Ny grafisk skjerm fra Eizo

Eizo lanserte nylig Flexscan SX2762W, en 27-tommers skjerm for profesjonell bruk innenfor grafisk design og bildehåndtering. Den nye Eizo-modellen bruker et såkalt IPS (In-Plane Switching) LCD-panel med 2560 x 1440 oppløsning i 16:9 format. De tekniske dataene for denne er lysstyrke opptil 270 cd per kvadratmeter, kontrastforhold 850:1, 6 ms grå-til-grå responstid og 178-graders visningsvinkel.

For å sikre nøyaktig fargegjengivelse er FlexScan SX2762W utstyrt med flere funksjoner, blant annet stort fargeområde som kan gjengi 97 prosent av Adobe RGB fargerom og 10-bits skjerm med 16-bits oppslagstabell (LUT)1. For å kompensere for variasjoner i lysstyrke og fargemetning i ulike deler av skjermbildet, benyttes teknologien DUE (Digital Uniformity Equalizer). EIZO har også patentert en teknologi som stabiliserer lysstyrken på skjermen når den slås på eller starter opp fra strømsparingsmodus. Fra produsenten opplyses det også at man har integrert en temperatursensor som oppdager og hindrer endringer i farge og lysstyrke forårsaket av temperatursvingninger. Den nye grafiske 27-tommeren er kompatibel med fargetilpasningsverktøyet Easypix, som blant annet gir muligheter for å hardwarekalibrere skjermen.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *