Smarte bakstykker fra Phase One

PUBLISERT: 28 februar 2011
OPPDATERT: 28 februar

Phase One har utviklet en ny serie digitale bakstykker for mellomformatkameraer. Serien omfatter Phase One IQ 180, 160 og 140. Toppmodellen IQ 180 benytter en fullformatbrikke som gir 80 megapiksler oppløsning med et dynamisk område på mer enn 12 blendertrinn. Dette skal være den første mellomformatløsningen som er tilpasset USB 3.0-standarden, noe som gir en teoretisk overføringshastighet på fem Gigabit i sekundet. Den har også en Firewire 800-tilkobling. Bakstykket benytter Phase Ones nye høyoppløselige trykkfølsomme skjerm, en skjerm med innholdsfølsom kontroller og hurtigzoom med én finger. Histogram og høylysvarsling kan forstørres til full skjerm med ett trykk. Fokusmasken kan benyttes i forhåndsvisningen for å vise bildefokus og dybdeskarphet.

Selskapets sensorteknologi Sensor + har støtte for ulike fotomuligheter. Reduserer man oppløsningen fra 80 til 20 MP, kan man firedoble ISO-følsomheten, til ISO 3200. Phase One IQ 180 vil være klar i slutten av april. De to andre modellene vil trolig være tilgjengelig en måned senere.

Les videre

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Kodak vil transformere fra offset til digitalt med en ny gigant

Den enormt store trykkpressen Prosper Ultra 520 spilte den åpenbare hovedrollen blant Kodaks Drupa-nyheter. Et sterkt mål for selskapet er at trykkerier skal legge over offsetjobber til denne pressen uten å måtte gå på akkord med kvalitet eller hastighet.
kodak-DSC0765

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676