Smarte bakstykker fra Phase One

Phase One har utviklet en ny serie digitale bakstykker for mellomformatkameraer. Serien omfatter Phase One IQ 180, 160 og 140. Toppmodellen IQ 180 benytter en fullformatbrikke som gir 80 megapiksler oppløsning med et dynamisk område på mer enn 12 blendertrinn. Dette skal være den første mellomformatløsningen som er tilpasset USB 3.0-standarden, noe som gir en teoretisk overføringshastighet på fem Gigabit i sekundet. Den har også en Firewire 800-tilkobling. Bakstykket benytter Phase Ones nye høyoppløselige trykkfølsomme skjerm, en skjerm med innholdsfølsom kontroller og hurtigzoom med én finger. Histogram og høylysvarsling kan forstørres til full skjerm med ett trykk. Fokusmasken kan benyttes i forhåndsvisningen for å vise bildefokus og dybdeskarphet.

Selskapets sensorteknologi Sensor + har støtte for ulike fotomuligheter. Reduserer man oppløsningen fra 80 til 20 MP, kan man firedoble ISO-følsomheten, til ISO 3200. Phase One IQ 180 vil være klar i slutten av april. De to andre modellene vil trolig være tilgjengelig en måned senere.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: