Ny preging fra Manroland

Inline Impress er en ny teknologi fra Manroland, i første rekke egnet for emballasjetrykkerier. Med denne teknologien kan man prege i en inline-prosess ved bruk av en spesiell lakkplate som monteres i en av trykkpressens lakkverk. Riktignok kreves det et porøst og bulket substrat til inline-pregingen. Lakkplaten legger en struktur på den trykte overflaten direkte i trykkprosessen. Pregingen er presset inn i UV-lakken, og kan ikke ses på baksiden av arket. Manroland hevder at metoden fungerer best i en trykkpresse med to lakkverk. Man må benytte UV-utstyr og trykke på emballasje av tykkelse minimum 230 gram/kvm.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


En stor del blir igjen hos Skipnes

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilder / Skipnes

Skipnes Holding har solgt etikettdelen till Ettiketto. Men den tradisjonelle grafiske produksjonen, i Skipnes Kommunikasjon, blir igjen hos de gamle eierne og planlegges å vokse personalmessig med 25 prosent når Trondheimsfirmaet flytter inn i helt nybygde lokaler til sommeren.

Publisert av: