrykk

Spandex har fått et konsulentselskap til å utføre en uavhengig validering av karbonavtrykket til populære trykk- og skjærefolier i ImagePerfect-serien. Resultatene viser at de PVC-frie produktene etterlater et mindre fotavtrykk sammenlignet med tradisjonelle folier.
Evergreen Spandex

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Trykkeriet med kunst som nisje

Da kunstneren Tammo Rist fikk et stipend brukte han pengene til å kjøpe en Epson-printer for å kunne skrive ut sine egne verk – og andres. Det skulle utvikle seg til digitaltrykkeriet PIGS.
PIGS Tammo