Smarte bakstykker fra Phase One

Phase One har utviklet en ny serie digitale bakstykker for mellomformatkameraer. Serien omfatter Phase One IQ 180, 160 og 140. Toppmodellen IQ 180 benytter en fullformatbrikke som gir 80 megapiksler oppløsning med et dynamisk område på mer enn 12 blendertrinn. Dette skal være den første mellomformatløsningen som er tilpasset USB 3.0-standarden, noe som gir en teoretisk overføringshastighet på fem Gigabit i sekundet. Den har også en Firewire 800-tilkobling. Bakstykket benytter Phase Ones nye høyoppløselige trykkfølsomme skjerm, en skjerm med innholdsfølsom kontroller og hurtigzoom med én finger. Histogram og høylysvarsling kan forstørres til full skjerm med ett trykk. Fokusmasken kan benyttes i forhåndsvisningen for å vise bildefokus og dybdeskarphet.

Selskapets sensorteknologi Sensor + har støtte for ulike fotomuligheter. Reduserer man oppløsningen fra 80 til 20 MP, kan man firedoble ISO-følsomheten, til ISO 3200. Phase One IQ 180 vil være klar i slutten av april. De to andre modellene vil trolig være tilgjengelig en måned senere.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Spesialeffekter hos Ricoh

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilder

Når Sign, Print & Promotion – messen endelig er en realitet så stiller Ricoh med sine kreative trykkpresser og tilhørende softvare som vil pirre de fleste. Vi opplever nå ett marked i stor endring etter nedstengingen, trykkvolumer går ned så det å tilføre økt verdi til trykksakene kommer til å bli fokus i årene som kommer sier Eivind Karfjell, salgssjef hos Ricoh Norge Graphic Communications. 

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: